Mandrak напиша:
Имам пробано Ibanez електрична од еден другар, одлична гитара е, но сепак, без грам пристраност ќе речам дека Fender е сеуште, дури со модел од `62 година далеку подобар од Ibanez.
Не сакам да звучам како некој лигав сезнајко, и да држам предавања што е добро што не, во секој случај гитарата е
интимна работа, со неа ги делиш сите таги, радости, чувства, дали среќни или тажни, ако ја прашаш како што треба ќе ти каже. Јас пробав доста "Фендери" што се вртат овде, но досега не сум го сретнал тој Фендер да ми остави некаков богзнае каков впечаток. Во ред тоа со клин соундот, но не е само тоа. На еден мој сетап, имав направено убави бои за мојот бивш ибанез ( и не беше баш којзнае која серија, блејзер ), звучеше супер. Кога, за да пробам разлика, го заменив ибанезот со Фендерот на еден мој пријател, кој се фалеше дека скапо го платил, и дека бил нетизнам шо, излезе едно големо бљак. Пробав дури да променам некој параметри, барем малце од малце да прозвучи, но тој сеуште беше бљак. Велам можеби некој ден некој ќе ми донесе Фендер за респект, па да почнам по малце да ги респектирам. Уште еднаш им се извинувам на заљубениците во Фендер гитарите, но тоа е мое лично искуство и мислење. За Фендер појачалата немам збор, пошто го имам, и знам дека е добро.