Интер-Јувентус Derby D'Italia сабота 29 октомври 20:45

Како ќе заврши натпреварот?

• Вкупно гласачи
    147

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847

9-то коло е, време му е на Јуве лека полека да си се враќа кај што му е место кон средината на табелата !! :icon_lol:

Интер ќе победи 3-0 или 4-1, време е више ! И да, кој се клади на интернет тип од мене Stankovic scores anytime !

И за тебе важи сликава погоре бот !
А кој мислиш дека за интер ќе дава гол? -Раниери?
Тие Аталанта неможат да ја победат па каму ли Јуве. А и се гледа интер колку титули има освоено во Италија за разлика од Јуве и Милан. Како прво и основно навивачи немаат. Во Милано ако отидеш на секое ќоше Фан Шоп Милан, а интер никаде. Интер беа јаки преклани таму кога Јуве беше во втора лига а Милан играше лоша сезона. Само тимот кога ќе го видам на интер ми се паѓа во несвест. Па еден Палермо има подобар тим од интер. Кога ќе освојат повеќе од 20 титули во серија А и повеќе од 5 титули во Лига на Шампиони, тогаш можеме да седнеме на маса да разговараме. А вака не си рамен да зборуваш со мене.... Поздрав

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Во Милано ако отидеш
ТИ НОРМАЛЕН СИ БЕ???..Во Милано поголемиот дел на жителите навиваат за Интер и милион статистики го покажуваат тоа..кога не си запознаен со нештата не коментирај..јас лично се знам со еден чоек кој живее во Милано и е фан на Интер кој сигурно ги знае работите подобро од тебе и го потврдува истото што ти го пишам сега..погледни само по статистиката кога Интер е домаќин и кога Милан е домаќин каде повеќе се полни стадионот....титулите не се репер за тоа кој каква екипа е..Манчестер Сити нема никаква историја но моментално ако изиграат меѓусебна со твојот Јувентус има да ве натртат како магариња...кога не ги знаеш работите во друга земја не коментирај!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
ТИ НОРМАЛЕН СИ БЕ???..Во Милано поголемиот дел на жителите навиваат за Интер и милион статистики го покажуваат тоа..кога не си запознаен со нештата не коментирај..јас лично се знам со еден чоек кој живее во Милано и е фан на Интер кој сигурно ги знае работите подобро од тебе и го потврдува истото што ти го пишам сега..погледни само по статистиката кога Интер е домаќин и кога Милан е домаќин каде повеќе се полни стадионот....титулите не се репер за тоа кој каква екипа е..Манчестер Сити нема никаква историја но моментално ако изиграат меѓусебна со твојот Јувентус има да ве натртат како магариња...кога не ги знаеш работите во друга земја не коментирај!
Значи ти сега сакаш да кажеш ако интер ги тепа на Јуве и готово појаки се, нема дискусија веќе а? Ако не се гледа по титули освоено тогаш по што се гледа? По направени асистенции???? А за Манчестер Сити кога ќе направат историја тогаш ќе бидат клуб, сега се никои и ништо. Интер "можеби" има повеќе фанови од Милан во Милано, но општо во цела Италија, Милан има повеќе и од Јуве и од интер.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Значи ти сега сакаш да кажеш ако интер ги тепа на Јуве и готово појаки се, нема дискусија веќе а? Ако не се гледа по титули освоено тогаш по што се гледа? По направени асистенции???? А за Манчестер Сити кога ќе направат историја тогаш ќе бидат клуб, сега се никои и ништо. Интер "можеби" има повеќе фанови од Милан во Милано, но општо во цела Италија, Милан има повеќе и од Јуве и од интер.
Јас не искоментирав никаде дека ќе победи Интер против Јувентус ниту за тој натпревар ....моментално Јувентус е подобра екипа од Интер и признавам...НО сакав да те демантирам за тоа што спомна дека Интер нема навивачи а фактите кажуваат нешто сосема друго..Во Милано Интер има повеќе навивачи од Милан, а во Италија Интер е втор(ме мрзи да ја барам статистиката но милион пати е постирана во оваа тема)...јас не гледам како тебе во титули бидејќи не живеам во минатото туку живеам во сегашноста..што ме интересира татко ми што правел во 80-тите години кога јас живеам во 21 век и нештата ги правам во денешно време....поради таа причина не се гледаат титулите....односно јас така размислувам на работите..ако сите гледавме така за Реал Мадрид ќе навивавме и никој немаше да ни се спротиставува на ваквите тези...а Манчестер Сити моментално имаат измислен тим за било кој клуб во Италија и не значи ако немаат историја дека не се клуб..ако беше така само 6 клубови ќе се натпреваруваа меѓусебно низ Европа бидејќи според твоја логика тие имаат историја..лол..

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.510
Поени од реакции
4.394
Не би рекол.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.762
Поени од реакции
6.548
А кој мислиш дека за интер ќе дава гол? -Раниери?
Тие Аталанта неможат да ја победат па каму ли Јуве. А и се гледа интер колку титули има освоено во Италија за разлика од Јуве и Милан. Како прво и основно навивачи немаат. Во Милано ако отидеш на секое ќоше Фан Шоп Милан, а интер никаде. Интер беа јаки преклани таму кога Јуве беше во втора лига а Милан играше лоша сезона. Само тимот кога ќе го видам на интер ми се паѓа во несвест. Па еден Палермо има подобар тим од интер. Кога ќе освојат повеќе од 20 титули во серија А и повеќе од 5 титули во Лига на Шампиони, тогаш можеме да седнеме на маса да разговараме. А вака не си рамен да зборуваш со мене.... Поздрав
Ајде да седнеме на маса јас и ти кој има повеќе доживеано титули ? Кај бевте 5 години бе ало,ве немаше нигде сеа скоканавте затоа не рипај многу,ти немаш доживаено ни една ЛШ а излеа ни едно скудето(претпоставувам имаш 14 години години како што ти пишува) зошто јас да имам 5 ЛШ(веќе имам една:)) ! Затоа дечко со нас вие неможете да се рамните,ако седнуваме на маса гледајки ги последниве 5 години јас ке седнам со фан на Барса,Манчестер Ј и така натаму,вие не можете да седнете на маса ни со фан на Стоук :pos:(барем играат лига европа)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не баш.

Supporters

For more details on this topic, see Derby della Mole, Derby d'Italia and Juventus Ultras.

Juventus supporters at Juventus Stadium (2011)​
Juventus are the best supported football club in Italy, with over 12 million fans or tifosi, which represent approximately 29% of the total Italian football fans according to a research published in September 2010 by Italian research agency Demos & Pi,[18] and one of the most supported football clubs in the world, with 180 million supporters (43 million in Europe alone),[19] particularly in the Mediterranean countries, to which a large number of Italian diaspora have emigrated.[58] The Torinese side has fan clubs branches across the globe.[59]
Demand for Juventus tickets in occasional home games held away from Turin is high; suggesting that Juventus have stronger support in other parts of the country. Juve is widely and especially popular throughout mainland Southern Italy, Sicily and Malta, leading the team to have one of the largest followings in its away matches,[60] more than in Turin itself.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Во дерби натпревари паѓаат во вода анализите и мислењата засновани на форма и место на табела.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.239
Поени од реакции
14.534
Кај и да е ќе се убедите која екипа била подобра во минатото. :) Башка за тоа кој колку титули видел, кои се повредни, зошто се повредни и слично.

Порано најгласни во тие муабети беа од фан клубот на Јувентус, сега фановите на Интер се најгласни. Најверојатно тоа си доаѓа со неуспесите во дадениот момент.

А мој впечаток е дека најголемо дерби во Италија е помеѓу Милан и Интер. Градско дерби си е градско дерби... Бар според тоа што гледам како реагира Италија и Европа на натпеварите. Значи, ова се мои гледања, немојте веднаш да ме нападнете со статиски и цитати. :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
после ова “дерби“,управата,тренерите и играчите на Интер ќе можат без никаква грижа на совест да си дадат колективна оставка

слободно изиграјте ја двојка по кладилници и тоа со хендикеп -3 за двојка

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Ovaa utakmica e realen x(nereseno) ama posto se taljanci i posto se kleti nisto ne se znae ama moe mislenje e deka ke tepa inter minimalno(nezasluzeno bidejki juve ke ima bojle igra ( ko gatacka sum :) ) ). A za u kladilnica bi ja igral pp2(juve da vodi prvo poluvreme)

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Мислам дека ке заврши нерешено натпреваров.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ајде да седнеме на маса јас и ти кој има повеќе доживеано титули ? Кај бевте 5 години бе ало,ве немаше нигде сеа скоканавте затоа не рипај многу,ти немаш доживаено ни една ЛШ а излеа ни едно скудето(претпоставувам имаш 14 години години како што ти пишува) зошто јас да имам 5 ЛШ(веќе имам една:)) ! Затоа дечко со нас вие неможете да се рамните,ако седнуваме на маса гледајки ги последниве 5 години јас ке седнам со фан на Барса,Манчестер Ј и така натаму,вие не можете да седнете на маса ни со фан на Стоук :pos:(барем играат лига европа)
Со што да ми седнеш на маса жити се???
Со една титула во ЛШ за цел живот?
Последните 5 години како земавте Серија А ти текнува?
Со Киево се боревте цело време, со екипа од трет свет.
Не ми кажувај прикаски за мали деца те молам.

Kajgana Shop

На врв Bottom