И после Охриѓаните не чинеле:)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Мене тато и мама не ми го даваат светов на дланка,за да викам се е ефтино тука.
Не е ефтино,ни за вас не е ефтино,ни за мене..па еве ме пак жива сум со сите органи во мене.
Јас кај и да одам,ако нема ценовник културно ќе си прашам колку е кафето или тостот или незнам ти шо.
Ако не ми одговара,не ме врзале со синџири да морам да седам и да нарачам.

Ако зборуваш за пицеријана "Коза Ностра"..колку шо знам хамбургери таму нема..
ЕМКА??
Не знам за која се работи али за пицерија не ми изгледаше таа.

Епа добро и да не прашаш колку пари е, на крај бараш фискална така? Побаравме, рече нема. Ни го донесе менито, на него цените не беа напишани, односно избришани беа значи за време на сезона. И на крај ни напиша на парагонче колку треба да си платиме.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Охрид имат езеро. Историски знаменитости.
Скопје имат трговски центри големи, саеми, опери, театри.
Шо имат во помалите градови? м?
А си прошетала да ги видиш убавините на другите градови или си заглавила во Охрид???

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Охрид имат езеро. Историски знаменитости.
Скопје имат трговски центри големи, саеми, опери, театри.
Шо имат во помалите градови? м?
Офф па баш поради тоа зашо да се дигаат цените, зошто секој граѓанин во држава да не може да си допушти еден одмор до Охрид или вие мора да ги цедите туристите кој дошле да заборават на секојдневните проблеми што ги имаат а се претежно финансиски и оп наидуваат на бариери поради недоволни парични средства...:toe:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.697
А си прошетала да ги видиш убавините на другите градови или си заглавила во Охрид???
Сум заглавила. Посебно налето ко ке е +40 и ко ке морам на плажа да одам.

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
Добро е што не ви фрлиле некоја кашикара место јајца. Па да ме малтретира некој цело лето, така има да му се осветам па што сака нека биде:smir:
Со јајца? Ќе фрлаш по куќи? На 20 години? Ти се дивеам на паметот еј!

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.697
Офф па баш поради тоа зашо да се дигаат цените, зошто секој граѓанин во држава да не може да си допушти еден одмор до Охрид или вие мора да ги цедите туристите кој дошле да заборават на секојдневните проблеми што ги имаат а се претежно финансиски и оп наидуваат на бариери поради недоволни парични средства...:toe:
А мојте секојдневни проблеми? Или за да ти олеснам да те пуштам да спијаш со мене в кревет да спијаш зошо немаш финансиски средства? За да заборајш на твојте секојдневни проблеми. Мене кој ме шишат.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Тепачка без паари,тепачка без паари :drk:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Сум заглавила. Посебно налето ко ке е +40 и ко ке морам на плажа да одам.
Епа земи малце прошетај по други градови види ги и другите убавини на Македонија.

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.697
Епа земи малце прошетај по други градови види ги и другите убавини на Македонија.
Сум ги прошетала и тие во и тие надвор од Македонија. Срамота ќе е да речам дека Лескоец, село до Охрид, имат поголемо осветлување од Ресен, без навреда до Ресенчани.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
А мојте секојдневни проблеми? Или за да ти олеснам да те пуштам да спијаш со мене в кревет да спијаш зошо немаш финансиски средства? За да заборајш на твојте секојдневни проблеми. Мене кој ме шишат.
Можи јас(+ не сум скопјанец + знам охридски) ?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Абе Охрид е најубав град во Македонија,а ако го средат малце може и на балканот еден од најубавите да биде.Ама градот си има една мана,ко што ќе рече мајка ми(која е охриѓанка BTW) Охрид без охриѓани рај на земја или вујко ми ко што ќе рече Господ дал убавина на погрешни луѓе кога збори за Охрид.
Јест да има сељачишта што доаѓаат во Охрид и прават глупости,но и ориѓани претеруваат.Се што е од Скопје не им чини.Не се само скопјани проблемот,него кој и да дојде не им чини,не сум видел турист да им се погоди,по мерка да им биде.Најдобро би им било оставете ги парите,а не ни мора да доаѓате.
Епа драги охриѓани,сакате туризам-трпете малце(нормално не клошарите да ги трпите,ама не и да истурате бес кон секој што дошол да ви го види градот и да остави некој денар кај вас).

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Како може во помалите градови луѓето што имаат отворено кафичи и живеат само од тоа да имаат господски живот, а вие не можете оти имате големи давачки...или сакате да живеете у луксуз???
Епа у држава во која 90% од луѓето се обидуваат да опстојат ден за ден нема мн луксуз...не сте вие ништо повеке од сите останати...треба се да се прилагоди според стандардите...
плус разговарам со деца што се од Охрид и они сами викаат дека цените им се високи...значи чим они се бунат шо да речеме ние дојденците...колку и да сакаш да се опуштиш не можеш со 200 евра можеш да минеш убаво за десет дена ама нема секој толку...

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Сум ги прошетала и тие во и тие надвор од Македонија. Срамота ќе е да речам дека Лескоец, село до Охрид, имат поголемо осветлување од Ресен, без навреда до Ресенчани.
Очигедно е дека немаш прошетано. Што подразбираш ти под осветлување?

Темава чупо не е за Лескоец.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Зборам за други туристички места само Охрид не е туристичко место и не зборам за инфраструктура зборам за поголема забава и подобар одмор мене искрајно ме боли стојко колку улични светилки има Охрид колку има Ресен. Не се сеќавам ама беше пред многу години со моите бевме во Охрид и да посетиме црква не ми текнува како се вика и на врата стои еден и вика за возрасни 50 ден за деца бесплатно а бе и за во црква да се наплаќа тоа е стварно крајност :nenene:

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.697
Очигедно е дека немаш прошетано. Што подразбираш ти под осветлување?

Темава чупо не е за Лескоец.
Дечко, си поминал од Лескоец ко ке идаш накај Охрид? Ал не си дојден навака последно време? Ресен бев неделата, помалце осветлен беше од Лескоец.

Зборам за други туристички места само Охрид не е туристичко место и не зборам за инфраструктура зборам за поголема забава и подобар одмор мене искрајно ме боли стојко колку улични светилки има Охрид колку има Ресен. Не се сеќавам ама беше пред многу години со моите бевме во Охрид и да посетиме црква не ми текнува како се вика и на врата стои еден и вика за возрасни 50 ден за деца бесплатно а бе и за во црква да се наплаќа тоа е стварно крајност :nenene:
Зошо? Во Аја Софија се наплаќат влез. 20 евра.
Кај нас се наплаќет само Св.Софија и Канео чат пат.
А за светилките....ве болеше до пред 2 години и за то. Го средивме то, сеа за друго ве болит. Чаре?

Kajgana Shop

На врв Bottom