Не можам да генерализирам пошто не знам секаде како е, ќе ти кажам јас кај што бев. Појдовме на слепо, и одма најдовме сместување. Во куќа, цел спрат со посебен влез, кујна и вц. Газдите живееја во истата, на долниот спрат, ама немавме некои проблеми, пошто и тој си беше по "бизнисот".
Плаќавме 250 денари од кревет. Не беше ново внатре, но не и ко што ти кажувале. Ко Охрид, во тој поглед немаше разлика.
Башка дворот беше милина, зеленило насекаде, ѕидана скара, да ти е ќеф да правиш.
Но, според мене најголемата причина никогаш да не се вратам таму повеќе се комарците. Ги има милијарди, посебно навечер, кога ќе се собериме во дворот, и околу сијалиците гледаш журка прават. Ни се спија од нив ни ништо, колку сакаш превентивни мерки превземај, ништо не помага.
Плажите не се нешто посебно, едино таа градска што ја викаат им е малку потсредена, има 2-3 денски кафулиња, и стварно се преефтини. Пијам Скопско за 50 денари на плажа. Кај го има тоа. Има и добри кафанчиња и ресторанчиња со нормално солидни цени, споредбено истите цени што ги имаат кафаните во Прилеп. Затоа многу ефтино ни се виде.
Е сеа навечер, како што спомнав во минатиот пост, нема многу што да се прави. Има на тоа плажите 2 "кафичи" отворени, што работат до 12. 0.0 Али за забава, кога си друштво појден, секогаш можи да се најди,
Воглавно тоа е. За езерото мислам знаеш какво е, не очекувај Охридско
, водата е матна и топла, но се навикнуваш и на тоа.