Каква гитара сакате да имате + општо за гитарите

која марка ви е омилена?

• ESP

Гласови: 10 3,8%
  • Gibson

Гласови: 74 28,0%
  • Fender

Гласови: 59 22,3%
  • Ibanez

Гласови: 34 12,9%
  • Jackson

Гласови: 25 9,5%
  • Kramer

Гласови: 2 0,8%
  • BC Rich

Гласови: 11 4,2%
  • Dean

Гласови: 3 1,1%
  • Yamaha

Гласови: 33 12,5%
  • Друго

Гласови: 13 4,9%

• Вкупно гласачи
    264

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
Mandrak напиша:
Имам пробано Ibanez електрична од еден другар, одлична гитара е, но сепак, без грам пристраност ќе речам дека Fender е сеуште, дури со модел од `62 година далеку подобар од Ibanez.
Не сакам да звучам како некој лигав сезнајко, и да држам предавања што е добро што не, во секој случај гитарата е интимна работа, со неа ги делиш сите таги, радости, чувства, дали среќни или тажни, ако ја прашаш како што треба ќе ти каже. Јас пробав доста "Фендери" што се вртат овде, но досега не сум го сретнал тој Фендер да ми остави некаков богзнае каков впечаток. Во ред тоа со клин соундот, но не е само тоа. На еден мој сетап, имав направено убави бои за мојот бивш ибанез ( и не беше баш којзнае која серија, блејзер ), звучеше супер. Кога, за да пробам разлика, го заменив ибанезот со Фендерот на еден мој пријател, кој се фалеше дека скапо го платил, и дека бил нетизнам шо, излезе едно големо бљак. Пробав дури да променам некој параметри, барем малце од малце да прозвучи, но тој сеуште беше бљак. Велам можеби некој ден некој ќе ми донесе Фендер за респект, па да почнам по малце да ги респектирам. Уште еднаш им се извинувам на заљубениците во Фендер гитарите, но тоа е мое лично искуство и мислење. За Фендер појачалата немам збор, пошто го имам, и знам дека е добро.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Секој има различни барања, различни убедувања, различни видувања...За мене сосема е непотребно самата гитара да вади ефекти кои можеш да ги добиеш со папуча или кутија за ефекти, најпосле и со самото појачало. Јас на пример од гитарата барам пред се чист, јасен пренос од жица на пик-ап и до појачало. Ако нема добра резонанца самата гитара, ова неможеш да го добиеш како што треба, а ако го добиеш тогаш имаш солиден сигнал кој можеш да го дотеруваш после со папуча или кутија.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
459
Поени од реакции
48
Mandrak за твоите баранја би ти стигнале едно 2000 евра јас мислам а после и за еден процесор појацало и тамам едно 4000евра не ти бегаат:)

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
Мандрак, освен гитарчето. шо друго имаш од опрема?

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177

ova e opremata na lou....ama vo moment mi se vrti neso u glava kao ovie dve raboti....

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
druze......
ova e daleko od gibson explorer.....DEAN e markata,najpoznatiot "juzer" bese dimebag darrell

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
А бе некоја обична(смисол да не е електична) германска да е ..... да си дрнкам во слободно време...

Lucifer

Devil in a females body
Член од
7 мај 2006
Мислења
300
Поени од реакции
1
LouWeed напиша:
druze......
ova e daleko od gibson explorer.....DEAN e markata,najpoznatiot "juzer" bese dimebag darrell
Izvini druze sam se pobrkala,ali za gobson X-Plorer se bi dala:icon_lol:

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
druze...i ja ne sakam fender...ama koa slusam hendrix ili straits.....e togas samiot sebe se kritikuvam...

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Fender Stratokaster je najbolja gitara na svi vreminja bre ej .....

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
pcjodamaster напиша:
Fender Stratokaster je najbolja gitara na svi vreminja bre ej .....
a be da bese taka i jimi kje bese najdobar gitarist na site vreminja...toa nema veze

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
иначе, не само што не ми се свиѓа на изглед гитарата, туку и ептен ми е незгодно да свирам на страт

Kajgana Shop

На врв Bottom