Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
ЗумбуЉ тие протеини што ти недостасуваат,можеш да ги внесеш преку додатоци во исхрана-протеин(сурутка).Ова е совет од моето скромно познавање на овие проблематики.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Што мислите за СЕНФОТ (без конзерванси)? На неколку сајтови го поврзуваа со креатинот ,нешто како природен креатин...

Стекот обавезно го мачкам со сенф ,денеска ми рекоа и да пробам туна и сенф убаво било ,баш ќе видам.

Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
Што мислите за СЕНФОТ (без конзерванси)? На неколку сајтови го поврзуваа со креатинот ,нешто како природен креатин...

Стекот обавезно го мачкам со сенф ,денеска ми рекоа и да пробам туна и сенф убаво било ,баш ќе видам.
И ја сакав да го постава прашањево.Во последно време многу почнав да користам сенфот го јадам со стекот,туна,сардина,дури и кришки леб мачкам со него.Што мислите здрав е да се јаде?

Пробајте варен стек со урда сенф и некоја салата мене ми е многу вкусно,мислам дека е идеална вечера.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063

Не ко креатин , туку ко стероид , бидејќи конопот имат сличности со стероидите.
Ја го користам , секојдневно на едно парче леб пред тренинг или после тренинг , сеедно :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Не ко креатин , туку ко стероид , бидејќи конопот имат сличности со стероидите.
Ја го користам , секојдневно на едно парче леб пред тренинг или после тренинг , сеедно :)
Точно, баш за ова имам еднаш истражувано и мислам дека го поврзуваа и со сапонини нешто што ти ја знам.

S

Stef Bachatero

Гостин

А зашто не ја земеш правата ствар,ако има некој ефект тоа ќе биде минимален,а сенфот имаше конпонента homobrassinolide мислам дека беше која кај глувци е најдено дека има анаболичен ефект,но имај во ум за да ги имаш тие дози на сенф треба да јадеш на килограми нешто што е невозможно да го направиш.
Тоа е исто со прохормони ако веќе сакаш нешто земи ја правата ствар,не дека сум за тоа но сепак неможеш да го имитираш нешто што е на хормонско ниво...
http://www.geekosystem.com/mustard-plant-steroid-anabolic-steroids/

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
А зашто не ја земеш правата ствар,ако има некој ефект тоа ќе биде минимален,а сенфот имаше конпонента естрадол мислам дека беше која кај глувци е најдено дека има анаболичен ефект,но имај во ум за да ги имаш тие дози на сенф треба да јадеш на килограми нешто што е невозможно да го направиш.
Тоа е исто со прохормони ако веќе сакаш нешто земи ја правата ствар,не дека сум за тоа но сепак неможеш да го имитираш нешто што е на хормонско ниво...
Не користам такви ствари.

У ѓаола од млечни производи само јогурт пијам ,јајца не јадам,не тешко претешко ми е со исхраната за внесување на доволно протеини но гурам некако.

S

Stef Bachatero

Гостин
Не користам такви ствари.

У ѓаола од млечни производи само јогурт пијам ,јајца не јадам,не тешко претешко ми е со исхраната за внесување на доволно протеини но гурам некако.
http://motivirajse.wordpress.com/2012/12/08/колку-пари-трошам-месечно-за-бодибилд/#comments
Не е тешко само не си информиран :)

Член од
16 јули 2010
Мислења
214
Поени од реакции
51
висина 175
тежина 100
09-00 една јабука
09-30 голема шоља турско кафе без шекер
до 17-00 не конзумирам ништо освен вода
17-20 ручек ориз еден филџан варен само во вода и сирење;варен стек или пржен;3 компира помали од тупаница;2 туни со исцеден зејтин; многу ретко макарони со сирење; леб не конзумирам никаков само салати комбинирани со некој од овие оброци
18-00 теретана
19-30 орбитрек 40 минути
20-30 овесни снегулки со јогурт или мусли со млеко (количина колку со една рака да фатиш);јајца
ако ми се јаде многу благо навечер суво овошје сливи,кајсии,урми по 2-3 комада ама ретко е тоа еднаш во неделата
00-00 у кревет

вака се хранам веќе еден месец али некако ми нема резулатати
до пред тој месец исто функционирав 5-6 години без теретана без орбитрек без јабуката и за ручек што има дома и си стоев на килажата
е сега решив да бутнам некој 15 кила и активно вежбам секој ден ама некако не ми оди
имам симнато само 3 кила за 1 месец
знам дека не ми е во ред тоа што не јадам од сабајле али неможам уста не ми се отвара од сабајле и башка на работа да мутам мусли или да носам од дома некако не ми се свиѓа
ај ако може некој да ми каже како да се хранам за побрзо да ги буткам килограмиве зашто губам воља некако
што треба да додадам што да исфрлам од исхрана
само едно ми е битно да бидам најаден за ручекот да не гладувам не можам оние диети 120грама пилешко и толку
и понудете нешто за буткање килажа и што треба да пијам од креатини, амино, протеин да купам
фала...

Член од
3 април 2013
Мислења
175
Поени од реакции
75
висина 175
тежина 100
09-00 една јабука
17-20 ручек ориз еден филџан варен само во вода и сирење;варен стек или пржен;3 компира помали од тупаница;2 туни со исцеден зејтин; многу ретко макарони со сирење; леб не конзумирам никаков само салати комбинирани со некој од овие оброци
18-00 теретана
19-30 орбитрек 40 минути
20-30 овесни снегулки со јогурт или мусли со млеко (количина колку со една рака да фатиш);јајца
ако ми се јаде многу благо навечер суво овошје сливи,кајсии,урми по 2-3 комада ама ретко е тоа еднаш во неделата
00-00 у кревет

до пред тој месец исто функционирав 5-6 години без теретана без орбитрек без јабуката и за ручек што има дома и си стоев на килажата
е сега решив да бутнам некој 15 кила и активно вежбам секој ден ама некако не ми оди
знам дека не ми е во ред тоа што не јадам од сабајле али неможам уста не ми се отвара од сабајле и башка на работа да мутам мусли или да носам од дома некако не ми се свиѓа
ај ако може некој да ми каже како да се хранам за побрзо да ги буткам килограмиве зашто губам воља некако
само едно ми е битно да бидам најаден за ручекот да не гладувам не можам оние диети 120грама пилешко и толку
и понудете нешто за буткање килажа и што треба да пијам од креатини, амино, протеин да купам
фала...
Чудно. Со овој режим треба да симнуваш помеѓу 7 - 9 кг месечно, посебно ако тераш секој ден теретана 1 час и кардио 40 минути. Можеби треба да интензивираш начин на вежбање да одиш со пократки поинтензивни/експлозивни вежби да смениш метаболизам. Ако си решен да земеш суплементи исфрли и вечера тогаш и после тренинг пиј протеински шејк со вода. Ручекот остави го ист само смени можеби кафен ориз наместо бел. Пак ќе речам - чудно како нема резултати со ваков режим.

Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
Користи некој путер од кикирики ?Од кај го зимате и колку пари ?

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
висина 175
тежина 100
09-00 една јабука
18-00 теретана
19-30 орбитрек 40 минути
00-00 у кревет

фала...
Од искуство ти кажувам дека ова ти е многу погрешен план за исхрана. Јас бев слични пропорции ко почнав пред година и пол со тебе 1.74м- 103 кг ко почнав да вежбам, за нецели 2 месеци стасав до 76. После тоа се исчистив до 74 и сега сум 79 и од пред два дена почнав со чистење се удрив на 1500-1800 ккал.
Еве ти го мојот план за исхрана
Прв оброк
3 цели јајца (строго варени, ептен ако немам време да се успијам наутро или пак навечер да не ми остани време да ги сварам ги пијам живи)
Втор оброк
1 дозерка протеин
Трет
2 компири (од по 150 грама отприлика) + 250-300 гр стек + салата (марула, зелка, патлиџан, краставица али сега засега скапи ми се па само на марула, зелка, морков, брокула чат пат, цвекло)
Четврт оброк
1 туна ( го цедам маслото без масло ја јадам) + салата
Петти оброк
После тренинг
1-1,5 дозерка протеин
Шести оброк
2 часа пред спиење најкасно
100 гр урда (нискомасна) или пак дури имав казеин протеин ми беше и тој оброк

Оброкот каде што има компир може да го замениш компирот со ориз, но внимавај со количината ( 100гр ориз има околу 350-360ккал), а компирот (100гр околу 120ккал) така да внимавај со количината.

Терај вака ти гарантирам дека ќе имаш успех, бидејќи вистина е добра таа храна која ја јадиш но не и за слабеење и во таков распоред
Особено не треба да гладуваш, или пак да јадиш овесните толку касно навечер, гледај јаглехидратите да ги внесуваш до пред тренинг најкасно.
Инаку со оваа исхрана терам јас по два тренинзи али додавам кога имам 2 тренинзи уште по 1-2 дозерки протеин.
Првиот тренинг ми е кардио, склекови, вратило, скокање на јаже ( во 5.30 наутро пред факултет) а вториот навечер накај 20:00 тежински.
Ако немаш пари за протеин, оброците каде што е протеинот мавај по 3-4 белки од јајца.

S

Stef Bachatero

Гостин
Не слабееш затоа што голем калориски дефицит и кардио не функционира. Кардио подигнува кортизол а наместо масти почнува мускули да топи и метаболизмот се забавува, заради тоа што сака да преживее.
Наместо тоа почни паметно и следи што јадеш, запомни дека калориски внес помалку од 50 не е добро повеќе дена...

Член од
16 јули 2010
Мислења
214
Поени од реакции
51
Од искуство ти кажувам дека ова ти е многу погрешен план за исхрана. Јас бев слични пропорции ко почнав пред година и пол со тебе 1.74м- 103 кг ко почнав да вежбам, за нецели 2 месеци стасав до 76. После тоа се исчистив до 74 и сега сум 79 и од пред два дена почнав со чистење се удрив на 1500-1800 ккал.
Еве ти го мојот план за исхрана
Прв оброк
3 цели јајца (строго варени, ептен ако немам време да се успијам наутро или пак навечер да не ми остани време да ги сварам ги пијам живи)
Втор оброк
1 дозерка протеин
Трет
2 компири (од по 150 грама отприлика) + 250-300 гр стек + салата (марула, зелка, патлиџан, краставица али сега засега скапи ми се па само на марула, зелка, морков, брокула чат пат, цвекло)
Четврт оброк
1 туна ( го цедам маслото без масло ја јадам) + салата
Петти оброк
После тренинг
1-1,5 дозерка протеин
Шести оброк
2 часа пред спиење најкасно
100 гр урда (нискомасна) или пак дури имав казеин протеин ми беше и тој оброк

Оброкот каде што има компир може да го замениш компирот со ориз, но внимавај со количината ( 100гр ориз има околу 350-360ккал), а компирот (100гр околу 120ккал) така да внимавај со количината.

Терај вака ти гарантирам дека ќе имаш успех, бидејќи вистина е добра таа храна која ја јадиш но не и за слабеење и во таков распоред
Особено не треба да гладуваш, или пак да јадиш овесните толку касно навечер, гледај јаглехидратите да ги внесуваш до пред тренинг најкасно.
Инаку со оваа исхрана терам јас по два тренинзи али додавам кога имам 2 тренинзи уште по 1-2 дозерки протеин.
Првиот тренинг ми е кардио, склекови, вратило, скокање на јаже ( во 5.30 наутро пред факултет) а вториот навечер накај 20:00 тежински.
Ако немаш пари за протеин, оброците каде што е протеинот мавај по 3-4 белки од јајца.
Пак ќе кажам малце ми е проблем на работа да носам јадење или тамо да мутам нешто
А може ли да ги заменам четвртиот и третиот оброк на пример кај 13:00 да јадам овесни снегулки или експандиран ориз со јогурт или туна и кај 17:00 ко ке дојдам од работа компирите и стекот ( ова некако ми е многу и компири и салата и стек) пред тренинг обично одам кај 18:30-19:00
Или да лупам од сабајле јајца како што викаш па после на работа од 09-17 во тој период да лупам протеин
Па после оброците ко ке се вратам
Мислам дека ви појаснив како ми поминува еден ден со јадење и работа па како поискусни пишете ми како да ги распоредам оброците и кое време одприлика
Ова што ми го пиша другаров е добра диета или начин на исхрана како да го кажам ама ми е проблем на работа да мутам нешто
И ако може некој нека прати пп за протеин

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
висина 175
тежина 100
09-00 една јабука
18-00 теретана
19-30 орбитрек 40 минути
00-00 у кревет

фала...
Не функционира затоа што го имаш упропастено метаболизмот од ваков начин на исхрана. До 17 часот организмот да нема што да користи веднаш ќе се вклучат сите аларми дека има недостаток на храна и ќе се труди што повеќе од тежината ДА ЗАДРЖИ за да преживее. Пресметај колку калории ти се дневно потребни оди на 1000калориски дефицит и имај повеќе помали оброци, плус ќе се чуствуваш мн подобро затоа што нема да гладуваш со саати.

Kajgana Shop

На врв Bottom