Каде може да најдам? (Општи прашања)

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.747
Поени од реакции
2.562
Mislam deka ,,Konami'' se vika firmata i Karito e vo staklen solarnik i ima zeleno plasticno kapace.....taa e najstabilna firma i gi ima vo Vero!
Kotanyi се вика фирмата, konami прави видео игри.

Инаку кари како кари зачин (растение) не постои, тоа мешавина од повеќе зачини, од индиско потекло и нема единствен рецепт. Затоа и секое кари од различен производител е различно. Треба малку да истражуваш, па да го најдеш оној кој најмногу ти се допаѓа. Иако и кај нас нема некој избор.

A

AnFem

Гостин
Знае ли некој каде се изработува сребро, облик по моја желба (не какви калапи имаат) и од прилика колку би коштало?

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Некој да ми кажи во Скопје освен Graffiti Shop Hrom, Drop In, Impact Shop.. некои други објекти кои продаваат слична облека и опрема ??

Член од
3 јуни 2009
Мислења
384
Поени од реакции
408
Кај можам да залепам внатрешна гума од точак, ама да го однесам цел точак, бидејќи е задната гума, а моментално немам алат да го извадам тркалото? (по можност негде од Центар до Карпош4)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Не знам колку е за тука прашањево...
Како најбрзо да префрлам имот, којшто е на мое име, да гласи на друго лице...?
Фала

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не знам колку е за тука прашањево...
Како најбрзо да префрлам имот, којшто е на мое име, да гласи на друго лице...?
Фала
Купопродажен договор на нотар, но доколку имаш судски спор тој не важи доколку не поминат 9 месеци од стапувањето на сила на договорот.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.665
Поени од реакции
747
Ми треба машина/алатка/решение за сечење на хартија по одреден калап. Пример сакам да направам 100 исти форми, срциња (лажам!) и да не ги сечам рачно сите туку да си купам “сечач“ каде што ќе ја внесам формата што ми треба и да си брка работа местомене тоа :)

Мислам ме сфативте...

Значи не ми треба да ме пратите кај некој што праи флаери да ги исече формите за мене, туку ми треба решение/машина.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Каде во Скопје може да се најде офсетна хартија, 60 грамска, за обрасци?

Член од
3 јуни 2009
Мислења
384
Поени од реакции
408
Каде да барам бланко маици (целосно без апликации), еднобојни?

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
Кај можам да залепам внатрешна гума од точак, ама да го однесам цел точак, бидејќи е задната гума, а моментално немам алат да го извадам тркалото? (по можност негде од Центар до Карпош4)
Можеш во Цикло Ас. Тоа е во зградата каде што е Вучко, позади Универзална сала, ама од задната страна каде што е Вучко продавницата за точаци.

Kajgana Shop

На врв Bottom