у моментов си седам на терасиче од една таверна во врасна паралија... бранови тивко шумолат, свежина, бузуки у позадина, узо тече од сите страни, скари се роштиљаат, гира и пити фрчат, македонци и срби е преполно, во главном фамилијарно дојдени... од грци само конобарите се и по некој туриста од внатрешноста и тек тук по некоја бугарска таблица, што не значи дека и тие не се македонци со бугарски пасоши...
навечер да се изнаспиеш, преку ден на раат во бистра вода да се изнабањаш, на чист песок и плажа и во море... нема камења, нема медузи, нема ежови и остали морски гомнарии заради кои луѓе се плашат. водата е топла, времето ми се погоди... десети ден, девета ноќ кај сум тука и морам да признаам дека батериите ги наполнив на максимум. кога ќе се вратам дома, спремен сум за роловска борба со обврските и рецесијата кои ме чекаат гладно и жедно да ме исцицаат... ја имам прошетано цла европа и половина свет. ни во австралија ни во нов зеланд нема ваквов мир навечер... мир а толку многу слобода... да не тупам, кој сака контакт од сместување некое тука, нека пише во ПП, на драге воље ке му дадам...