Од што сме навикнати да јадеме телешко кое не е телешко, уопште немаме претстава како изгледа и каков вкус има еден убав бургер... Навикнати сме на лој, соја и 20% телешко месо (кое не е ни свежо) и нормален македонец не може да знае што е бургер. Практикувам кога не сум во брзање да купам свежо месо од месара, убаво лепче од пекара, зачини и зеленчуци од пазар и да следам некој убав рецепт од интернет за прав БУРГЕР, ама жално е што после излегување у 3 саат немаш друг избор освен да се наполниш со разни глупости од сендвичарите чијшто сендвичи ги коштат 20 денари (бутајќи најевтино внатре) и да ти го продадат преку 150 денари. Жално ама тоа е. Не е иста ситуацијата само во Скопје, секаде е така.