Во Кантина им е добар бургерот, со говедска плескавица. Цените од 300 па нагоре. Го иам јадено тој од 300, не дека најефтин туку пошо најмногу ми се свиѓаа комбинациите, вкусен ми беше, али не е нешто шо би го јадела често, пошо 300 денари бургер (можам за тие пари ребро и салата и пиво).Од рестораниве, значи не Фаст Фуд сендвичари, каде има најдобар бургер?
Ослич 150 кило, лосос 300 денари 300 грама или како и да е цената, не се ни блиску, ама ти ја разбрав поентата.[DOUBLEPOST=1541555535][/DOUBLEPOST]Ево и нешто од Охрид, ако не се лажам само овие прават бургер во градот, настрана лаунџ баровите што нудат све и свашта.Во Кантина им е добар бургерот, со говедска плескавица. Цените од 300 па нагоре. Го иам јадено тој од 300, не дека најефтин туку пошо најмногу ми се свиѓаа комбинациите, вкусен ми беше, али не е нешто шо би го јадела често, пошо 300 денари бургер (можам за тие пари ребро и салата и пиво).
Глеам тука пишуваат нешто у стилот "Сакаш да јадеш добра плескавица, а не ти се даваат пари" и не се сложувам, дефинитивно се overpriced. Проблемот е шо не можеш да најдеш бургер со добро месо за нормална и соодветна цена.
Да, не е сендвичара. Да, у ресторан си. Да, имаш келнери кои треба да ги платиш. И да, премал е бургерот за да чини 350 денари (и тоа почетна цена 350), било тоа и месо од еднорог.
Имаш луѓе шо би платиле у ресторан за порција лосос со грилуван зеленчук 600+ денари и да ти кажуваат колку е добар тој лосос, без разлика шо поима немаат дека истиот тој лосос е купен замрзнат, па одмрзнат и е без омега3 пошо е одгледуван во слаткоречни води, али фак јеа јадам лосос у елитен ресторан, мора да е лосос со педигре. Ако оставам впечаток као да трескам глупости, запрашај се зошто лососот е една од општо познатите поскапи риби, а кај нас цените на лососот и осличот у маркетите се прилично исти.
Поентата ми е, не значи ако е поскапо, дека уствари плаќаш квалитет. Начин на сервирање знае да направи филм, особено ако не правиш разлика од добро и лошо месо. Исто као т.н. познавачи на вино шо пијат само спешл селекшн (ма дај https://off.net.mk/zhivot-i-zabava/hrana/vo-odbrana-na-smederevkata-i-kavadarkata и да, епилогот - "so, expensive wines may actually taste better after all, as long as you know that they are expensive") и ништо друго. Конзумираш тоа што општеството денес ти диктира (диктира - само на пофин "инста" начин) дека треба да го сметаш за вкусно, само затоа што ти полни очи.
Рустикана имаат океј бургери, али плескавиците се просечни (тогаш зошто толкави цени?), речиси сите ги иам пробано таму, The Boss им е најдобар. Magic Mushroom коа порачав имаше одвај 2-3 проѕирни парчиња печурки, така да, hell no. Киоск на почеток беа добри, али сеа не би ги препорачала, лепчето им се распаѓа (дали е од претходен ден, дали ги праат такви, не знам), плескавицата е сега веќе просечна и не вреди. Барбакан, вкусни, мали (а не јадам количински ич, чим викам мали, мислам стварно мали), скапи.
На крај се` се сведува дали ти се даваат пари или не? Дали правиш разлика од свинско и говедско месо? Дали вистински правиш разлика коа у менито ти пишува beef burger, а уствари јадеш свинска плескавица?
360 денари кило е дупло него осличот.
Јас уште кога се отвори бев, комплетно спротивно искуство имав. Лебчето суво им беше и се ронеше... понатаму нема ни потреба да зборам. Сега може е сменето, незнам.Бургерот во Дистрикт е најдобриот бургер што може да се јаде во Македонија.
Сменет е. Го имам јадено тој претходниот и не беше нешто посебно али сега јадев пред недела дена и бургерот беше одличен.[DOUBLEPOST=1542368823][/DOUBLEPOST]Јас уште кога се отвори бев, комплетно спротивно искуство имав. Лебчето суво им беше и се ронеше... понатаму нема ни потреба да зборам. Сега може е сменето, незнам.
Што е тука спорно? Подобро 5 јадења што ресторанот ги прави перфектно него ли 50 јадења што им седат замрзнати во фрижидер.Во Дистрикт еднаш влегов и експресно брзо излегов. Во менито 5 јадења само.
Во четврток беше? Зашто добив инфо дека во четврток им било Burger Day и имале мени со повеќе бургери, за разлика од било кој друг ден кога имале на менито само еден бургер.Сменет е. Го имам јадено тој претходниот и не беше нешто посебно али сега јадев пред недела дена и бургерот беше одличен.
а тие 5 се клуб сендвич, помфрит, макарони, пилешки прсти и бургерСменет е. Го имам јадено тој претходниот и не беше нешто посебно али сега јадев пред недела дена и бургерот беше одличен.[DOUBLEPOST=1542368823][/DOUBLEPOST]
Што е тука спорно? Подобро 5 јадења што ресторанот ги прави перфектно него ли 50 јадења што им седат замрзнати во фрижидер.
Ех сеа и ти.а тие 5 се клуб сендвич, помфрит, макарони, пилешки прсти и бургер
У Форца инаку не сум била никоаш, али се до сеа кај шо сум била (генерализирам) ка-та-стро-фа! А за тоа како спремам лосос не ми преостанува ништо друго да ти речам освен - дојди пробај, па после збори . Иам искуство у готвење и те какво, хоби ми е.. со експериментирање, со проучување кои состојки со кои соодветствуваат, со читање книги.. со правење омлет на милион начини, со сто фрлени јајца додека научам да праам перфектно поширано јајце, со мавање шпагети по плочки у кујна за да не се ни малку повеќе од "ал денте", усовршување свинско, јагнешко, говедско и сл.Kaко што ќе ти го спремат у Форца, или во друг добар рибен ресторан, нема дома никад така лососот да го спремиш.