- Член од
- 23 септември 2015
- Мислења
- 723
- Поени од реакции
- 388
Да баш заради ова прашав....затоа реков не ги разбирам баш.sekoe maslo si ima rang na temperatura za koristenje.
tie extra virgin generalno ne se nameneti za przenje, bez razlika dali nekolku kapki ili kilo.
posto se so poteklo od mediteranski zemji, namena im e vo salati, i eventualno nekoi prelivi
posle spremanje na hranata.
tie mislam deka imaa tocka na isparuvanje (smoke point, ne znam dali bas dobro go prevediv) okolu 180-200,
so e generalno ok za vo air fryer
(mene logika mi e deka poniski temperaturi vo air fryer davaat slicni rezultati kako nesto povisoki vo rerna ili vo tava,
poradi pomal prostor i poramnomerna raspredelba na temperaturata)
tuka vo svedska imaat interesni mesavini - edno e mesavina puter i nekoe maslo (toa za vo tava przenje),
a za vo air fryer ima mesavina maslinovo i nekoe rapessed (ne go znam so cudo e voa) - se osekja miris na maslinovo,
ama naznaceno e na pakuvanje deka do 220C moze da se koristi, ne koristam povisoki temperaturi pri gotvenje jas.
Raps- och Olivolja
Handla mat online till billigast pris - Använd Matspar.se! Plocka ihop din matkasse hos oss och jämför sedan priset hos de största mataffärerna på nätet.www.matspar.se
И јас го имам читано истото за маслата.
Сепак без масло е најдобра опција.
Или евентуално во air fryer, со многу малце масло.