Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
same shit happen to me.
решение-не најдов. msn одамна го баталив и како што ти рекоа проблемот е до spam-от кој си го правел преку mail-от.
едино да изгуглаш нешто ако ти помогне, не придадов значење на ова за да барам решение.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
А да пробаш да кликнеш на Skip this for now :)
На тоа кога одам, ми се отвара Hotmail, но како што реков, неможам да праќам емаилови :confused:

^Hellsing да го баталам, ама со тој меил сум регистриран скоро на сите сајтови, и на Paypal, Moneybookers :) Ама ако не се најде решение, ќе мора да менувам :mad:

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Same problem и јас имам, веќе повеќе од 1 година ми стои блокиран, го баталив и си направив нов акаунт...:unsure:

RePrEsEnT

Until The End Of Time
Член од
26 септември 2007
Мислења
92
Поени од реакции
126
Дечки здраво, Имам еден акцес поинт NanoStation5 ...
Незнам како да го искористам бидејки е само еден . . Ме интересира дали можам да го искористам како Wireless Router ? Или работи на некоја друга фрекфенција ?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Дечки здраво, Имам еден акцес поинт NanoStation5 ...
Незнам како да го искористам бидејки е само еден . . Ме интересира дали можам да го искористам како Wireless Router ? Или работи на некоја друга фрекфенција ?
Од каде го набави? Успеа да најдеш нешто на нет за него или?
Иначе ова AP би требало да работи на 2.4GHz или 5GHz зависно од моделот.
Зависно од softwear-от можеш да го искористиш за wifi само не сум сигурен дали ќе можеш да го направиш да работи и како рутер.
Обиди се само ethernet кабел врзи на него, според ова тука и првиот резултат треба во мрежна да поставиш фиксна IP(192.168.1.21), SM(255.255.255.0) и DG(192.168.1.20) после во browser ќе пристапиш на DG-от и username/password се ubnt/ubnt.
Понатаму следи го упатсвото, доста убаво е објаснето и би требало да го искористиш како AP за wifi дома.

RePrEsEnT

Until The End Of Time
Член од
26 септември 2007
Мислења
92
Поени од реакции
126
Од каде го набави? Успеа да најдеш нешто на нет за него или?
Иначе ова AP би требало да работи на 2.4GHz или 5GHz зависно од моделот.
Зависно од softwear-от можеш да го искористиш за wifi само не сум сигурен дали ќе можеш да го направиш да работи и како рутер.
Обиди се само ethernet кабел врзи на него, според ова тука и првиот резултат треба во мрежна да поставиш фиксна IP(192.168.1.21), SM(255.255.255.0) и DG(192.168.1.20) после во browser ќе пристапиш на DG-от и username/password се ubnt/ubnt.
Понатаму следи го упатсвото, доста убаво е објаснето и би требало да го искористиш како AP за wifi дома.
Искрено . . Украден е од мој пријател кој што работи обезбедување, и бидејки незнаел што e, а му било при рака . . го земал и ми го донесе . . . И сега јас барам некој начин за да искористам ..... Ке пробам со овој начин ... Инаку мислам дека користи PoE напојување ..

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Искрено . . Украден е од мој пријател кој што работи обезбедување, и бидејки незнаел што e, а му било при рака . . го земал и ми го донесе . . . И сега јас барам некој начин за да искористам ..... Ке пробам со овој начин ... Инаку мислам дека користи PoE напојување ..
Нема друг начин на напојување освен PoweOverEthernet.
Обиди се па кажи што си направил, иначе неможе само тој уред да го имаш за интернет односно AP-во.
Мораш првин на рутер да го поврзеш, од таму ќе вади нет и ќе си зрачи.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Имам еден проблем: Спуштив youtube downloader и кога ќе го копирав линкот од ју тјуб за да му го дадам на некој другар/ка или да го постирам на фб место линкот од ју тјуб ми излегуваше некој друг линк www.savetubevideo.com и некои други знаци шо го дополнуват линкот и никако не се појавуваше видото.
Го избришав то програмчето и пак исто така прај.
Помош?
Не симнувај преку тој програм...

Код:
http://www.vidtomp3.com/
Од тука најдобро да си симнеш што ти треба

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Имам проблем , интернет провајдер ми е Blizoo со net / 20 пакетот ... кога и да им се јавам ми викаат дека све е во ред кај мене а мене интернетот ми паѓа на секои 20 минути .. на DOCSIS сум со модем.

Некој предлог ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
преинсталирај виндоус. така ќе знаеш дали е до нив или до тебе.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Де ако може некој како беше таа страната на АЕК каде можеше да ги провериш сите услуги на Интернет и ред други работи?

Значи не ми треба aec.mk туку ми треба баш оној линк каде се проверуваа вакви работи..... ја никако не можам да го најдам!

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.161
Mi treba mala pomos od vas.Slucajno primetiv deka laptopot ne saka da bara mreza bezicno i vidov deka ima edna opcija kade sto pisuva STATUS RADIO SWITCHING IS OFF no koga sakav da ja isklucam gledam deka opcijata e pobelena i stiklirana i ne moze da se otstiklira.Ako ima nekoja finta vo registrite pisete kade treba da se otvori.Odnapred blagodaram.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Mi treba mala pomos od vas.Slucajno primetiv deka laptopot ne saka da bara mreza bezicno i vidov deka ima edna opcija kade sto pisuva STATUS RADIO SWITCHING IS OFF no koga sakav da ja isklucam gledam deka opcijata e pobelena i stiklirana i ne moze da se otstiklira.Ako ima nekoja finta vo registrite pisete kade treba da se otvori.Odnapred blagodaram.
Отиди на официјалната страна на лаптопот, најди си го моделот и инсталирај ги сите драјвери од таму (најбитни ти се chipset и Network / WLAN)

Kajgana Shop

На врв Bottom