Јас имам права коса, но од секогаш сум сакала да имам кадрава и долга ( не дека мојата не е долга , долга е ама не е кадрава:cry Пред некој период сакав премногу да ми биде кадрава и и ставав секакви средства за да ми биде кадрава, но сето тоа џабе беше. Сега веќе се помирив со помислата дека нема да имам кадрава коса и тоа е тоа...
Мојата коса има сосема исто патешествие, а и премногууу ми е густа. Што се само правам да изгледа дека е маалку поретка....Вака кај мојата коса има цело патешествие.
Значи сум имала ко мала,кадрава,ама ете сум ја ишишала и после ми се исправи.После тоа направив мини - вал или ладна и одкога падна минивалот,косата сама почна да ми се витка,ама страшното е што не ми се довитка и сега е измеѓу.
Јас повеќе си ја сакам кога ми е права косата и се нервирам што ми се витка.
А кога имав права сакав виткана.:lud:
Ама добро не се важи тоа,не знаев тогаш што ми стои добро.
Значи јас сакам ПРАВА коса.
Оф не е ни баш пери носи, мојава коса е ужасно глупа. После бањање ако не ја испеглам не личи на ништо, ми се витка на краевите и изгледам како не исчешлана. Ме нервира тоа што не ми е виткана, но сепак морам да ја пеглам за да личи на нешто. Затоа и баш мислам подобро би ми било кадрава да е нема пеглање, чешлање такви работи (пери носи) :wink:. Сепак тоа е мое мислење, можеби и не е баш така како што мислам.блазе си ти јас имам кадрава коса, таа може на изглед е убава,ама толку тешка за одржување, приодно е сува и дехидрирана, ај денес има добри препарти за модификување и одржување но не е тоа тоа, поготово кога ќе се измрси локните нависнуваат ја губат формата, ако падне дожд или снег исто така, ставав пена но ја скаменува не мозжеж да ја средиш убаво во секој случај подобор е права коса пери носи!