Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
мирисам дека ке треба нова тема да се отвори поради следново прашање:

дали е исто да идеш на одмор и на летување?

според мене одмор е едно а летување е друго! што мислите вие? постојат ли разлики? кои се?
Добра идеја за споредба на одмор и летување. Некој ради обврски летувањето му е и одмор, зависи кај работи, што работи или учи... Доколку има фазла време, може да се раздели одморот од летувањето...сепак за мене е одмор и да седнам покрај река у ладовина...зависи и од типот на човек, што му е прифатливо како одмор. Лани бев на одмор, не бев на летување...одмарав у двор-психофизички одмор и релаксација

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Абе најдобро Слнчев Брег повратна карта да си набавиш и да најдеш некој смештај по 7-8 евра на ден и супер ќе си поминеш ем нема многу пари да истрошиш за одмор... за млади е најубаво тоа :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
мирисам дека ке треба нова тема да се отвори поради следново прашање:

дали е исто да идеш на одмор и на летување?

според мене одмор е едно а летување е друго! што мислите вие? постојат ли разлики? кои се?
Може да отвориш нова тема за ова :)

Туку јас одмарам преку ден,а навечер несакам тишина :)) Пола одмор,пола летување.

М

Мартин`

Гостин
Ме интересира некој што ги посетил Сутоморе и Будва има што да се посети или слабо, посебно ме интересира Сутоморе некако ми изгледа како неразвиено и ептен слабо нема ни 2000 жители така да не верувам дека е нешто посебно ..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ме интересира некој што ги посетил Сутоморе и Будва има што да се посети или слабо, посебно ме интересира Сутоморе некако ми изгледа како неразвиено и ептен слабо нема ни 2000 жители така да не верувам дека е нешто посебно ..
Сутоморе е мало,пријатно место.Порано (зборам пред 10 години) беше прекрасно,со одлична забава.Последен пат бев пред две години,ми се виде дека сите плажи ги заградиле,ги узурпирале,забавата беше со цеци меци,ме разочара.Место за одмор,само за одмор.Порано имаше едно место Бечичи,беше сон,сега не ни го приметив од ново изградените згради и хотели...
Будва има што да се види,стариот град е приказна за себе.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Абе најдобро Слнчев Брег повратна карта да си набавиш и да најдеш некој смештај по 7-8 евра на ден и супер ќе си поминеш ем нема многу пари да истрошиш за одмор... за млади е најубаво тоа :)
Ако си резервираш и картица со авион (Софиja-Бургас) ке ти чини некаде 15-20 евро :) Нема смисла да се оди со автобус 350 км. А за Варна имаш повратни картици за 15-20 евро пак со авион.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Ако си резервираш и картица со авион (Софиja-Бургас) ке ти чини некаде 15-20 евро :) Нема смисла да се оди со автобус 350 км. А за Варна имаш повратни картици за 15-20 евро пак со авион.
А со што ќе одиш до Софија? Инаку повратна карта од Струмица до Слнчев е 50 евра.

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
За Бугарија можете да побарате тука, има од приватно сместување, хотели и хотелски комплески, за секој џеб :)
Од 10-15(5-7евра) лева па нагоре до астрономски цени. Ги има сите туристички места, сите хотели и приватни сместувања со броеви и резервации...

За тие што сакаат да одат сами(не преку агенција) добро им би било да одат прво до Софија, па од таму има автобуси на секој 1 час за кон познатите места на море. Ќе им се фати поефтино а и со подобри автобуси би се возеле.

Член од
26 април 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
Видеа за Златните Песоци
papillon party summer Golden Sands part 2

Сето ова со понуда на Т.А Папилон во хотел со 3* за само 199 евра преку цела сезона.
Код:
http://www.papillon.com.mk/mkd/zlatnipesoci.html

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Од Софија до Варна авион е 20 евра повратна летот е пола саат џабе ќе се возите со автобус 5 саати.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Грција најдобар избор ми стои ова лето ем најблиску ни е ем најефтино и најубаво ќе си поминеш има добри аранжмани ако одеш друшто 4-5 души 10 дена за 130-140 евра... или Крф (Кавос) од 160-200 евра
Ај сега плукајте! :)
изборот е ТВОЈ- штом одиш таму, појди у http://www.kinkyrodos.gr/ :pos2:
само гледам немаш +18 , може ќе се снајдеш де

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Трудно ке намериш во силен сезон во Слнчев Брег за 7-8 евра... не дека не може али тоа ке биде во некои хотел на 15-20 години. А и ако сакаш секоjа вечер да си негде и ако одиш во поскапите места кои са на главната и по плажот + одиш по аквапаркове и секакви други атракциони преспокоjно може да оставиш 200-300 евра и повеке за една седмица.

Инаку вчера се вратив од раjонот на Слнчев Брег - таму е лудило со туристи - вечерва на главната улица од краj до краj трудно може да се разминеш од народ, а таа е едно 3-4 километри долга :vozbud:. Туристи има од секаде, али таа година сметам дека наj-многу са од Англиjа, като англичанките далеку не са толку лоши колку се опитват да ги изкарат :)

Инаку jас бев во Свети Влас кое е до Слнчев Брег - нема и 500 метра помегу последните хотели од Слнчев Брег и почнуват тие на Свети Влас. Би го препорачал ако некоj бара помало тивко и спокоjно место, со преубави плажи, без гужва како во Слнчев Брег и со сосема нормални цени - дури и пониски од Софиjа, кое би требало да значи и од Скопиjе. Туристите са 90% семеjства со деца, като наj-многу имаше руснаци :)

Член од
17 август 2008
Мислења
194
Поени од реакции
3
Здраво :)
Во август планирам да одам за Будва но не сум баш запознаена со цените за приватно сместување ако има некој што бил нека ми пише:wink:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Некој што бил во Макарска,Хрватска да напише впечатоци.

Kajgana Shop

На врв Bottom