Кадрава или права коса?

Кадрава или права коса?

• Права

Гласови: 200 65,6%
  • Кадрава

Гласови: 105 34,4%

• Вкупно гласачи
    305
Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Дефинитивно кадрава коса кај девојка, многу поженствено и подиво изгледа :pipi::back:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Кај женски,кадрава коса...
ама сакам со некои така меки прамени да е ... не да е премногу виткана ко федери да има во косата.
Јас имам кадрава коса,од кој ја ишишав нон-стоп ја пеглав,сега на моменти ако ми текни да ја испеглам. Инаку повеќе ми имаат речено дека подбро ми стои кадрава, така да за летово ќе си продолжам во тој филм.
Аналогно на тоа, сакам повеќе машки со права коса..

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Повеќе сакам права коса отколку кадрава, ама и кадрава ми е ептен слатка, посебно затоа што не треба да се чешлаш и да ги скротуваш дивите прамени:)

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Јас имам права коса, но од секогаш сум сакала да имам кадрава и долга ( не дека мојата не е долга , долга е ама не е кадрава:cry:) Пред некој период сакав премногу да ми биде кадрава и и ставав секакви средства за да ми биде кадрава, но сето тоа џабе беше. Сега веќе се помирив со помислата дека нема да имам кадрава коса и тоа е тоа...:toe:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Јас имам права коса, но од секогаш сум сакала да имам кадрава и долга ( не дека мојата не е долга , долга е ама не е кадрава:cry:) Пред некој период сакав премногу да ми биде кадрава и и ставав секакви средства за да ми биде кадрава, но сето тоа џабе беше. Сега веќе се помирив со помислата дека нема да имам кадрава коса и тоа е тоа...:toe:

блазе си ти јас имам кадрава коса, таа може на изглед е убава,ама толку тешка за одржување, приодно е сува и дехидрирана, ај денес има добри препарти за модификување и одржување но не е тоа тоа, поготово кога ќе се измрси локните нависнуваат ја губат формата, ако падне дожд или снег исто така, ставав пена но ја скаменува не мозжеж да ја средиш убаво во секој случај подобор е права коса пери носи!

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
јас сум и за двете варијанти и за промени, имам кадрава коса и си ја носам и така но и ја пегла зависи од пригодата, облеката и временските услови

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Кај женски повеќе сум за кадрава:)

А

Александра Д.

Гостин
Вака кај мојата коса има цело патешествие.
Значи сум имала ко мала,кадрава,ама ете сум ја ишишала и после ми се исправи.После тоа направив мини - вал или ладна и одкога падна минивалот,косата сама почна да ми се витка,ама страшното е што не ми се довитка и сега е измеѓу.:toe:

Јас повеќе си ја сакам кога ми е права косата и се нервирам што ми се витка.
А кога имав права сакав виткана.:lud:
Ама добро не се важи тоа,не знаев тогаш што ми стои добро.:toe:

Значи јас сакам ПРАВА коса.
Мојата коса има сосема исто патешествие, а и премногууу ми е густа. Што се само правам да изгледа дека е маалку поретка....
И јас сакам права коса, а кога ја имав постојано сакав да ми е виткана и и плетев плетенки и слично.

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
Јас имам права коса, и не би ја менувала за ништооо :) Иначе ми се допаѓа и кадрава коса, зависи на кого му стои

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ne mozam da odoleam na vakva pojava... :vozbud::vozbud::love2::love3:

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
блазе си ти јас имам кадрава коса, таа може на изглед е убава,ама толку тешка за одржување, приодно е сува и дехидрирана, ај денес има добри препарти за модификување и одржување но не е тоа тоа, поготово кога ќе се измрси локните нависнуваат ја губат формата, ако падне дожд или снег исто така, ставав пена но ја скаменува не мозжеж да ја средиш убаво во секој случај подобор е права коса пери носи!
Оф не е ни баш пери носи, мојава коса е ужасно глупа. После бањање ако не ја испеглам не личи на ништо, ми се витка на краевите и изгледам како не исчешлана. Ме нервира тоа што не ми е виткана, но сепак морам да ја пеглам за да личи на нешто. Затоа и баш мислам подобро би ми било кадрава да е нема пеглање, чешлање такви работи (пери носи) :wink:. Сепак тоа е мое мислење, можеби и не е баш така како што мислам.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.293
Поени од реакции
7.019
Јас повеќе би сакал права,долга коса...Ама има и мн. убави девојчиња со кадрава коса(едноставно,на некој му стое кадрава,на некој не) :toe: :toe: :toe:

Член од
17 јуни 2009
Мислења
84
Поени од реакции
3
Правааа.
Штета што косата ми е изгрена, па не можам често да ја пеглам. :nesvest:

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Права. Многу е полесна за одржување.

Lov3ly`gIrL`

C est la vie..
Член од
19 јуни 2009
Мислења
46
Поени од реакции
2
iako kadravata izgleda po privle4no na oko, a i poubavo stoe na devojka, sepak e poteska za odrzuvanje i e potrebno po4esto peglanje, za srekja imam prava kosa pa nema potreba da ja goram so pegli i takvi raboti :)

Kajgana Shop

На врв Bottom