Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.060
Поени од реакции
5.970
Druze site drajveri se instalirani.Ovaa opcija pojma nemam kako se uklucila zatoa sto pred toa rabotese normalno wirelles konekcijata.Ova i porano mi se ima sluceno pa posle format se opravi ama imam Acronis instalirano i posle recovery pak si stoi stiklirana opcijata.Jas baram informacii na internet za ovoj problem no ne najdov nikakvi odgovori.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Druze site drajveri se instalirani.Ovaa opcija pojma nemam kako se uklucila zatoa sto pred toa rabotese normalno wirelles konekcijata.Ova i porano mi se ima sluceno pa posle format se opravi ama imam Acronis instalirano i posle recovery pak si stoi stiklirana opcijata.Jas baram informacii na internet za ovoj problem no ne najdov nikakvi odgovori.
Пробај на Fn копчето од тастатурата и некое F функционално копче, соодветно за мрежа.
Или ако си инсталирал некој друг програм што ќе ја подесува мрежата наместо Windows по default, и тоа ќе да ти е.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.060
Поени од реакции
5.970
Пробај на Fn копчето од тастатурата и некое F функционално копче, соодветно за мрежа.
Или ако си инсталирал некој друг програм што ќе ја подесува мрежата наместо Windows по default, и тоа ќе да ти е.
Go opraviv.Fn plus F11 i se iskluci.Fala ti druze.Pozdrav.;)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.919
Поени од реакции
7.011
Дали имате забележано или само кај мене е така. Пуштам YT и гледам 2-3 клипа и после плеерот почнува да трепка зелено, како мрдам со маусот преку него трепка во ритамот на тоа мрдање. Ќе го исклучам тој таб, пуштам YT во нов пак исто после вториот клип пак плеерот трепка зелено. Последниве денови нешто тестираја YT да можело да се прај фулскрин без да се зголемува резолуцијата на видеото и се тоа преку ХТМЛ 5. Мавнав таму еден линк имаше за трајал и стварно работи, ама да не прави тоа нешто проблеми? Исто и кога сакам да симнувам YT видеа преку линкот на други страни не ги дава линковите за симнување, конкретно на www.keepvid.com лоадира јавата до бескрај. Преинсталирав и Хром и Јава пак исто. :(

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
сакам да ставам signature во yahoo mail, со текст+слика ама не ми иде, нешто не ми ја чита сликата. чаре или чекор-по-чекор упатство?

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
сакам да ставам signature во yahoo mail, со текст+слика ама не ми иде, нешто не ми ја чита сликата. чаре или чекор-по-чекор упатство?
Селектирај ја сликата, десен клик и Copy, па оди Options>Mail Options>Signature и одбери Show a rich text signature и во полето долу пастирај ја сликата. Толку е.;)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
^пробав, не работи. можеби не се разбираме, кога некој ќе каже слика во потпис јас мислам да биде директно прикажана сликата а не линк до сликата
ако имаш мејл на јаху, ај ќе ти пратам по пп мејл да ми пратиш тест мејл и да видам дали ќе ти ми ја прикаже твојата слика
веќе пола саат пробувам да го направам ова чудо и не можам..
дури и туторијали следев, џабе... али еве пробај ти
http://email.about.com/od/yahoomailtip1/qt/How_to_Insert_an_Image_in_Your_Yahoo_Mail_Signature.htm
http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/mail/yahoomail/basics/basics-12.html

Член од
29 август 2009
Мислења
50
Поени од реакции
9
Дали знае на кој број треба да се јавам во АЕК-Агенција за Електронски Комуникации за да пријавам нерегуларност од страна на Телеком во врска пренесување на број од фиксна мрежа од Телеком на ОНЕ чекам веќе преку 10 дена се префрлив на пакетот на ОНЕ трипл 990 ден.Затоа ве молам ако некој го знае тој бесплатниот број за пријавување на нерегуларности ве молам да го пише јас на нивната страна значи на АЕК не успеав да го најдам.Поздрав и ви благодарам однапред

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Дали знае на кој број треба да се јавам во АЕК-Агенција за Електронски Комуникации за да пријавам нерегуларност од страна на Телеком во врска пренесување на број од фиксна мрежа од Телеком на ОНЕ чекам веќе преку 10 дена се префрлив на пакетот на ОНЕ трипл 990 ден.Затоа ве молам ако некој го знае тој бесплатниот број за пријавување на нерегуларности ве молам да го пише јас на нивната страна значи на АЕК не успеав да го најдам.Поздрав и ви благодарам однапред
190 e бројот

Член од
15 јуни 2011
Мислења
8
Поени од реакции
1
Pa vakaa wi
Може да го објасниш проблемот да се обидеме да ти помогнеме?
Znaci 1.wireless capability is turned off
2.The realtek PCI GBE Family controller adapter is experiencing driver - or hardware - related problems
3.A network cable is not properly plugged in or may be broken

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Pa vakaa wi
Znaci 1.wireless capability is turned off
2.The realtek PCI GBE Family controller adapter is experiencing driver - or hardware - related problems
3.A network cable is not properly plugged in or may be broken
ОК, ова можеме да го видиме од сликата. Целта ми беше:
немаш интернет?
немаш wifi?
интернет имаш од каде?
run -> cmd -> ipconfig all (што добиваш тука?)
run -> cmd -> tracert 4.2.2.3 (кажи каде заглавува)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
8
Поени од реакции
1
ОК, ова можеме да го видиме од сликата. Целта ми беше:
немаш интернет?
немаш wifi?
интернет имаш од каде?
run -> cmd -> ipconfig all (што добиваш тука?) -is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file
run -> cmd -> tracert 4.2.2.3 (кажи каде заглавува)
- исто
Немаа нет нема wi-fi инаку исто пред месец дена го имаше истиот проблем ми ги инсталираа драјверите го средија сега врскаа немаа...

Kajgana Shop

На врв Bottom