Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

G

Gray Foxx

Гостин
Човеци да ми препорачате убав одмор на море кај што ќе ми стасаат 400 евра за убави и пријатни 10 дена??? :love:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Да ти кажам право, погледни ги цениве за во Грција, мислам дека поскромно ти е да отидеш во Грција него во Охрид. Ќе отидеш во Грција за 150евра со се превоз на било кое место и во апартман сместен, а во Охрид за 10 дена во приватно сместување 5000 ќе платиш плус картата 700 денари тоа ти доаѓа околу 90 евра. Да не зборам дека треба секој ден со комбе да се иде до плажа и да се бањам во езеро, во кое сите знаеме дека се испушта и канализација, кога можам за плус 3000 денари да отидам на море и плажата да ми биде преку улица. Од кога постои проблемот со Грците секогаш сум одбивала да одма таму, ама кога ми е поефтино да отидам до Грција него до Охрид, ќе поминам и преку тоа. Жално е, ама Охриѓаниве треба да се свестат малце.
прво. смештјај во охрид не е 5 000 за десет дена туку е 3000 значи по 300 од ден. второ ако ти веќе несакаш да одиш кај циганиве откако избил проблемот со името имаш и други дестинации ко на приемр црна гора хрватска бугарија и слично. за црна гора знам дека е многу ефтино. а дека се испушта канализација во охридско езеро да ок. а о мислиш у егејско море тоа го нема?

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Во Албанија, на Јонско, ама со нож под грло во моментов нема да ми текни како се викаше местото.:) То е кога си раат и оставаш на другарите да организираат. Иначе викаат дека супер било средено, а и воопшто не било скапо. Така да, __________ here we come.
саранда или валона тиа излегуат на јонско

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
...над книга. :confused: Мамоууу :eek: Ептен сум заглавен...

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Ќе идам во Шпанија, а успат ќе одам по балканов, Италија и Франција. Потоа Грција, па во Струга со другари:)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
прво. смештјај во охрид не е 5 000 за десет дена туку е 3000 значи по 300 од ден. второ ако ти веќе несакаш да одиш кај циганиве откако избил проблемот со името имаш и други дестинации ко на приемр црна гора хрватска бугарија и слично. за црна гора знам дека е многу ефтино. а дека се испушта канализација во охридско езеро да ок. а о мислиш у егејско море тоа го нема?
Пред две години кога бев во Охрид за смештај плаќав по 400 денари, така да сигурно оваа година нема да е 300. И пак ќе кажам по 400 денари од ден за едно бедно собиче. А за апартман колку што памтам по 1500 денари беше, за 2 особи. Второ другите дестинации што ми ги спомна не се сигурно поевтини од Грција, Хрватска е изгор, лани бев, Бугарија не знам, но не ми се иде во Бугарија, а Црна Гора е тука негде ко Грција. И не можеш да ми споредиш езеро со море. Сепак ова си е мое гледање на работите.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Пред две години кога бев во Охрид за смештај плаќав по 400 денари, така да сигурно оваа година нема да е 300. И пак ќе кажам по 400 денари од ден за едно бедно собиче. А за апартман колку што памтам по 1500 денари беше, за 2 особи. Второ другите дестинации што ми ги спомна не се сигурно поевтини од Грција, Хрватска е изгор, лани бев, Бугарија не знам, но не ми се иде во Бугарија, а Црна Гора е тука негде ко Грција. И не можеш да ми споредиш езеро со море. Сепак ова си е мое гледање на работите.
абе тоа е твое гледање ја не викам не ама за 300 денара у охрид 10000% наоѓаш смештај пристоен а не собче ко шо викаш ти ала подрум.. море и езеро не се споредува никако не го оспорувам тоа а црна гора ? шо ке кажеш за неа? ете ти море ефтини цени и слично. Сепак ти си за грција а?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
абе тоа е твое гледање ја не викам не ама за 300 денара у охрид 10000% наоѓаш смештај пристоен а не собче ко шо викаш ти ала подрум.. море и езеро не се споредува никако не го оспорувам тоа а црна гора ? шо ке кажеш за неа? ете ти море ефтини цени и слично. Сепак ти си за грција а?
Ме испровоцира да ги видам цените во Црна Гора за сместување, во вила каква што јас плаќам во Грција за 10 ноќевања - 90 евра, во Црна Гора ќе платам 130 евра. Сепак би одбрала Грција, колку и да нејќам, финансиски ми е поиздржливо.

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Планираме со другари на почетокот на јули да одиме во Сутоморе. Некој што бил таму да напише збор-два за местото?

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
планирав да одам на тасос септември ама ме предомислиа и ќе одам лефкада...
дали бил некој таму да ми каже импресии

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
планирав да одам на тасос септември ама ме предомислиа и ќе одам лефкада...
дали бил некој таму да ми каже импресии
Stvarno daj nekoj neka kaze impresii i jas cekam :cautious: I da mi kazete kakvi se patistata dali motorce e dovolno za mene i deckoto ili mora kola da se iznajmuva? Da ne se patistata ko na spaka da se kacuvas pa da ne moze da setame so motorce. i me interesira ima li plaza vo nidri ili ne?
Daj neka kaze nekoj sigurno nekoj bil tamu sega vo ponovo vreme :)

Kajgana Shop

На врв Bottom