Мојата најверна другарка се запозна со еден дечко (мој сегашен добар другар) преку интернет додека тој беше на студии во Америка.Кога дојде летото 2008,се фатија и редно беше и јас да го запознаам.Го запознав него и неговиот најдобар другар (мојата сегашна љубов).Поради некој муабети кој ги имав вртено со другар ми ,ми имаше оставено многу погрешна слика за него и поради тоа кога дојде време меѓу нас нешто да се деси се двоумев.Се деси што се деси....
Цело лето бевме заедно,се мувавме...И полека полека моето мислење за него се смени.Мислам дека се профунционира поради тоа што нашето почна од самата 0.Немав никакво мислење за него,ни представа каков би можел да биде.Дури и не ми се свиѓаше доволно.Мило ми беше што тој сакаше да го смени тоа мислење што го имав за него и успеа...
Сега сум му многу благодарна на мојот другар што не ми ги замачкал очите уште пред да го видам ,зошто можеби немаше да се случи ништо од ова што се случи.Викаат не било за кој е речено туку за кој е печено....Тој и мојата другарка по игра на судбината не се заедно...се надевам ќе бидат,а јас сум пресреќна во љубовта.
Нашиот прв контакт и прво запознавање не го раскажав од проста причина што не беше ништо посебно...Се чекавме пред основното "Кочо Рацин" за да одиме кај неговиот братучед на дипломска.Не го ни знаев него а не па неговиот братучед,ама го направив тоа поради другарка ми.Беше обично излагање без некаков посебен контакт освен кога се запознававме.
Прв пат се смувавме во Forza преубаво кафуле кое во лето е многу романтично...и така...
п.с Среќна сум што го запознав!