Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Н

'Никола'

Гостин
Во Албанија, на Јонско, ама со нож под грло во моментов нема да ми текни како се викаше местото.:) То е кога си раат и оставаш на другарите да организираат. Иначе викаат дека супер било средено, а и воопшто не било скапо. Така да, __________ here we come.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Не зборев дупло поевтина конкретно за Сместување, јас сум блиску центарот на Сончев Брег и да во право си не е баш дупло поевтино од Грчка за смештај, но во постот требаше да бидам малце поспецифичен. Зборам за трошоците како што се : Храна, Алкохол, Влезови во Дискотеки и разни други добра. Пример пиво во клуб во Закинтос ти е мегу 4 и 6 евра тука е 4 лева што е дупло поевтино ,а смештајот на Сончев брег во хотел со 4 ѕвезди е мегу 14 и 25 евра , можеби не е дупло поевтино но, Кажано маалски : Со 400 евра за трошење во Сончев си без никакви грижи а во Грчка си стискавац :p (зависи од тоа кој колку внесува во неговиот систем :ROFLMAO:)
Брат се убаво немам никаква забелешка за Слнчев Брег стварно е закон ама да го правиме на сила евтино не бива... :)

Сега правиш споредби со некои острови незнам како се цените на Закинтос ама ако одиш во Грција во Врасна или Аспровалта ќе поминеш најмалку дупла поевтино од Слнчев Брег :)
Зависи кој колку троши сега ова што напиша со 400 евра си без никакви грижи зависи за кој како јас со 500 евра не ми стигнаа и позајмив околу 150 незнам точно колку... еден мој другар па ни 1000 не му стигнаа ако се стискаш може и со 200 да поминеш :D

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Абе од кај наоѓате 1000 евра за одмор кажете ми да одам по таа улица да барам и јас. Ко да читам холандски форум, па уште ако се стискаш 200 евра ќе си потрошел. Бре мајката, цел месец рмбаш па ќе се стискаш за да одиш на одмор.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
хехе.. ви ги читам постовиве и се радувам за вас искрено. кој албанија кој грција кој бугарија кој охрид (скромно) гледам има и размислувања за турција. блазеси ви на сите.. ја сирот ако успеам да соберам пари да појдам на 2 3 дена до охрид добро ке биде ако не ке го дружам скопјево на +50 степена. ај јбг нема да бидам ни прв ни последен. ако има уште некој ко мене нека се јави ке се дружиме заедно летоска на +50 :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.482
Поени од реакции
10.219
Ја се крстам да потсоберам некоја паричка , па да одам едно 5 дена во Дојран со другариве.Веќе собирам нешто,така да , да се надеваме на целосно собирање паричка и топ поминување :)

Н

'Никола'

Гостин
Ја се крстам да потсоберам некоја паричка , па да одам едно 5 дена во Дојран со другариве.Веќе собирам нешто,така да , да се надеваме на целосно собирање паричка и топ поминување :)
Лани бевме Дојран 10 дена. Супер си е се средено, само да ти кажам, нема ноќен живот за млади, да не очекувате тоа. Секако па, тука се плажите, и една продавница што дава пиво во секое време.:D

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
хехе.. ви ги читам постовиве и се радувам за вас искрено. кој албанија кој грција кој бугарија кој охрид (скромно) гледам има и размислувања за турција. блазеси ви на сите.. ја сирот ако успеам да соберам пари да појдам на 2 3 дена до охрид добро ке биде ако не ке го дружам скопјево на +50 степена. ај јбг нема да бидам ни прв ни последен. ако има уште некој ко мене нека се јави ке се дружиме заедно летоска на +50 :)
Да ти кажам право, погледни ги цениве за во Грција, мислам дека поскромно ти е да отидеш во Грција него во Охрид. Ќе отидеш во Грција за 150евра со се превоз на било кое место и во апартман сместен, а во Охрид за 10 дена во приватно сместување 5000 ќе платиш плус картата 700 денари тоа ти доаѓа околу 90 евра. Да не зборам дека треба секој ден со комбе да се иде до плажа и да се бањам во езеро, во кое сите знаеме дека се испушта и канализација, кога можам за плус 3000 денари да отидам на море и плажата да ми биде преку улица. Од кога постои проблемот со Грците секогаш сум одбивала да одма таму, ама кога ми е поефтино да отидам до Грција него до Охрид, ќе поминам и преку тоа. Жално е, ама Охриѓаниве треба да се свестат малце.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Лани бевме Дојран 10 дена. Супер си е се средено, само да ти кажам, нема ноќен живот за млади, да не очекувате тоа. Секако па, тука се плажите, и една продавница што дава пиво во секое време.:D
Дај кажи како е смештајот таму. Цените како се движат и условите какви се.
Оти имам слушано од луѓе претходниве години што оделе Дојран дека смештај бил средномизерен... кревети собрани од по тавани, вецето надвор полско... тоест куќи за живеење и преку лето ја издава, а остатокот од годината живее во неа. Нема посебен апартман предвиден специјално за издавање...
колку е вистина и дали се најдува добар смештај?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Асамати.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Брат се убаво немам никаква забелешка за Слнчев Брег стварно е закон ама да го правиме на сила евтино не бива... :)

Сега правиш споредби со некои острови незнам како се цените на Закинтос ама ако одиш во Грција во Врасна или Аспровалта ќе поминеш најмалку дупла поевтино од Слнчев Брег :)
Зависи кој колку троши сега ова што напиша со 400 евра си без никакви грижи зависи за кој како јас со 500 евра не ми стигнаа и позајмив околу 150 незнам точно колку... еден мој другар па ни 1000 не му стигнаа ако се стискаш може и со 200 да поминеш :D
Па да , овој пат споредбата ми е на место со Закинтос и Сончев дека стауе збор за исти калибар места само во различни држави. Неможеш да споредиш мегу Сончев и Врасна дека ипак Врасна е малце по опуштено место како што е Албена во бугарска.:)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Н

'Никола'

Гостин
Дај кажи како е смештајот таму. Цените како се движат и условите какви се.
Оти имам слушано од луѓе претходниве години што оделе Дојран дека смештај бил средномизерен... кревети собрани од по тавани, вецето надвор полско... тоест куќи за живеење и преку лето ја издава, а остатокот од годината живее во неа. Нема посебен апартман предвиден специјално за издавање...
колку е вистина и дали се најдува добар смештај?
Не можам да генерализирам пошто не знам секаде како е, ќе ти кажам јас кај што бев. Појдовме на слепо, и одма најдовме сместување. Во куќа, цел спрат со посебен влез, кујна и вц. Газдите живееја во истата, на долниот спрат, ама немавме некои проблеми, пошто и тој си беше по "бизнисот".:)
Плаќавме 250 денари од кревет. Не беше ново внатре, но не и ко што ти кажувале. Ко Охрид, во тој поглед немаше разлика.
Башка дворот беше милина, зеленило насекаде, ѕидана скара, да ти е ќеф да правиш.
Но, според мене најголемата причина никогаш да не се вратам таму повеќе се комарците. Ги има милијарди, посебно навечер, кога ќе се собериме во дворот, и околу сијалиците гледаш журка прават. Ни се спија од нив ни ништо, колку сакаш превентивни мерки превземај, ништо не помага.
Плажите не се нешто посебно, едино таа градска што ја викаат им е малку потсредена, има 2-3 денски кафулиња, и стварно се преефтини. Пијам Скопско за 50 денари на плажа. Кај го има тоа. Има и добри кафанчиња и ресторанчиња со нормално солидни цени, споредбено истите цени што ги имаат кафаните во Прилеп. Затоа многу ефтино ни се виде.
Е сеа навечер, како што спомнав во минатиот пост, нема многу што да се прави. Има на тоа плажите 2 "кафичи" отворени, што работат до 12. 0.0 Али за забава, кога си друштво појден, секогаш можи да се најди,
Воглавно тоа е. За езерото мислам знаеш какво е, не очекувај Охридско :), водата е матна и топла, но се навикнуваш и на тоа.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Не можам да генерализирам пошто не знам секаде како е, ќе ти кажам јас кај што бев. Појдовме на слепо, и одма најдовме сместување. Во куќа, цел спрат со посебен влез, кујна и вц. Газдите живееја во истата, на долниот спрат, ама немавме некои проблеми, пошто и тој си беше по "бизнисот".:)
Плаќавме 250 денари од кревет. Не беше ново внатре, но не и ко што ти кажувале. Ко Охрид, во тој поглед немаше разлика.
Башка дворот беше милина, зеленило насекаде, ѕидана скара, да ти е ќеф да правиш.
Но, според мене најголемата причина никогаш да не се вратам таму повеќе се комарците. Ги има милијарди, посебно навечер, кога ќе се собериме во дворот, и околу сијалиците гледаш журка прават. Ни се спија од нив ни ништо, колку сакаш превентивни мерки превземај, ништо не помага.
Плажите не се нешто посебно, едино таа градска што ја викаат им е малку потсредена, има 2-3 денски кафулиња, и стварно се преефтини. Пијам Скопско за 50 денари на плажа. Кај го има тоа. Има и добри кафанчиња и ресторанчиња со нормално солидни цени, споредбено истите цени што ги имаат кафаните во Прилеп. Затоа многу ефтино ни се виде.
Е сеа навечер, како што спомнав во минатиот пост, нема многу што да се прави. Има на тоа плажите 2 "кафичи" отворени, што работат до 12. 0.0 Али за забава, кога си друштво појден, секогаш можи да се најди,
Воглавно тоа е. За езерото мислам знаеш какво е, не очекувај Охридско :), водата е матна и топла, но се навикнуваш и на тоа.
Се думав за летово да тркнам онака ко на викенд, два-три дена максимум четири ако ми се заарни, да видам како е оти не сум бил до сега... па затоа ме интересираше дали вреди да давам пари за пат за толку дена.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.482
Поени од реакции
10.219
Па не ни очекувам да има некој ептен добар ноќен живот,но де бе нели има барем еден кафиќ ?

Kajgana Shop

На врв Bottom