Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Сега е новост на пакетот од 500 ден. со доплата дека нема да има намалување на брзината :vozbud::vozbud::vozbud:

Исто така и новост е зголемувањето на лимитот од 6 GB на 15 GB. :)
Не е ново, тој пакет е од јуни, а со него 15 GB даваа од јули.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
A не намалваја брзина по 15 GB ?
Не прочитав убаво за кој пакет си напишал, мојот пост беше за пакетот 500 ден. без доплата.

На пакетот 500 со доплата не ја намалуваа брзината ни по поминати 100 GB.

D

drle

Гостин
Одлични пакети...
Сега се таман пакетиве. За 500-ки можиш и филм и музика да спуштиш и да ти остане лимит да не чекаш 1 минута дури да ти се отвори некоја страна. Сега секогаш може и подобро но во моментов ова понуда е најдобра за мене.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Не пишува FLAT на тие од 500 денари,значи ке им се намалува

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Де бе никој не го прочита асално флаерот, за физички лица што плаќаат само 500 денари и не сакаат после поминатите 15 гига не сакаат да доплаќаат, после тие 15 гига уште имаат интернет но брзината паѓа на 256/128, а тие што ќе го земат другиот пакет после тие поминати 15 гига плаќаат по 0.05 денари од мега бајт, си задржуваат нон стоп иста брзина (4 мегабита) и плаќаат се до 1000 денари, после тоа пак им останува истата брзина али не им наплаќаат ништо повеќе.

Де бе никој не го прочита асално флаерот, за физички лица што плаќаат само 500 денари и не сакаат после поминатите 15 гига не сакаат да доплаќаат, после тие 15 гига уште имаат интернет но брзината паѓа на 256/128, а тие што ќе го земат другиот пакет после тие поминати 15 гига плаќаат по 0.05 денари од мега бајт, си задржуваат нон стоп иста брзина (4 мегабита) и плаќаат се до 1000 денари, после тоа пак им останува истата брзина али не им наплаќаат ништо повеќе. Според мене супер се пакетиве, реални цени за домашни корисници, одсекогаш Телекабел многу сум ги почитувал за нивните пакети, штета што никогаш не стигнале кај мене да пуштаат мрежа :(

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Спорички ми се Телекабел деновиве...Понекогаш чекам 15 сек. да отвори страна што е лошо ! :jaj:

Уште па не се јавуваат педерите, опнале 2 линии само и си го дрват таму...Леле накурчен сум :zid:

Член од
13 мај 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
Леле даа :S:mad: што се дешава со телекабел??, од кога дое овој месец, се израдував:$, покачиле на 15 гига, али што к*р ми симнува со 50kbs преку сила:S:mad:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Isto i kaj mene, vo Strumica. Dzabe im se javuvav, si igrat tashak sho se vika.
Mu vikam, od 100 kbp/s nesaka da mrdne poveke, toj probi od tamu, od tamu ne vadi so tolkava brzina neznam ti sho. Dosega samo pocetniot mesec mi ideshe so 700 kbp/s ( a im pishuva 4-6 mbp/s ) sho kaj mene nema vrska, barem dosega ne sum videl 1 mbp/s barem da se kache. Internetot vo globala e dobar, ne paga, za stranici e dobar samo shto neznam koj kur im e so downloadot, bar kaj mene.

Edit, momentalno DL album 55 kbp/s ne mrdnuva veke 5min. shit

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Metono1[mkd];2074755 напиша:
Isto i kaj mene, vo Strumica. Dzabe im se javuvav, si igrat tashak sho se vika.
Mu vikam, od 100 kbp/s nesaka da mrdne poveke, toj probi od tamu, od tamu ne vadi so tolkava brzina neznam ti sho. Dosega samo pocetniot mesec mi ideshe so 700 kbp/s ( a im pishuva 4-6 mbp/s ) sho kaj mene nema vrska, barem dosega ne sum videl 1 mbp/s barem da se kache. Internetot vo globala e dobar, ne paga, za stranici e dobar samo shto neznam koj kur im e so downloadot, bar kaj mene.

Edit, momentalno DL album 55 kbp/s ne mrdnuva veke 5min. shit
зависи и од кај симнуваш и кој сервер,не може да очекуваш од било кај да симнуваш и секаде со максимална брзина да иде

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Е истово го зборам ја веќе подолго време... Дека интернетот им станува катастрофа, download- от катастрофа. Ја заборавив што е тоа да спуштам нешто...

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
зависи и од кај симнуваш и кој сервер,не може да очекуваш од било кај да симнуваш и секаде со максимална брзина да иде
Od kaj da spushtam, dosega nikogash ne mi DL so maksimalna brzina.
Ama nikogash, da ne kazam nikopjat.:nesvest: Rekord 780 kbp/s, prosecno preku cel mesec 100 kbp/s. Oscilira od 50 do 120/130.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Metono1[mkd];2074943 напиша:
Od kaj da spushtam, dosega nikogash ne mi DL so maksimalna brzina.
Ama nikogash, da ne kazam nikopjat.:nesvest: Rekord 780 kbp/s, prosecno preku cel mesec 100 kbp/s. Oscilira od 50 do 120/130.
Па 780 килобајти во секунда е повеќе од тоа што го плаќаш.
Брзината не е 4 мегабајти, туку 4 мегабита, што е еднакво на околу 500 килобајти во секунда.
Инаку јас сум презадоволен од нетот, не викам дека немало ич проблеми, но од Rapidshare, со премиум акаунт лета, по 700 кб/с :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Па 780 килобајти во секунда е повеќе од тоа што го плаќаш.
Брзината не е 4 мегабајти, туку 4 мегабита, што е еднакво на околу 500 килобајти во секунда.
Инаку јас сум презадоволен од нетот, не викам дека немало ич проблеми, но од Rapidshare, со премиум акаунт лета, по 700 кб/с :)
Па овој месец ми нема мрднато од 120 кбп/с, сега ако не друго нека ми иде барем со 300-400, затоа и го ставив дека ми го фалеа, брз ептен. Ама нешто последните 10тина дена од месецот шо беа, и сега во новио ми е ептен шпор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom