На тоа кога одам, ми се отвара Hotmail, но како што реков, неможам да праќам емаиловиА да пробаш да кликнеш на Skip this for now![]()
Од каде го набави? Успеа да најдеш нешто на нет за него или?Дечки здраво, Имам еден акцес поинт NanoStation5 ...
Незнам како да го искористам бидејки е само еден . . Ме интересира дали можам да го искористам како Wireless Router ? Или работи на некоја друга фрекфенција ?
![]()
Искрено . . Украден е од мој пријател кој што работи обезбедување, и бидејки незнаел што e, а му било при рака . . го земал и ми го донесе . . . И сега јас барам некој начин за да искористам ..... Ке пробам со овој начин ... Инаку мислам дека користи PoE напојување ..Од каде го набави? Успеа да најдеш нешто на нет за него или?
Иначе ова AP би требало да работи на 2.4GHz или 5GHz зависно од моделот.
Зависно од softwear-от можеш да го искористиш за wifi само не сум сигурен дали ќе можеш да го направиш да работи и како рутер.
Обиди се само ethernet кабел врзи на него, според ова тука и првиот резултат треба во мрежна да поставиш фиксна IP(192.168.1.21), SM(255.255.255.0) и DG(192.168.1.20) после во browser ќе пристапиш на DG-от и username/password се ubnt/ubnt.
Понатаму следи го упатсвото, доста убаво е објаснето и би требало да го искористиш како AP за wifi дома.
Нема друг начин на напојување освен PoweOverEthernet.Искрено . . Украден е од мој пријател кој што работи обезбедување, и бидејки незнаел што e, а му било при рака . . го земал и ми го донесе . . . И сега јас барам некој начин за да искористам ..... Ке пробам со овој начин ... Инаку мислам дека користи PoE напојување ..
Не симнувај преку тој програм...Имам еден проблем: Спуштив youtube downloader и кога ќе го копирав линкот од ју тјуб за да му го дадам на некој другар/ка или да го постирам на фб место линкот од ју тјуб ми излегуваше некој друг линк www.savetubevideo.com и некои други знаци шо го дополнуват линкот и никако не се појавуваше видото.
Го избришав то програмчето и пак исто така прај.
Помош?
http://www.vidtomp3.com/
Отиди на официјалната страна на лаптопот, најди си го моделот и инсталирај ги сите драјвери од таму (најбитни ти се chipset и Network / WLAN)Mi treba mala pomos od vas.Slucajno primetiv deka laptopot ne saka da bara mreza bezicno i vidov deka ima edna opcija kade sto pisuva STATUS RADIO SWITCHING IS OFF no koga sakav da ja isklucam gledam deka opcijata e pobelena i stiklirana i ne moze da se otstiklira.Ako ima nekoja finta vo registrite pisete kade treba da se otvori.Odnapred blagodaram.