Интер-Јувентус Derby D'Italia сабота 29 октомври 20:45

Како ќе заврши натпреварот?

• Вкупно гласачи
    147

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Разбирам да се навредуваат клубовите..но да се навредуваат покојни личности е огромна бламажа...голем срам за двете навивачки групи според мене..Едните навредуваат италјански граѓани,а другите италјански фудбалер кој е легенда на Италија..ако си ја сакаат земјата немаше да скандираат вака но...тоа е...

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.528
Поени од реакции
4.426
Срамота... од двете страни ама ако глеаме реално се гледа тој што прв почнал на тој начин да скандира,па навивачите на јуве биле испровоцирани да продолжат во ист ритам.Како и да е се надевам дека ќе има се помалку вакви настани.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Не ги оправдувам и двете страни,иако навивачите на Интер први испровоцирале,со пеењето,а особено со вадењето на транспарентите

Другиве немале транспаренти,али со навивањето вратиле во иста мера ...Сфаќам ривалство помеѓу тимови,помеѓу навивачи али спуштање на вакво ниво,посебно со вториов транспарент...(n)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
И јас неможам да ги орпавдам навивачите на Интер колку и да го сакам клубот..едноставно тоа за мене е најниско нешто и никогаш јас не би навредувал мртов човек па и најголемиот душман да ми е...нека го навредуваат Јувентус со се но не и со случката во Хејсел ....ама кој сум јас за да попувам..тие си знаат таму што прават и како прават..Италјанци се и нивна работа е тоа што се случува вон теренот..а наша работа е да си коментираме по форуми!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.270
Поени од реакции
46.688
Срамота... од двете страни ама ако глеаме реално се гледа тој што прв почнал на тој начин да скандира,па навивачите на јуве биле испровоцирани да продолжат во ист ритам.Како и да е се надевам дека ќе има се помалку вакви настани.
Фановите на Јуве веќе 2 години скандираат некрофилски работи против Факети, истото важеше и за транспарентите, ова е прв пат на Меаца ако не се лажам вакво нешто да се извади у последниве неколку години, инаку и двете страни сносат подеднаква одговорност за ова и јас лично вакви некрофилски работи никад нит сум оправдувал нит ќе оправдувам, али у тој нивни навивачки свет тоа е нормално, и во Англија пример има луѓе што ги реметат Јунајтед за авионската несреќа у која загинаа голем број на играчи на тој тим во минатото.

Да додадам, не верувам дека ова е официјален став на двете навивачки групи, ама секогаш ќе има поединци кои ќе тераат на ваков начин ...
Не е ова измислување на топла вода во секој случај.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да Син, ама во Англија има затворски казни и тоа за вакво навивање и тоа обострано ако се случи, па се поретко се случува во последно време.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.270
Поени од реакции
46.688
Сеедно, вакви случаи има и таму, може не на стадионите ради престрогите казни, во Италија нема такви казни па им се може, али веќе две години во Италија се води здрава борба против ултрас движењата ( и подолго трае истово, али по смртта на џандарот на Сицилија почнаа турбо да работат ), се носат нови закони па кад-тад ќе ги стават под контрола.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Нормално дека секој нормален човек ќе се огради од ова,не им требаше на навивачите на Интер тоа,ни оние на Јуве немаше да пеат така да не беше тоа за Хејсел и не го оправдувам ова.И казната е само 20.000 евра,а пред некоја година кога беше исвиркуван Балотели следната утакмица немаше навивачи,да не праите после заговор дека ФИГЦ е против Интер.Плус немаше никакво расистичко навивање,така не го исвиркуваа Маикон или Сидорф.

и ова е малце срамота али ипак е малку смешно:)

п.с не е вода:pos:

Претходното коло му оддаваа почит на тој Сик што имаше несреќа,која иронија,бил фан на Милан,а сега им се ситат на смртта на невини луѓе,и тоа беа многу повеќе луѓе на таа трибина,пред се оние биле нивни сограѓани..

Иначе кога сме веќе тука,како е доле?:X3: а кај ви е оној легендата,ЗАТОПЛУВА ВО МИЛАНО?:D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Фановите на Јуве веќе 2 години скандираат некрофилски работи против Факети, истото важеше и за транспарентите, ова е прв пат на Меаца ако не се лажам вакво нешто да се извади у последниве неколку години, инаку и двете страни сносат подеднаква одговорност за ова и јас лично вакви некрофилски работи никад нит сум оправдувал нит ќе оправдувам, али у тој нивни навивачки свет тоа е нормално, и во Англија пример има луѓе што ги реметат Јунајтед за авионската несреќа у која загинаа голем број на играчи на тој тим во минатото.

Да додадам, не верувам дека ова е официјален став на двете навивачки групи, ама секогаш ќе има поединци кои ќе тераат на ваков начин ...
Не е ова измислување на топла вода во секој случај.
Мнооооогу, многу ретко......песни на тема трофеи и трансфери да....ама за тоа што на Јунајтед им падна авионот...или Хилсброу......многу ретко...мислам, има исклучоци....али еве ти слика една на темава

Kajgana Shop

На врв Bottom