Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
8 јануари 2015
Мислења
150
Поени од реакции
43
Ете конечно и јас се запишав на фитнес за прв пат во животов. Ок сум малце како изгубен Германец, ама не е страшно. Ако можит да ми кажите некој совет што да јадам ? Значит не се замарам дотолку битно ми е само колку -толку да пазам да не ми е за џабе вежбањево. Пред да одам сабајле на вежбање шо да каснам и од ко ќе се вратам. Што не смеам ни под разно? Некој такви основни работи ептен сум почетничка:giggle:
Избегавај шеќер, слатки, чипсој ова она, грицки, такви работи.
Замени ги со овошје, зеленчук, јајца, млеко, тие некои работи кои се сметаат за здрави, си знајш.

Можит и да си јајш ти шо сакаш и да вежбаш, ама немат да имаш преголеми резултати и пребрзи.
Соковите исфрли ги,пиј ги само оние од цедено овошје.лебот избегавај го,пиј зелен чај...

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
најсериозен, а ти што мислиш од зелен чај ке ослабне? ))
Не се слабее само со гладување како ти што го учиш туку со количински и правилен распоред на храната.
Оброкот после тренинг му е најбитен и не е добро да го прескока, без разлика дали се чисти или е на маса, има разлика само во соодносот на макронутритиентите.

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Не се слабее само со гладување како ти што го учиш туку со количински и правилен распоред на храната.
Оброкот после тренинг му е најбитен и не е добро да го прескока, без разлика дали се чисти или е на маса, има разлика само во соодносот на макронутритиентите.
1) не кажав дека треба да гладува не измислувај

2) ти сега збориш за редовен начин на исхрана за бб или тој што сака да качи мускулна маса, кога @Фокси e женско која иде на ФИТНЕС

Тука има огромна разлика, затоа што ако сака да ослабне треба да го истроши вишокот на салото(пардон Фокси :cautious:), што се односно калориите, а тоа во никој случај нема да се случи ако јаде пред и после тренинг оти организмот најпрво ке гледа да ги врати потрошените калории назад да ја одржи рамнотежата.

Така што пред да пишуваш и да критикуваш добро е барем да прочиташ што е работата

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
1) не кажав дека треба да гладува не измислувај

2) ти сега збориш за редовен начин на исхрана за бб или тој што сака да качи мускулна маса, кога @Фокси e женско која иде на ФИТНЕС

Тука има огромна разлика, затоа што ако сака да ослабне треба да го истроши вишокот на салото(пардон Фокси :cautious:), што се односно калориите, а тоа во никој случај нема да се случи ако јаде пред и после тренинг оти организмот најпрво ке гледа да ги врати потрошените калории назад да ја одржи рамнотежата.

Така што пред да пишуваш и да критикуваш добро е барем да прочиташ што е работата
Алексо, организмот не е пали гаси ламбиче, па сакам топам, сакам се поправам во текот на денот, ако на крај од денот си во калориски дефицит тешко дека ќе ставиш килажа, доколку ја средиш исхраната, ги контролираш јаглехидратите, правилно ги распоредиш оброците и тренинзите, нема шанса да немаш резултат (било да е фитнес, било да е бб).
2 часа пред тренинг гладување како што ја советуваш, саат тренинг, пак 2 часа без храна, секоја ти чест за советов, да те прочита и Charles Glass ќе тe побара за советник.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Како прво шеќер и притисок ќе и паднит ако нејадит 4 саати околу тренинг, другото потака.

Многу лош совет.

E

Epsilon

Гостин
Devojce, me mrzi da baram koj ti e nikot, najdobro ti e da se konsultiras so trenerot sto e vo fitnes clubot. Ovde vrija od neznalici i po nekoj sto ima nekoe znaenje, ama posto imas takva karma, sigurno kje go izberesh pogresnoto.

Sovet od mene, konsultiraj se so trenerot na fitnes centarot. ;)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.732
Поени од реакции
11.608
Moжно е 563 кал во едно вакво? http://www.pbc.mk/proizvodi/proteinski-barsovi/proteika-bar-35-grama-1-detail.html Како чаша гејнер да си испил, добри се овие за здебелување и мускулна маса? И дали точно е дека повеќе „фаќа“ пред спиење ако се јадат?

Во едно има 138 калории, оди види во Состав.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.732
Поени од реакции
11.608
Која риба е најисплатливо да се купи и како ја спремате? Како се пече, на колку степени, колку време...?[DOUBLEPOST=1455578779][/DOUBLEPOST]Ајде бе дилбери или никој не јаде риба? :icon_lol:

Последно уредено:
Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Која риба е најисплатливо да се купи и како ја спремате? Како се пече, на колку степени, колку време...?[DOUBLEPOST=1455578779][/DOUBLEPOST]Ајде бе дилбери или никој не јаде риба? :icon_lol:
Незнам што е најисплатливо, ама јас земам ослич го ставам во фолија + парче лимон на поласат 150-180 степени, инаку лосос ти е најболје ама поскапа варианта е. Друго јадам туна конзерва + салата;)[DOUBLEPOST=1455725332][/DOUBLEPOST]
2 часа пред тренинг гладување како што ја советуваш, саат тренинг, пак 2 часа без храна, секоја ти чест за советов, да те прочита и Charles Glass ќе тe побара за советник.
Како прво шеќер и притисок ќе и паднит ако нејадит 4 саати околу тренинг, другото потака.

Многу лош совет.
Абе дечки јас тоа го имам пробано сам и неколку пријатели по моја програма се тренирале и постигнале добри резултати (губење до 8-10 кила месечно). Незнам колку сте години ама ако си 30+ веке тоа со внесување на дефицит калории да ослабнеш потежко работи оти се што јадеш директно у сало мава и ај после пробај да симнеш.

Секако без да јадеш пред тренинг не смееш некој јак тренинг да удираш тоа се подразбира дека треба да имаш специална програма што можеш да ја вежбаш без ризик да ти се сврти у теретана.

Инаку вие удирате критика а не разбирате дека сите љуге се различни и ако вие можете да си играте со калории и да губете килажа некои едноставно не можат да ослабнат поради метаболизмот и т/н.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom