Браво бе. Една година бевме трганти од Серија А и не споредваш со двата најголеми резили шо постојат во фудбалот.![]()
Споредбава ти е многу плитка што не ми се ни верува ни дека ја кажаСпоредив период кога бев дете ( го потенцирам тоа ) , вашето понашање мн ме потсеќа на тој период , т.е. како и ти сега , навраќање во минатото, индиректно тешење , ама знаеш Милан имаат толку и толку титули , Милан се европски Прваци , Милан тепаа со Интер 6-0 и тн и тн , кога бевме деца обично така се препуцававме , денес човек што живее со минатото нема иднина , факат , освоивте Титула во Европа ( најискрено Браво ) , освoивте и Светска клупска Титула ( Браво ) , ги тепавте Интер у минатото , имате повеќе Титули од нив и тн и тн , и кажи ми какво значење има тоа со сегашната борба за 4то Место , со моменталната состојба , со сегашноста , кога ке сватите дека минатото не носи иднина , не носи резултат и не носи радост .
Еве ти една споредба , еден Фан на Ливерпул кој е најтрофеен клуб во Англија треба сега да е рамнодушен со тоа ???? Немаат освоено Титула од 89та , кажи ми какво значење има тоа што се најтрофејни во последниве 18 години а , какво значење има тоа со моменталната состојба во премиер Лигата .
Ова важи и за оние што го величат Јуве како најтрофеен во Италија .
Споредбата беше once again дадена поради тоа што многу од вас овде се повикуваат на минатото , т.е. на бројот на титули , пролистај малце ке видиш , и поентата беше дека истото не е битно , што се однесува на Лигата на Шампионите , оваа година ке имаме нов шампион , така да титулата на Милан за мене е минато , а титулата Светски Клупски Првак неда не ми е релевантна , у принцип ако освоиш Лига на Шампиони , Светската Титула ти е на дофат со оглед дека играш со клубови кои доаѓаат од многу понеквалитетни првенства .Споредбава ти е многу плитка што не ми се ни верува ни дека ја кажа
Споредуваш Ливерпул што немал трофеј минати 18 годни со Милан што последни 20 е најтофеен во светов божји..а со твоите сваќања за сегашност и минато не би сакал да се расправам на Милан сегашноста е Европски/Светски првак на Интер е Италијански разликата е јасна.
Последни неколку години Милан е релативно слаб во Серија А тоа ти гарантирам е клупска стратегија и јасно сфаќање дека еден фронт се жртвува на сметка на друг без идеи за дупли круни и од таму е ваљда борбата за 4то место.
На Милан Италија не му е приоритет има амбиции за Европа/Свет и таму е супериорен Интер за таму не е дораснат.
Прво, не се согласувам дека е клупска стратегија на Милан да се жртвува домашното првенство за сметка на ЛШ. Што ако се прежртвуваат и бидат 5-ти оваа година? Догодина нема ни да учествуваат во ЛШ во тој случај. Да не зборуваме за тоа каква финансиска загуба може да им донесе ваквата “жртва“. А во Европа никому не му е гарантиран успех, односно учество во финалето. Нокаут средбите не се исто што и првенство, таму одлучуваат нијанси, моменти на инспирација, грешки итн... Не верувам дека има барем еден нормален во раководството на Милан што мисли дека со овој тим ќе ја освојат ЛШ (со оглед на тоа дека за Милан само тоа било успех, нели?) Не се работи за тоа дека жртвувале еден фронт за друг. Едноставно не вложија доволно во тимот и ги жртвуваа сите фронтови.Последни неколку години Милан е релативно слаб во Серија А тоа ти гарантирам е клупска стратегија и јасно сфаќање дека еден фронт се жртвува на сметка на друг без идеи за дупли круни и од таму е ваљда борбата за 4то место.
На Милан Италија не му е приоритет има амбиции за Европа/Свет и таму е супериорен Интер за таму не е дораснат.
Како поелитно поквалитетно и основно и над се попрофитабилно првенство е приоритет за секој ти од твој агол сакаш да веруваш дека не така.Обичен навивач може не метак и цел тенк пред врата нека стави тоа му е тоа се клубови со стратегии и планирање во во кои они немаат уделА таа клупска стратегија , одење на титула во Европа а во домашното првентсво заостаток на 15 бода зад првопласиранот е погрешна , а и фановите на Милан во Италија гледам како ја прифаќаат .
А и мислам дека грешиш дека Италија не им е приоритет на Милан , домашното првентсво у принцип е приоритет за секоја екипа , не само во Италија .
@SYn
Како може минатото да нема врска со сегашноста и иднината сега сакаш да млатиме филозофија на темава имаше една мисла ''Историјата се повторува'' дека е ''логично следство'' итн итн
Тебе нормално дека твојата ти смета и ти е небитна пошто ни е славна ни ја сакаш таа тебе те пече од како знаеш за Интер и минато пред 3 години тебе тоа те боли те потсеќа на Рим и almost шампиони на Милан и на Фреј пута 6 и такви некои случки.
Мојата јас си ја сакам а се сетам ми идат само убави настани и моменти тоа ти е...
Хм....во најмала рака смешно. Едно прашање само од себе се наметнува: Зошто тогаш се бројат титулите? По вашава "логика на ирелевантно минато" сите титули треба да се поништат во Јуни и од наредните сезони да се почне пак со освоени нула титули на сите фронтовиOk , ја утна мојата поента , имаше некој на форумов што збореше нешто у стил Јуве биле најтрофејни , и тн и тн , а поентата ми беше дека истото , т.е. минатото , немало , нема и ке нема никаква врска со сегашноста и иднината , ирелевантно е .
Има некакво значење титулата освоена од Интер во 89та утре т.е. денес во дуелот со Јуве , или титулите на Јуве во минатото , ако утре Интер победи , некој овде ке треба да дојде и да рече џабе тепавте коа гледате и сами дека имаме поголем број на титули , никогаш нема да не стигнете и тн и тн , не те иритира тоа , банално е да се повикуваш на тие титули , така да воопшто не е смешен постот што го цитираше . Така да постовите беа до оние кои со титулите освоени во далечната 1963 на некој начин се тешат со она што се случува во сегашноста , т.е. незнам како да го наречам тоа , у тој поглед титулите ирелевантни се , Да .Хм....во најмала рака смешно. Едно прашање само од себе се наметнува: Зошто тогаш се бројат титулите? По вашава "логика на ирелевантно минато" сите титули треба да се поништат во Јуни и од наредните сезони да се почне пак со освоени нула титули на сите фронтови. Дај бе мислете што пишувате, немојте вицови да кажувате:pos2: .
Се сложувам со постот но ова последното не ти требаше.. убаво си го почна, да смириш ситуација и ајде пак мала провокација на крај.. ама нема врска сега тоа, нека си остани на тоа шо беше и уште еднаш јас ќе побарам од сите вас.. АЈДЕ ДА ПИШИМЕ ПОСТОВИ САМО ЗА ОВАА СЕЗОНА И САМО ЗА ИТАЛИЈАНСКО ПРВЕНСТВО!Syn, тие се сепак титули кои се освоени, некој за 20-30 години може да збори исто за титулата Интер што ја освои минатата сезона (дека не била битна, а секоја титула е титула и како таква е битна). Еве на пример, Наполи и Лацио (ги молам фановите на Лацио да не се нервираат, споредбата е чисто за пример) се бивши шампиони и поради тоа го знаат низ светот, што не е слушај со ... да речеме Анкона, Лече (и такви тимови). Ќе зборев и за ЛШ, ама ај за Серија А е темава.
п.с. Дајте бе доста со тоа пенал беше, не беше пенал. Колина рекол тоа што рекол, не вадете муабети што ќе било ако било (приказни од типот ако слонот можел да лета). Ако таков пенал му досудат на Милан, јас ќе признаам дека судите зргрешиле и голема работа, резултатот пак ќе остане ист (во случајов 2-3 за Интер).