Каков фотоапарат имате?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Vo pravo si,ama prilicno sum amater vo ova pole pa zatoa barav nesto da kazete poveke za profesionalno fotografiranje so ovoj tip na aparat.
Ja sea za sea mozam da kazam deka e odlicen cista slika dava so dobra res 4000x3000 i nesto poveke.So nego doaga sirokoagolen objektiv i za pejsazi e mislam odlicen.Ako nekoj ima podobar od ovaj neka kaze da sporedime.
MI kazaa deka 40d bilo edna klasa podobar od ovoj ama uste ne razbiram vo koj smisol se gledaat klasite.
Kako se podobri tie so eos 5 eos 3 ili stoznam.Dali pobrzo procesira cistenje na slikata podobro li ja cisti?
Чекај чекај чекај, сакаш да кажеш дека имаш dslr а везе си немаш? И како тоа пристапуваш има ли некој подобар да споредиме? Јас имам далеку послаб апарат од тебе но многу подобри фотки, јебига:)
Земи и расчитај се по подфорумов има доста да научиш за користење на апаратот...и покажи дела не само се фали со зборови :wink:

Член од
28 април 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
Poleka poleka ima vreme ja sea go kupiv imam samo ednas otideno na lokacija da slikam i toa na oblacno vreme na edna crkva,mislam deka e top za takvo vreme kakvi fotografii napraviv.Ako ste pravele muabet za rabotite sto gi spomenav na prosliot post obavezno ke procitam.A neznam dali imas podobri fotografii od moite i se somnevam i kako sto gledam tuka se raboti za golema konkurencija i natprevar koj napravli podobra fotografija.ok.ajde ke vdime.A koga kazuvav za specifikaciite na aparatot ne se falev i koga rekov da sporedime mislev da objasni nekoj kompetenten za profesionalnosta na ovoj aparat,i ne e deka jas neznam tuku sakam da cujam drugo mislenje na kompetentni ako gi ima na forumov,a se nadevam deka ima

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Види имаш DSLR апарат што значи диџитал сингл ленс рифлекшн т.е. добиваш директен преглед на тоа што сликаш преку окуларот преку пентапризма. 100% мануелно сетирање на апаратот почнувајќи од зум завршувајќи со баланс на белата боја....апарат ко апарат си има предност, но пред се' е окото на човекот затоа што преку него ти ја гледаш и создаваш фотографијата...темава е за тоа каков фото апарат имате, а има друга тема во која се поставуваат прашања на кои благовремено се одговара:)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Друже Мики, во принцип и нема некoја разлика, сега скоро и да не постои DSLR апарат кој не е добар, разликите од еден модел до друг се минимални и скоро невидливи. Подобрувањата кај новите модели претежно се однесуваат на помалo ниво на шум (noise) при фотографирање со поголеми ISO вредности. Се друго е ради курч и следење мода.

Сепак, најважна е оптиката.

Член од
28 април 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
Ja rascitav temava i zakluciv tockast e profesionalec za vakvi raboti ocigledno se interesira i ima vreme za slikanje a i talent taka da bravo.Imase i uste eden petar izgleda sto isto ima sliki i na idividi forum i toj e mn dobar.
Interesno vidov edna slika na tockast izgleda kako napravil od kujanta izgleda od nekoja svetlina takva cudna forma ,pretpostavuvam so drzenje na skrapaloto za slikanje ama neznam jas na koj mod da go namestam so canonov ama ke probam sea.INteresn forum pozz

Член од
28 април 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
I misticen go zaboraviv oni dobro ja poznavaat sferava.
Imam prasanje so toa ISO, kako sto znam e ako nema svetlina toa sto sakas da go slikas toa mu doadava na poubav nacin.Ama pak me interesira ako znaete taka profesionalno,kade da go upotrebam koga da go pojacam posto neli ima 1200ISO neznam 600 ISO int.
???

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Со подолга експозиција се слика тоа, на мануал модот, помал ИСО - поголема експозиција, поголем ИСО - помала експозиција.
Подолга експозиција е поголема отвореност на леќата за прием на светлина, изложена е подолго време на светлина и може повеќе да ја прими.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Че ве бришам море хеј:)
Има цел подфорум наречен База на знаење, силувајте го :wink:

П.С. Следното мислење нека биде за тоа каков апарат има некој член, инаку бришам

Ivka

Алхемичарка
Член од
1 февруари 2007
Мислења
300
Поени од реакции
4
Канонот како аматерски апарат е лудница, :vozbud:ептен ми прави мерак, а никонот се уште не сум го совладала не можам да стасам на ред од брат ми дека устваро негов е

Attachments

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Мики, имаш одличен DSLR апарат, а како се одлучи на таков дслр без да се интересираш и да знаеш детално какви карактеристики има, примери од слики и слично? Јас додека го купив мојот канон S5IS се отепав од читање критики, гледање семплови, споредби и што уште не. Со таков апарат како твојот греота е да сликаш на Аuto :D Ајде брзо да го научиш Manual модот, сместа ;D поздрав.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Член од
30 април 2008
Мислења
6