Кадрава или права коса?

Кадрава или права коса?

• Права

Гласови: 200 65,6%
  • Кадрава

Гласови: 105 34,4%

• Вкупно гласачи
    305

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Mene mi e Prava imav dolga prava i plava :D

Sega mi e na kec :D:D

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Мене ми е права долга и плава
Исто и такви женски сакам :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.925
Поени од реакции
11.729
Имам кадрава коса, сакам цури со права коса :) ретко некоја да ми фати око и да има кадрава...

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Обично оние што имаат права коса сакаат кадрава, оние со кадрава -права :) Никако да ни се погоди.
Јас имам нешто измеѓу права и кадрава и лесно можам да ја исправам или извиткам. Сакам да си ја носам и природна како што ми е, но повеќе сакам и да ја носам права. Најлесно се постигнува тоа, а и средено и уредно изгледа косата, (освен што со пеглањето се оштетува, но јебига, се' за убавината):pipi:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Не сакам да имам кадрици, а како малечка сум имала една грмушка на главата полна со такви праменчиња како навиткани со фигаро :)
Сега не ја пеглам, природно ми е права и презадоволна сум:pipi:

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Имам права коса. Претерано права, исто како пеглана ми е.
Изгорена сум за виткана коса, ама никако не ми се витка. Буквално се имам пробано за да ја извиткам (освен ладна) ама то витканото трај само 2 сати и после ми е малку прекршена. Имам дива коса многу. Кој ќе успеј да ми ја извитка и то витканото да ми трај 1 ден, следва награда :):)

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Јас имам права и не ми треба кадрава коса, мислам дека девојките поубаво изгледаат со права коса, можеби посредено, за разлика од тие со кадрава кои изгледаат многу природно

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
У принцип имам многу блесава коса; ко мала ми била во локни, како дете ми се исправи, после во пубертет пак ми се навитка, за да почне од пред година дена да ми се исправува сама од многу пеглање. Сега ми е кратка до врат и кога не е фенирана знае да се витка на врвовите баш така како што не треба да се витка, на надвор. :/
Себеси сум си поубава со права коса зошто (бар кога ми беше долга) ми се виткаше некако недефинирано и диво, многу ретко кога ми беше по вкус непеглана. Другиве луѓе, повеќето ми се поубави со права коса, освен ретки примери со “дефинирано брановидна“ коса, како што јас сакам.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
По природа, косата ми е кадрава. Со фен кога ја сушам, се разбира на зима, сум ептен бушава и секогаш ја пеглам. На лето поради потење ја оставам најчесто кадрава, да не ја пеглам повторно и поради горењето на врвовите од сончевите зраци.

Marshmallow

◦Kajganaholic◦
Член од
28 март 2009
Мислења
450
Поени од реакции
25
Права коса!
Имам среќа што природно мене ми е права(даска :vozbud:) па некогаш помислуваат дека сум се пеглала!Мнооогу си ја сакам косата!
А иначе сакам и кадрава ама оноа ептенски да биде:pipi:

.:TINA:.PINK

.:oksimoronka:.
Член од
17 август 2008
Мислења
354
Поени од реакции
16
imam iskrsena kosa...nekogas ja peglam..nekogas ja pustam takva kakva sto mi e ...mi se dopaga sekakva...poso sakam promeni i cesto eksperimentiram so kosata..

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Права,дефинитивно...

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
порано ептен сакав права, али сеа некако ич не ја носам таква....виткана некако многу боље во однос на исправена:duel:!

Kajgana Shop

На врв Bottom