Каква гитара сакате да имате + општо за гитарите

која марка ви е омилена?

• ESP

Гласови: 10 3,8%
  • Gibson

Гласови: 74 28,0%
  • Fender

Гласови: 59 22,3%
  • Ibanez

Гласови: 34 12,9%
  • Jackson

Гласови: 25 9,5%
  • Kramer

Гласови: 2 0,8%
  • BC Rich

Гласови: 11 4,2%
  • Dean

Гласови: 3 1,1%
  • Yamaha

Гласови: 33 12,5%
  • Друго

Гласови: 13 4,9%

• Вкупно гласачи
    264

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Едно вакво сакам да си зеам...

LTD MH-50

Xokaido

WaRrIoR_FoR_Life
Член од
5 април 2006
Мислења
131
Поени од реакции
1
Ama i Jackson ne e losa mi se svigja i taa e sega ne znam tocno mislam deka se po 600 evra ili taka neso.

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Џексон гитарите се срање за соло....добри се за трзај....многу полесно се трза и магнетите вадат добар звук..

Член од
16 мај 2006
Мислења
137
Поени од реакции
1
Mesaja напиша:
Џексон гитарите се срање за соло....добри се за трзај....многу полесно се трза и магнетите вадат добар звук..
Sranje za solo!?!?!?!?! moze ne se najdobri, ama sranje u nikoj slucaj ne se...

Член од
16 мај 2006
Мислења
137
Поени од реакции
1
Xokaido напиша:
Ama i Jackson ne e losa mi se svigja i taa e sega ne znam tocno mislam deka se po 600 evra ili taka neso.
Jackson VLADEE!!! a za cenata, zavisi od kaj ja zemas...ako sakas kako mojata(vidi gore) orginal, edno 550 eu od music store so Floyd rose(imas i bez 450eu)

Lucifer

Devil in a females body
Член од
7 мај 2006
Мислења
300
Поени од реакции
1
LouWeed напиша:
ohoooo...ova zvuci interesno..... "se bi dala":nesvest:
Cuk ,Cuk ,Cuk ,kakov tip.Inace prvo napisav deka "bi se dala" ali znam deka site do eden ke me svatite pogresno go smeniv i ete pak ali aj.A so izrazive metaforicno sakav da vi kazam deka celoto bogatstvo bi go dala megutoa(let it be):pos: :pos: :pos:

Член од
16 мај 2006
Мислења
137
Поени од реакции
1
Lucifer напиша:
Ova Gipson neso X-Plorer(sekoja vecer ja sanjam ovaa prvata ali koa ke se razbudam mora da se zadovolam so mojata akusticna e*ana gitara
slusaj za tebe i za site drugi... da,vo red e posakuvate elektricna so se najbolji(veruvajte i ja sakam) ama kolku sto gi cenam elek. tolku i gi cenam akusticnite...vistinska majstorija e na akusticna...

P.S.(za lucifer): debel od kaj go iskopa pa sea Gibson!?!? a pa uste X-plorer?:)) da ne si sanjala Bc Rich neso Warlock ili sl.? toa ti e(ti e Dime, ti kaza vise LouWeed deka e na gitaristot na Pantera i Damage Plan-Dimebag Darrel!!! (bog da go prosti) tipot bese lud!! a za akusticnata ako naucis da sviris super na akusticna,veruvaj mi ke ti bide 2000 pati polesno na elek.)

Lucifer

Devil in a females body
Член од
7 мај 2006
Мислења
300
Поени од реакции
1
Matej the Malicious напиша:
slusaj za tebe i za site drugi... da,vo red e posakuvate elektricna so se najbolji(veruvajte i ja sakam) ama kolku sto gi cenam elek. tolku i gi cenam akusticnite...vistinska majstorija e na akusticna...

P.S.(za lucifer): debel od kaj go iskopa pa sea Gibson!?!? a pa uste X-plorer?:)) da ne si sanjala Bc Rich neso Warlock ili sl.? toa ti e(ti e Dime, ti kaza vise LouWeed deka e na gitaristot na Pantera i Damage Plan-Dimebag Darrel!!! (bog da go prosti) tipot bese lud!! a za akusticnata ako naucis da sviris super na akusticna,veruvaj mi ke ti bide 2000 pati polesno na elek.)
MEUR ne deka nekam akusticna ali ti iam kazano deka dur prai "grn" prai i "brm" "brm" "brm"!!!A ako ne site na forumof istepajteme zoso ja smesav gitarata ja iam akusticna i nesto znam za nekoi gitari ,marki i sl. ali ne sum MASTER KO VAS EBATE!!!:nerv: Ja iam videno i slusnato na koncert i se popaliv, ne ja drzev u race ebate!:nerv:IZVINI EPTEN SO TAKA TI ZGRESIF!

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
опрема и грижа за гитарата

како ја одржувате вашата гитара? колку често мењате жици, ја полирате, ја бришете, штелкате потенциометри, грепкате прљафштини меѓу прагови....А?

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
kiro hametovski напиша:
како ја одржувате вашата гитара? колку често мењате жици, ја полирате, ја бришете, штелкате потенциометри, грепкате прљафштини меѓу прагови....А?

Вака, јас ги мењам жиците еднаш месечно, пошто ми е често во раце, ја штелувам секогаш кога има потреба (значи кога знае да не штима, или кога користам .10 жици, па го прештелувам тремолото). Уживам да ја штанцам :icon_lol:

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
kiro hametovski напиша:
Ако ги гребеш праговите ќе ги уништиш...
Со малку влажна крпа ја ги чистам...и со сува крпа го бришам телото... :)

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Mesaja напиша:
Ако ги гребеш праговите ќе ги уништиш...
Со малку влажна крпа ја ги чистам...и со сува крпа го бришам телото... :)
а бе ја праговите уопште не ги пипам....само прашуем...иначе телото го бришам со оние мали крпчиња....татко ми цвикерите со ниф ги брише...

Член од
16 мај 2006
Мислења
137
Поени од реакции
1
kiro hametovski напиша:
а бе ја праговите уопште не ги пипам....само прашуем...иначе телото го бришам со оние мали крпчиња....татко ми цвикерите со ниф ги брише...
e da i ja go brisam trupot so sintetski samivsinja za cvikeri...inace ako ne gi brises pragovite ke ti se napraat mnogu naslagi od pot i od sto ne! zemi pamuce so hidrogen(ili alkohol) i pominigi ednas..sve se cisti.. a za zicite gi cistam po sekoe svirenje a gi menjam na 2 meseca...inace ke vi kazam finta koja najverojatno ja znaete za zici: koga ke 'rgosaat stajte gi u voda da se varat za edno 10min. so edna kapka sjaj...nemate pojma kolku pomaga!! kako novi da se zicite..

Kajgana Shop

На врв Bottom