Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
20 ноември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Batki :D mi treba vasata 'ekspertiza'
kako da povrzam LAN mreza megu kom so xp softwer i sedmica samo so kabel ?​

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.825
Поени од реакции
1.581
Ај едно прашање доста ме мафта оној од телеком имам макс адсл и сега нетот ми е спор му се јавувам на батката за техничка подршка и ми вели дека не е до нив туку слаби ми биле каблите сега ме интересира колку брзината ја диктират каблите ? Дали можеби некој вирус да ми го успорува нетот

Член од
11 декември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Помош :)
Користам интернет од Кабелнет од Прилеп.Имам пакет од 10GB-300ден.Имам лап топ ама жицава од интернетов ужасно ме нервира.Сакам да си ставам рутер за да имам безжичен инетернет.Од кабелнет ми рекоја дека на пакетов од 300 ден не можело да си ставам рутер,неопходно било да сменам пакет од 600 ден,а мене не ми е потребно,доста ми е 10GB за 300ден.
Разбрав од познаници дека сами си купувале рутер и си местеле и на овој пакет,дека нема врска тие да ме ограничат колку GB да имам за рутер.
Што мислите вие ,точно е ова сама да си наместам рутер и да биде во ред и лесна е инсталацијата на рутерот ?

Член од
25 ноември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Прв пат гледам дека на одреден пакет не можело да се стави рутер и дека е потребно да се смени пакетот. Според мене ова е тотална глупост, со коај дечките од Кабелнет сакаа на лесен начин да заработат доста пари. Нема потреба да менуваш пакет, едноставно оди во некоја ИТ компанија купи се рутер каков сакаш (има од 800 ден. до 8000 ден.) ќе си го инсталираш дома и си имаш безжичен интернет без никаков проблем :) :)

Член од
11 декември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Прв пат гледам дека на одреден пакет не можело да се стави рутер и дека е потребно да се смени пакетот. Според мене ова е тотална глупост, со коај дечките од Кабелнет сакаа на лесен начин да заработат доста пари. Нема потреба да менуваш пакет, едноставно оди во некоја ИТ компанија купи се рутер каков сакаш (има од 800 ден. до 8000 ден.) ќе си го инсталираш дома и си имаш безжичен интернет без никаков проблем :) :)
Ти благодарам.Поздрав:)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Отворив една ваква тема во Наука и технологии, згрешив. Избришете ја таму.
Зошто во Гугл Хром ко ќе избришам посетена веб страна од историјата, ко ќе кликнам на полето за адреса и ќе ја внесам првата буква или која било буква што ја содржи таа страница излегува повторно. Зошто е тоа така, и како може да се избриши?

P

Princ

Гостин
Клучот --> Options --> Under the hood --> Privacy --> отштиклирај "Use a prediction service to help complete searches and URLs typed in the address bar".
После тоа Клучот --> Tools --> Clear browsing data. Во дропдаун менито одбери since beginning of time. Ова ќе ја избрише целата историја на бровсање.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Знае ли некој колку интернет се троши ако гледаш тв пример на Зулу.mk?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Знае ли некој колку интернет се троши ако гледаш тв пример на Зулу.mk?
Симни ја програмата Net Limiter, инсталирај, стартувај и во таскбарот долу десно ќе ти се појави мало прозорче каде во реално време се прикажува остварениот сообраќај (download & upload). Следно нешто што треба да направиш е да пуштиш некоја телевизија на зулу.мк некои си дваесетина минути и ќе видеш колку отприлика троши :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Денеска кога си го отворив меилот, ми се појави ова:

Треба да го верификувам преку телефон, но во листата ја нема Македонија, па незнам што да правам. А и неможам да праќам меилови сега и да се најавам на МСН :mad:

Помош ?

B

BrunoFresh

Гостин
Колку време не тие активен мсн-то?
Прво самото тоа ти пишува дека акаинтот ти е блокиран ради то што самото валда прачало спам пораки,односно тие вирус пораките што се шират. Да стегниш на линк нз каде. Сами се праќаат и често пати ми има стигнато таква порака. Е ради тоа ти е блокиран емаилот, а како ќе пристапиш до него, ти вели само преку телефон. Пробај да не ја одбериш Македонија туку нешто друго, и да пишиш наш позивен и твојот телефон. Пробај некако :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Па до вчера работеше се како што треба. Сабајле кога пробав, не можеше да се најави на мсн и да праќам меилови. А да читам и примам - можам.

Kajgana Shop

На врв Bottom