Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

S

Stef Bachatero

Гостин
Пак ќе кажам малце ми е проблем на работа да носам јадење или тамо да мутам нешто
А може ли да ги заменам четвртиот и третиот оброк на пример кај 13:00 да јадам овесни снегулки или експандиран ориз со јогурт или туна и кај 17:00 ко ке дојдам од работа компирите и стекот ( ова некако ми е многу и компири и салата и стек) пред тренинг обично одам кај 18:30-19:00
Или да лупам од сабајле јајца како што викаш па после на работа од 09-17 во тој период да лупам протеин
Па после оброците ко ке се вратам
Мислам дека ви појаснив како ми поминува еден ден со јадење и работа па како поискусни пишете ми како да ги распоредам оброците и кое време одприлика
Ова што ми го пиша другаров е добра диета или начин на исхрана како да го кажам ама ми е проблем на работа да мутам нешто
И ако може некој нека прати пп за протеин

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD
За да ти поедноставам како треба да јадеш ќе земеш прво да си направиш голема салата со зеленчуци,потоа ќе ставиш една шака месо или протеин по избор(урда,пилешко,риба) и потоа ќе земеш 2-4 кришки леб или кафеав ориз варен 2-4 лажици дур не се чувстуваш сит.
Имаш голем избор на храна само треба да знаеш како да комбинираш и да почнеш да јадеш правилно.

Член од
16 јули 2010
Мислења
214
Поени од реакции
51
За да ти поедноставам како треба да јадеш ќе земеш прво да си направиш голема салата со зеленчуци,потоа ќе ставиш една шака месо или протеин по избор(урда,пилешко,риба) и потоа ќе земеш 2-4 кришки леб или кафеав ориз варен 2-4 лажици дур не се чувстуваш сит.
Имаш голем избор на храна само треба да знаеш како да комбинираш и да почнеш да јадеш правилно.
Па затоа и ве прашувам како да се хранам а храната како што пишав знам што да јадам ама во неправилно време во денот
Затоа ве замолив да ми пишете по кој редослед да одам затоа и пишав кога јадам кога вежбам и колку време терам вака со диетава и без неа
Од другаров погоре ми се свиѓа редоследот и можам да го терам со мали промени ако се во ред или дајте вие некој редослед
И протеин од кај да земам

S

Stef Bachatero

Гостин
Па затоа и ве прашувам како да се хранам а храната како што пишав знам што да јадам ама во неправилно време во денот
Затоа ве замолив да ми пишете по кој редослед да одам затоа и пишав кога јадам кога вежбам и колку време терам вака со диетава и без неа
Од другаров погоре ми се свиѓа редоследот и можам да го терам со мали промени ако се во ред или дајте вие некој редослед
И протеин од кај да земам

Протеинот ти реков сега не ти е важно,битно е да почнеш да се храниш правилно.
После кога ќе видиш некои минливи резултати тогаш можеш да речеш еј да купам протеин.
Научи да си готвиш и јади вистинска храна : Месо(риба,пилешко,црн дроб,мисиркино и говедско)и млечни производи доволно ти се за дневни протеински потреби,а бидејќи не вежбаш не ти треба многу протеини 1 грам е доволно на секој кг.

Член од
16 јули 2010
Мислења
214
Поени од реакции
51
Протеинот ти реков сега не ти е важно,битно е да почнеш да се храниш правилно.
После кога ќе видиш некои минливи резултати тогаш можеш да речеш еј да купам протеин.
Научи да си готвиш и јади вистинска храна : Месо(риба,пилешко,црн дроб,мисиркино и говедско)и млечни производи доволно ти се за дневни протеински потреби,а бидејќи не вежбаш не ти треба многу протеини 1 грам е доволно на секој кг.
Како не вежбам бе другар не си ме прочитал погоре убаво
Теретана и по 40 мин орбитрек

S

Stef Bachatero

Гостин
Како не вежбам бе другар не си ме прочитал погоре убаво
Теретана и по 40 мин орбитрек

Ок научи да следиш калории и види дали внесуваш доволно протеини 2.2 грама протеин на секој кг мускулна маса и тогаш одлучи да купиш...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ок научи да следиш калории и види дали внесуваш доволно протеини 2.2 грама протеин на секој кг мускулна маса и тогаш одлучи да купиш...
2.2гр по кг чиста маса се водиш или по кг телесна тежина ?

Член од
16 јули 2010
Мислења
214
Поени од реакции
51
Ништо не ве разбирам ама нема везе од кај јас да одредам колку ми е чиста мускулна маса ја мислам појше сум сало него мускул
Ке одам сега за сега по препораката на мајмунот со некои измени кои ми одговараат па ке видам како ке се движи килажата пошто никој друг не ми посочи некоја добра исхрана кога и колку да јадам
Само знам дека во моментов јадам правилна храна ама не во точно време
Прво морам да се научам да јадам од сабајле

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Пак ќе кажам малце ми е проблем на работа да носам јадење или тамо да мутам нешто
А може ли да ги заменам четвртиот и третиот оброк на пример кај 13:00 да јадам овесни снегулки или експандиран ориз со јогурт или туна и кај 17:00 ко ке дојдам од работа компирите и стекот ( ова некако ми е многу и компири и салата и стек) пред тренинг обично одам кај 18:30-19:00
Или да лупам од сабајле јајца како што викаш па после на работа од 09-17 во тој период да лупам протеин
Па после оброците ко ке се вратам
Мислам дека ви појаснив како ми поминува еден ден со јадење и работа па како поискусни пишете ми како да ги распоредам оброците и кое време одприлика
Ова што ми го пиша другаров е добра диета или начин на исхрана како да го кажам ама ми е проблем на работа да мутам нешто
И ако може некој нека прати пп за протеин

Може да смениш со протеин, овесни не ти препорачувам бидејќи се доста калорични, ти се намалува количината на храна што треба да ја внесиш на тој начин. Бидејќи додека пробуваш сега да ослабнеш ќе имаш проблеми со гладот. Барем јас се подував од вода (по 6 литри на ден) бидејќи ми го намалуваше гладот. Тешко е да се направи брза промена и затоа е и таков планот на исхрана. Јаглехидратите ти велам да ти бидат најкасно 1 час до пред тренингот за да имаш сила на тренингот и да ги согори организмот, а да не ти ги претвори во сало.
Храната ќе си ја приготвуваш навечер или пак легнувај рано навечер а наутро 1 час порано или 1,5час и ќе си направиш одеднаш храна за цел ден. Јас на пример стекот го варам 1кг и од него јадам 3 дена, го чувам во фрижидер. Јајцата навечер ги варам и утрото само станувам и ги лупам, сабајлето стави нека се варат јајца, стек, компир и дури ги чекаш ќе си надробиш салата и ете го тој проблем решен. Гледај само компирот да го вариш сабајлето или пак откако ќе се вратиш од работа некако оти не е добро да стои многу време така варен.
И како што ти кажав води се според тој план на исхрана, ако си слаб со финансии подобро уште еден месец собирај пари за да обезбедиш се што ти треба ( а во меѓувреме намали ја количината на другите работи што ги јадиш), не јади никако слатки, благо, намали ја солта во јадењето и зачините. Смени го начинот на живот, завршувај ги обврските и право во кревет. Јас тие два месеци кога се удрив на сите тие режими не излегував воопшто, алкохол се немам напиено еве година и пол воопшто, научи се да си готвиш. Салатите што ти се досадни да ги правиш ти ги спомнувам бидејќи имаат малку калории а ќе те наполни и засити.
Без пот нема ништо, јас ти кажав како функционирам, за 2-3 дена да се стопли времето почнувам со 2 тренинзи од кој едниот ми е во 5:30 наутро, а станувањето во 4:45. а вториот ми е тежински навечер во 19-20 часот и право во кревет откако ќе го направам вториот со цел да стигнам до јуни месец под 10% телесни масти.

S

Stef Bachatero

Гостин
2.2гр по кг чиста маса се водиш или по кг телесна тежина ?
Чиста,и највеќе би идел 2.5 грама протеин.
Ништо не ве разбирам ама нема везе од кај јас да одредам колку ми е чиста мускулна маса ја мислам појше сум сало него мускул
Ке одам сега за сега по препораката на мајмунот со некои измени кои ми одговараат па ке видам како ке се движи килажата пошто никој друг не ми посочи некоја добра исхрана кога и колку да јадам
Само знам дека во моментов јадам правилна храна ама не во точно време
Прво морам да се научам да јадам од сабајле

Јас ти објаснив без многу да се мачиш и посебни режими.
Кога чувствуваш глад јади зеленчук прво, една рака месо или било кој протеин по избор., 2-4 кришки леб и имај измеѓу оброци ужинка 2 јаболки, или една банана или било кое овошје.
Чим си полничок 1.5 грама протеин ти е доволно.
Кардио низок интензитет 30-60 секој ден и 3 пати неделно вежбање теретана.
Ако ти треба програма оди на мојот блог www.motivirajse.wordpress.com имаш колку сакаш статии за топење маснотии.
Особено гледај дизајнирај си своја програма и програма за топење маснотии :)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.329
Поени од реакции
21.640
Колку е точно тврдењето дека организмот може да прими само 25-30гр. протеини на оброк? Ако е точно, тогаш што се случува со останатите протеини, "неискористените"? Не зборам за дилбер од 150кг, тука за просечен вежбач од 80-85кг.

S

Stef Bachatero

Гостин
Колку е точно тврдењето дека организмот може да прими само 25-30гр. протеини на оброк? Ако е точно, тогаш што се случува со останатите протеини, "неискористените"? Не зборам за дилбер од 150кг, тука за просечен вежбач од 80-85кг.
http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/what-are-good-sources-of-protein-digestibility.html
Може да ни кажеш колку имаш чиста мускулна маса, колку си висок и колку тежок ?
Па според мои проценки сум 12-14 % телесни масти со 93 кг тежина што некаде прави 81 кг од тоа 25% се мускули 20.25 кг мускули чисти другото е вода,коски,гликоген,минерали :)
--- надополнето: 4 април 2013 во 03:06 ---
Да ви оставам и тортиљи за добра ноќ.
Барем лесно се прават :)
http://motivirajse.wordpress.com/2013/04/04/лесни-за-правење-домашни-тортиљи/

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/what-are-good-sources-of-protein-digestibility.html

Па според мои проценки сум 12-14 % телесни масти со 93 кг тежина што некаде прави 81 кг од тоа 25% се мускули 20.25 кг мускули чисти другото е вода,коски,гликоген,минерали :)
--- надополнето: 4 април 2013 во 03:06 ---
Да ви оставам и тортиљи за добра ноќ.
Барем лесно се прават :)
http://motivirajse.wordpress.com/2013/04/04/лесни-за-правење-домашни-тортиљи/
20,25 кг чиста мускулна маса по 2,2г протеин на кило мусккулна маса е 44,55 грама протеин дневно. Толкав ли ти е дневниот внес ?

Член од
16 јули 2010
Мислења
214
Поени од реакции
51
линк
еве една добра финта за тие што им се одвратни белките по вкус може да ги миксирате :)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
линк
еве една добра финта за тие што им се одвратни белките по вкус може да ги миксирате :)
Вака пак ти иди да го изедиш цело јајце со се жолчка, од шо мака да го правиш ова ко можи едноставно да го лапниш така. Ако ти има лош вкус или нешто додај или пак замижи и голтај :)

Kajgana Shop

На врв Bottom