И после Охриѓаните не чинеле:)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.990
Поени од реакции
12.634
Абе општо менталитетот таков ни е во македонија...да имаше езеро во Прилеп, прилепчани немаше да чинат, во Битола битолчани...тоа е...:toe:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Абе општо менталитетот таков ни е во македонија...да имаше езеро во Прилеп, прилепчани немаше да чинат, во Битола битолчани...тоа е...:toe:
Абе сите сме такви меѓу себе кој на кого повеке да му наштети кој ан кого повеке да му земе кој од комшијата да имал повеке..

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Дечко, си поминал од Лескоец ко ке идаш накај Охрид? Ал не си дојден навака последно време? Ресен бев неделата, помалце осветлен беше од Лескоец.

Зошо? Во Аја Софија се наплаќат влез. 20 евра.
Кај нас се наплаќет само Св.Софија и Канео чат пат.
А за светилките....ве болеше до пред 2 години и за то. Го средивме то, сеа за друго ве болит. Чаре?
Во Аја Софија не сум бил и не знам што е ама во верски објект не иде да се наплаќа влез Јас влагам во црква купувам свеќи тие пари одат во црквата оставам пари на минимум 5 икони по 10 денари пак за црквата идат тие пари и зашто се наплаќа влезот не ми е јасно???

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.696
Во Аја Софија не сум бил и не знам што е ама во верски објект не иде да се наплаќа влез Јас влагам во црква купувам свеќи тие пари одат во црквата оставам пари на минимум 5 икони по 10 денари пак за црквата идат тие пари и зашто се наплаќа влезот не ми е јасно???
Е Боки Боки. Срамота е да не знајш шо е Аја Софија.
http://lloydi.com/travel-writing/turkey/wallpaper/aya-sofia-1x7.jpg

Верски објект иначе. Не оставаш пари на икони нити на свеќи, ама пак плаќаш 20 евра влез.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123

Верски објект иначе. Не оставаш пари на икони нити на свеќи, ама пак плаќаш 20 евра влез.

Туристичка атракција,бивша православна црква нажалост :(.

На кој не му се свиѓаат охриѓаниве ене му го езероно да се олесни.Може и Венеција да го прајмо.

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
абе МАЈМУНИ се и кај нас.. пошо кај нас џони вокер чашка со лед ти е 150-200 денари у кафич... а у србија ти доаѓа околу 50-70 максимум... па сеа јадете вие гомна !

збориме денари наши..

а за охрид не ми се праи муабет бог да чува и да брани ! затоа на проверено само си идам !:kesa:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725

Искрајно срамота е што незнам ама не сум бил многу во тој дел. Ама видија разликат помеѓу св софија и овој храм не споредливо и првичната намена му е изгубена може би лупам глупости не сум бил за да зборам, ама според мене така е у секој случај за верски објект не треба да се наплаќа влез.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
да беше Охрид главен град ќе ги нарекуваа охриѓаништа,слично е и со другите градови............кај се навредуваат,па не можат едни без други..релација Скопје и другите градови
е сега Скопјани можат да бираат каде да одат на одмор,викенд итн(Охрид,Струга,Малешевиата,Маврово,Егејско море итн) и другите можат да бираат,но сепак сакаат да студираат и живеаат во Скопје,:toe:Прична зашто???треба да ги прашаме вторите

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
:plivaj::plivaj::plivaj::plivaj::plivaj::plivaj::plivaj::plivaj::plivaj:

Охридски маратон

C

cige

Гостин
абе не чинат Охриѓани 100 пати ќе повторам посебно тоа таксистите недај боже да начекаат странец, ќе го обричат да не му текне да дојде друг пат :jaj:
ние кај што бевме во куќата на одмор на старата и умрел мажот зимото и не не оставаше музика да слушаме :tapp::tapp::tapp:
ни се дереше:"не пушчајте голема музика, старион ушче не ми е слиносан" :nesum:

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
И разлика? Кај мене сите комшивки издаваат за 300-350. Значи нема разлика барем во сместувањето. А и ти ако се фаќаш за цените на пијалоците иди у пм и ти. Исти се цените и Охрид и Скопје, само овде имаш поглед на езеро, а од куба ем се гледа езероно ем пола град ем тврдинана. А во скопје за истите пари шо поглед имате? Гнасниот ви Вардар? Мочковци.
БРАВОС!!! Одличен речник, фала што на еден изгубен патник му покажа кај да оди.
Во ред еве признавам дека си во право воопшто не е скапо сместувањето ни пијалоците ни храната, муабетото ми е тоа што по околните држави за истите пари може да се добие за нијанса подобра услуга.

...и не сум скопјанец...

ајде бе доста ја смируваш тензијата остави ги луѓево да си се расправаат

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.990
Поени од реакции
12.634
Во ред еве признавам дека си во право воопшто не е скапо сместувањето ни пијалоците ни храната, муабетото ми е тоа што по околните држави за истите пари може да се добие за нијанса подобра услуга.

...и не сум скопјанец...

ајде бе доста ја смируваш тензијата остави ги луѓево да си се расправаат
Разбирам, господине:salut:...и шо не е така, ние прилепчаниве нда не сме поарни...иначе утре знајш кај сме...исто ко минатиот петок...:helou:

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Ohrid go znam 20godini i sum go primetil slednovo. Sekoja godina nisto nema smeneto :) Akvarius za zadnjive 10godini ednas dali e iskrecen, iscukani stolici, terasana so bekaton dole, more i tenda klajle godinava...jaka investicija :) J'no ne smenil toa mushamite po masite i stolicine od koa znam deka postoi ke sednes ke se zalepis, prazno sedi ama mu e gajle na toj so go drzi i si tepa ista shema i dalje :) Navecer ako vidis sednat tamu znaci deka segde bilo full. Na kej u Skopje sedis ama bre u kafici u koj e vlozeno debelo u evra i normalno e da e skapo, a J'no i tie e isto ko stolce da stajs na pristanisteno i aj kafeto 80 ili 100den zaso imalo ezero. Pa moze ne gleam u ezerono be ama sakam da sedam na udobno i cisto i da me posluzat so nasmeana faca za 100den:)) Mnogu nelogicnosti ima toa e problemot, u Kuba primer kafeto bese 60den poeftino nego u akvarius...nema logika.... E vo Potpes vredi da se plati skapo kafe, ambientot i pogledot se preubavi i se nadevam deka nedojdenovo ezero nema da go unisti kako i mostot do nego. Na unisten Potpes sigurno mnogu bi se izraduvale Kadmo i Liquid, izvikani kic mesta na koj Potpes kako nevoobicaen objekt so golem prostor a blisku do centarot i posebno so mostov do nego spored mene bi bilo najpopularno mesto letovo.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Na kej u Skopje sedis ama bre u kafici u koj e vlozeno debelo u evra i normalno e da e skapo, a J'no i tie e isto ko stolce da stajs na pristanisteno i aj kafeto 80 ili 100den zaso imalo ezero. Pa moze ne gleam u ezerono be ama sakam da sedam na udobno i cisto i da me posluzat so nasmeana faca za 100den:))................. vo Potpes vredi da se plati skapo kafe, ambientot i pogledot se preubavi i se nadevam deka nedojdenovo ezero nema da go unisti kako i mostot do nego. Na unisten Potpes sigurno mnogu bi se izraduvale Kadmo i Liquid, izvikani kic mesta na koj Potpes kako nevoobicaen objekt so golem prostor a blisku do centarot i posebno so mostov do nego spored mene bi bilo najpopularno mesto letovo.
Мостот се урна..:icon_bigg А, Потпеш незнам шо го мислат јако место

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142

...и не сум скопјанец...
Па оди си таму каде што ќе ти е поубаво и не не замарај. Не е работава сега јас од таму купив леб и бе беше убав па сега на сите викај им не одете таму не им е убав лебот. Ако не ви се свиѓа тогаш нема шо да кењате за тоа!

Kajgana Shop

На врв Bottom