Интер-Јувентус Derby D'Italia сабота 29 октомври 20:45

Како ќе заврши натпреварот?

• Вкупно гласачи
    147

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
какви глупости с еизначитав,тоа е едно чудо.сме се радувале после 5 години се враќаме на врвот дрндрн.....па вие кај бевте бе 20 години до 2006????Читам на Конте му ги донеле красич (веќе играше пред да дое конте) и вучинич.Па нормално дека ќе ги донесат,има потреба тренерот од нив и го донеле мирко.И реално гледано и во рома не беше којзнае колкав голгетер.А за Матри????Си знаат шинтерчињата од лани како пројдоа!!!!!:)

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Јас мислам дека ќе биде тврд натпревар без разлика Интер што е ван форма ипак ќе биде тежок натпревар, не врувам дека ќе биде натпревар за очи бидејќи едноставно ќе има газење на топката итн.

N

Nicky Santoro

Гостин
добро бе вие од јуве фановиве се читате?
не биле заслужени титуливе на интер оти вие сте играле во сериа б бла бла .. а зошто игравте бе во серија б? ццц
не вреди да се докажувам овде со 15годишни ќе тепале три разлика 5 разлика ова она..ова е најсигурен кец во билтеноТ бе копуци

С

сашенко

Гостин
добро бе вие од јуве фановиве се читате?
не биле заслужени титуливе на интер оти вие сте играле во сериа б бла бла .. а зошто игравте бе во серија б? ццц
не вреди да се докажувам овде со 15годишни ќе тепале три разлика 5 разлика ова она..ова е најсигурен кец во билтеноТ бе копуци
Зошто мислам дека ти си единствениот со 15 години овде?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Ти ја немаш ни таа една ЛШ,е како земавме Серија А ? Најпоштено си земавме за разлика од вас кои дојдеовте до титули со местење,дојдовте од 2 лига и два пати земавме така да можеш да ќутиш поготово за Мурињо! Иначе и вие лани се боревте со таквите како со Киево така да немаш право да збориш,убаво ти реков неможеш да се рамниш со мене кога немаш видено титула последниве 5 години !
Мурињо да не беше Интер немаше да освои титула во Лига на Шампиони.
--- надополнето: Oct 27, 2011 3:11 PM ---
Не е работава да се караме сега. Дај извадете и пиштоли и да се испотепаме. :mad: Јас од моја страна веќе не коментирам на темава, си кажав тоа што си мислам, и толку е. А вие ако мислете да се расправате уште година дена повелете.

С

сашенко

Гостин
Да не беше Ферги во Јунајтед, или Пеп во Барса ...
Да не беа сите кај што се, и да не беше секој роден како што е, и да не се викаа како што се викаат ништо немаше да биде :pos:.И за крај, да не беше тесла ке гледавме фудбал у темница :vozbud:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Незнам зошто се расправате со деца кој фудбал почнале да пратат од 2006 година па наваму. Нека пројде сабота па ќе видиме кој колку капацитет има сезонава. Според играчкиот кадар екипиве се тука некаде, е голема предност за Јуве е што Ранко е на клупа на интер но тоа не мора ништо да значи.Ова е дерби натпревар кој може да заврши со било кој резултат ;)

N

Nicky Santoro

Гостин
Зошто мислам дека ти си единствениот со 15 години овде?
ова нешто као шега ти е? :tapp:
--- надополнето: Oct 27, 2011 3:41 PM ---
и кој пиша минатата страна во играчки кадар интер биле послаби од палермо алал да му е...
моментално интер има појаки играчи од јуве

С

сашенко

Гостин
ова нешто као шега ти е? :tapp:
--- надополнето: Oct 27, 2011 3:41 PM ---
и кој пиша минатата страна во играчки кадар интер биле послаби од палермо алал да му е...
моментално интер има појаки играчи од јуве
На хартија последниве неколку години интер постојано е посилен од Јувентус, за тоа се сложуваме сите.Но незнам дали сега би го употребил зборот јаки играчи, зошто некако многу слабо играат.Заборави ги нивните имиња и што постигнале во кариерата сега, мисли на тоа како играат моментално.А можда не Палермо, ама според играта Јуве има подобар состав сега.Ама тоа не е битно, друг муабет е тоа.Лани бевме послаби па ве тепавме, сега може обратно ке биде.Вие се доле на табелтата а ке не тепате.Дерби е не се знае.А за тоа погоре не ми беше шега, озбилен бев.Таков коментар пишуваат децата од 15 годиники на форум

N

Nicky Santoro

Гостин
епа добро котака ако имам 15 години така нека биди не ти преправам
па и јас истиот муабет го правам т.е ме нервира тоа што сите од јувентус навивачиве се понашаат ко госпо за мадина да го фатиле со 3-4 разлика ќе тепале ова она.тоа на која возраст ти изгледа тебе?

С

сашенко

Гостин
епа добро котака ако имам 15 години така нека биди не ти преправам
па и јас истиот муабет го правам т.е ме нервира тоа што сите од јувентус навивачиве се понашаат ко госпо за мадина да го фатиле со 3-4 разлика ќе тепале ова она.тоа на која возраст ти изгледа тебе?
Наброј ми 10 души од тие сите, те молам.Ете зошто мислам дека имаш 15 години.Да беше малце повозрасен ке размислеше малце и ке речеше ок, тоа е индивидуално мислење.Не се понашаат сите, не се сите родени навивачи на јувентус или примаат плата да се расправаат со некого.Тоа се млади луѓе, кои имаат симпатии кон клубот и не се "понашаат" како што викаш ти туку си го бранат своето мислење.И не се сите исти, има идиоти меѓу нив, но има и доста разумни личности.Ако тие таквите што не ти се допаѓаат тебе биле дечишта и 15 годишњаци, мене твојот коментар на начинот на кој што беше пишан ми личи на коментар напишан од нивни врсник.Извини ако не е така, ама така делува...

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Па нормално не е :D игра ИНТЕР со некој си второлигаши,кој дошле во прва лига пред 2-3 години ! :pos:
Sto skokas odma poleka bez nervoza ke vidime vo sabota , a za toa KOJ STO E citaj malce AJ POZZ

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
На хартија последниве неколку години интер постојано е посилен од Јувентус, за тоа се сложуваме сите.Но незнам дали сега би го употребил зборот јаки играчи, зошто некако многу слабо играат.Заборави ги нивните имиња и што постигнале во кариерата сега, мисли на тоа како играат моментално.А можда не Палермо, ама според играта Јуве има подобар состав сега.Ама тоа не е битно, друг муабет е тоа.Лани бевме послаби па ве тепавме, сега може обратно ке биде.Вие се доле на табелтата а ке не тепате.Дерби е не се знае.А за тоа погоре не ми беше шега, озбилен бев.Таков коментар пишуваат децата од 15 годиники на форум
Е тоа е тоа,ти си единствениот од Јувенташите што може човек муабет да направи.Интер е во криза периодов да,мењаме тренери како чорапчиња играчите се ван форма пола и више и се над 30 год,и заситени се од титули последниве години зборам за она што се дешаваше со Мурињо.Ова посебно се однесува до Милито,Станкович,Камбијасо,Киву и компанија.Значи секој тим може да западне во криза,тоа е нормално за секој клуб,како што бевте вие последниве 3-4 години.Само ме нервираат некој што ке почнат да паламудат Интер почнал да гради историја од 2006 коа се деси калчополи,демек ние порано никад не сме биле тим е муабетот,тоа треба да го пише некој неписмен, или пак што нема три чисти од фудбал(или некое дете од 10 год незнам...) Како и да е сега сте во подобра форма од нас,бевме и ние лани,ама дерби си е дерби и не се знае до самиот крај,така да нека падне една добра утакмица во Сабота,и се разбира нека победи подобриот(без упропастување на утакмицата од страна на судиите се разбира;))

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.528
Поени од реакции
4.430
Според глупиве провокации што ги читаме од двете страни изгледа ова "дерби" е од типот на Лече - Торино.(едните второлигаши - другите во долниот дел на табелата :tapp:).
Бог да чува,ретки се тие што пишуваат реални постови без да се изглупираат на големо.Нели сфаќате дека во дуелот Интер - Јувентус никаква форма,табела,историја,географија,курци,палци не важат.Дуелот е момент на инспирација може да реши Еден гол на Снајдер,или пак гол на Киелини во некоја си гужва пред гол итн итн.Остајте статистики ова она.Јуве кога беше нај јак 2002/3 ако не се лажам изгуби среде Торино од Интер со 1-3.Исто така и Интер кога беше во можеби најдобрата сезона воисторијата на клубот изгуби 2-1 токму од Јуве на Ферара во кој владееше хаос дури полош и на интер сезонава.Така да срамота е вакви детски провокации пишувајте си дадете си квалитетни мислења,нека падне некоја кладба па после и реметење :).
Позз и до навивачите на Интер и до оние на Јуве :)

Kajgana Shop

На врв Bottom