Интер - Јувентус, Дерби на Италија, (2:0)

Како ќе заврши дербито? (или, да се преброиме...)

• Вкупно гласачи
    178
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Дечки не му превртувајте на Тенк бе =)

Имавме кладба за 1 и х2

и

Кладба за 1 со хендикеп од 0-2 као бонус =)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Одличен меч на Интер.

Маикон го скрши отпорот на Јуве со прекрасен гол...секоја чест за него.А најмногу ми се допадна потегот при прославувањето на голот кога викаше дека ќе остане во Милано :)

А Ето кој и не беше многу забележлив во текот на мечот на крајот стави печат.

Ф

Фил Ајви

Гостин

Ја имав 1 во 1 ама што е тука е. Напочетокот Јувентус почна оштро, се чинеа како доста рамноправен противник, но со црвениот се појде низ брдо - една акција посериозна не направија, да не им е Диего ... нејќам ни да замислам. Многу шанси за Интер но себичноста на Ето и лошиот ден на Снајдер не доведоа до порано водство но сепак според мене правдата е задоволена со мајсторијата на Маикон. Ќе биде интересно до крајот на првенството.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Црвениот картон ја умртви играта на Јувентус ... беа рамнопарвен противник се до 37 минута кога се изглупира Сисоко .. честитки за победата на Интер :helou:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Али овој Тиаго Мота кој мангуп е , као знае да нафура играч ...алал му вера ....

Само да не ни се врати ко бумеранг ...

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Добро бе Тенк или кој се кладел да не се кладеше ти дека нема да загубиме повеќе од 3 гола жити се? Ако е така алал да ти е, не знам како навиваш за Јуве?!:tapp:
Друже не беше само тоа за он да носи беше и нерешено и победа за нас во моја полза а само ќец малце :Dшо да праам што сисоко прај глупости на терен ?Финтата беше дека беа убедени дека ќе ни дале 3,4 парчиња сигурно демек а не дека ја сум кажал така:tapp:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Овие јувентус се еквивалент на реал во шпанска лига, извикан тим а не ги бива за к*р.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Да си го гризнам јазикот... Кога добија Сисоко и Мело во иста минута жолт, ми викам на другарот до мене, глеј сеа ќе добие еден од овие двајцава црвен картон... и пиво си добив:smir:

Али џабе победава, во серија б другата година? :tapp:

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Маикон кој звер...:vozbud: Честитки ...:helou:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
ај чорба, и тоа се дешава.
сеа тешко Јуве утре ако извадат три бода Палермо, +6 на 4 кола пред крај е огромна предност

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.108
Поени од реакции
46.042
Мота како го намести лесно Сисоко за првиот жолт папапап,и вториот кога го доби оди кај Мурињо и се смеат.:tv:
Не го намести, т.е., до некаде може и го намести со оглед на фактот дека не знам зашто доби Сисоко жолт. Како и да е, истиот е оправдан но незнам дал го доби за стартот кој го направи по свирежот на судијата кој санкционираше фаул од Мело претходно или поради мешаницата.
Јебига, пацерски потег на Сисоко ( и лани ако не се лажам со Палермо дома 2 жути за едно полувреме направи ) од проста причина што првиот жут го доби по веќе санкционирана ситуација, безвезе. После следеше остар старт врз Занети и толку требаше, стартот беше за жолт, се што можеше да направи судијата е превид за доброто на мечот, што не се случи. Како и да е, мое мислење е дека и за двете варијанти у право ке беше судијата.

Него за муабетот на Мота и Мурињо, не беше до смеење работата, далеку од тоа, него му рече издржи до крај на прво жут имаш. :)
Не за џабе на полувреме веднаш го замени, тоа и дома искоментирав, Мота мора одма надвор да иде зашто во ваква ситуација гарант го пиеше црвениот.

Нејсе тоа, се на се склопено тиња меч, ни д од дерби, а за победата, заслужена е иако Јуве покажаа за нијанса подобра игра во први 20 - 25 мин од меч, по црвениот победникот беше познат, не за друго, Дел Пиеро беше тргнат од терен што уште толку ги дозакопа Јуве. :tapp:

п.с. Петочниов термин, плус капакот за вечерта само оние со сезонски билети да бидат на стадион беа убитачна комбинација и овој меч ми делуваше ко да глеам Куп на Италија.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.861
Поени од реакции
50.276
Јуве лузерски табиет си наметнаа сезонава и затоа и играат вака ко покојници, да е свесен оној Дел Пиеро дека можеше да ја реши утакмица уште на почеток-би се утепал.

Ме потсеќа на Милан-Манчестер малце ова oд денес, игра, иницјатива, шанси и динг! сколс со умоболен гол(во овој случај црвениот на Момчило) и после чао пријатно, слабата ментанла спремност удира, концентрацијата паѓа и до крај си само формалност.
Црвениот картон го објаснува една поговорка која гласи “Ако ти е пишано да те ебат-гаштите сами ти паѓаат’’ :)

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Јуве лузерски табиет си наметнаа сезонава и затоа и играат вака ко покојници, да е свесен оној Дел Пиеро дека можеше да ја реши утакмица уште на почеток-би се утепал.

Ме потсеќа на Милан-Манчестер малце ова oд денес, игра, иницјатива, шанси и динг! сколс со умоболен гол(во овој случај црвениот на Момчило) и после чао пријатно, слабата ментанла спремност удира, концентрацијата паѓа и до крај си само формалност.
Црвениот картон го објаснува една поговорка која гласи “Ако ти е пишано да те ебат-гаштите сами ти паѓаат’’ :)
Се е кажано во овој пост, не би расправал понатака. Јебига, реков уште на полувреме дека второто ќе биде формалност и дека прашање на време е кога ќе го примиме гол(и)от. Здравје, да сме ние живи и здрави, па во некои подобри времиња (ако ги има) ќе правиме муабет.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Овие јувентус се еквивалент на реал во шпанска лига, извикан тим а не ги бива за к*р.
:pusk:
Бев вреѓање. Реал до пред едно коло беше рамо до рамо и подобар во статистика од Барса. И сега е на три бода позади.

А јубе о.О.оОоО

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom