Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не е прв продукт ова. Го иам пишано истово за златна мешавина. И ми се нафрлија “хур дур ама ти знаеш поише од пакувањето?“.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не е прв продукт ова. Го иам пишано истово за златна мешавина. И ми се нафрлија “хур дур ама ти знаеш поише од пакувањето?“.
Јас обично не верувам никогаш во напишаното, па си правам проверка (особено кога се чистам).
Ме мрзеше да барам и пасирам компири, па затоа зедов готово, инаку не верувам ни на тие 99% компири кои се пишани.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Дали е во ред протеин, креатин, глутамин да се пијат заедно измешани во нутри со овес, мед, банана, чиа семе и не знам што уште не? Така овесот е највкусен и немам никаков проблем со него.[

Последно уредено:

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Дали е во ред протеин, креатин, глутамин да се пијат заедно измешани во нутри со овес, мед, банана, чиа семе и не знам што уште не? Така овесот е највкусен и немам никаков проблем со него.[
Протеин и креатин во ред е сигурно а глутамин мислам дека е подобро да не се меша, али нека каже некој кој знае подобро

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.222
Поени од реакции
2.284
Глутаминот е протеин, и сите протеини во доза од на пример 20г има неколку грама глутамин, ако имаш вишок пари за трошење не е проблем.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Глутаминот е протеин, и сите протеини во доза од на пример 20г има неколку грама глутамин, ако имаш вишок пари за трошење не е проблем.
Значи не е проблем да се меша се заедно со тоа што напишав погоре?

Член од
10 март 2014
Мислења
1.033
Поени од реакции
1.287
Јас би ти рекол да го отфрлиш глутаминот, бидејќи креатинот и глутаминот се борат за исти рецептори про абсорпцијата.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Јас би ти рекол да го отфрлиш глутаминот, бидејќи креатинот и глутаминот се борат за исти рецептори про абсорпцијата.
Го купив пред месец дена имам уште малце и нема да го купувам повторно, ок.

Нешто што може да се додаде на протеинот и креатинот?

Член од
10 март 2014
Мислења
1.033
Поени од реакции
1.287
Го купив пред месец дена имам уште малце и нема да го купувам повторно, ок.

Нешто што може да се додаде на протеинот и креатинот?
Зошто да додаваш ако имаш протеинче а погоре напиша дека додаваш банани и други работи, доста се не мешај многу. Ако протеинчето е барем од оние средните би требало да го подобрува вкусот на овесот.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Зошто да додаваш ако имаш протеинче а погоре напиша дека додаваш банани и други работи, доста се не мешај многу. Ако протеинчето е барем од оние средните би требало да го подобрува вкусот на овесот.
Протеинот е голд веј стандард, тој на Оптиум.

Член од
26 ноември 2014
Мислења
834
Поени од реакции
1.368
Луѓе знaете некoјa дoбрa месaрa вo Ск oкoлу Центaр/Дебaр Мaaлo?

Oд кaде земaте меленo?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ме интересира, какво мислење имате за хроно диетата? Гледам дека периодов (барем јас сега почнав да приметувам) е доста актуелна.

Kajgana Shop

На врв Bottom