Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Значи имам оптика на Т-Хоум која што иде заедно со Huawei рутерот. Имам и рутер Linksys што го користам како домашна мрежа ама ми се јавува глуп проблем, лаптопот кога ми е конектиран на Linksys-от нема интернет. За да има интернет треба да направам скроз нова конекција со user name и pass на Т-Хоум за да може да имам интернет, а претходно без проблем се закачував само на Linksys-от.

Чаре некој?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Дечки до кога дел од YouTube е префрлен на HTML5 наместо Flash ??

Attachments

• 379,6 KB Прегледи: 16

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Дечки до кога дел од YouTube е префрлен на HTML5 наместо Flash ??
Почнаа пред доста време со ова... Пак, поради обемот на промените кои HTML5 ги носи со себе, ваквите измени се прават полека.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Значи имам оптика на Т-Хоум која што иде заедно со Huawei рутерот. Имам и рутер Linksys што го користам како домашна мрежа ама ми се јавува глуп проблем, лаптопот кога ми е конектиран на Linksys-от нема интернет. За да има интернет треба да направам скроз нова конекција со user name и pass на Т-Хоум за да може да имам интернет, а претходно без проблем се закачував само на Linksys-от.

Чаре некој?
Huawei е рутер или медиа конвертор за оптиката? Во него иде оптички кабел и искача ethernet? Ако го врзеш директно во PC дали без правење конекција добиваш нет?
Доколку тоа ти е рутер а нема wifi на него а тебе секако ти треба за лаптопот врзи го мрежниот од huawei-то во lan port на linksys-от и ќе го искростиш како свич со wifi мрежа која секако ти е заштитена.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
13
Поени од реакции
2
zdravo,
imam kupeno ruter preku oglas
ruterot e Linksys wrt54g i e zaklucen od on net neznam kako da go otvoram probav da go resetiram neke ne mozam da vlezam so admin admin tuku mi bara druga sifra kaj moze da ja najdam sifrata za da vlezam ili nekoj da mi kaze sto znae

vi blagodaram

pozdrav

eve i slika od toa sto mi go dava jas vleguvam so 192.164.1.1 ama ponatamu ne mozam

slika 1.jpg

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
zdravo,
imam kupeno ruter preku oglas
ruterot e Linksys wrt54g i e zaklucen od on net neznam kako da go otvoram probav da go resetiram neke ne mozam da vlezam so admin admin tuku mi bara druga sifra kaj moze da ja najdam sifrata za da vlezam ili nekoj da mi kaze sto znae

vi blagodaram

pozdrav

eve i slika od toa sto mi go dava jas vleguvam so 192.164.1.1 ama ponatamu ne mozam

Прегледај го приврзокот 38097
Тој што ти го шитнал убаво те заебал, зашто овој има модифициран фирмвер од страна на on.net затоа што му го дале на користење, а он од тебе извадил ќар :)
Ќе треба он.нет да дојдат и ако сакаат да го вратат како што треба, што не ми се верува.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Едно нубско прашање. Се дешава сестра ми на лаптопот да снема нет, а кај мене на ПЦ да има а и јас го земам нетот од ПЦ преку рутерот. Се оправа ако се рестартира и модемот и рутерот (немам видено дали само рутерот). Сеа пред некој саат пак се деси тоа ама заборавив да проверам дали преку мобилен фаќам вифи да видам во што точно е проблемот.

Според вас во што би бил проблемот? Зошто нели ако е до рутерот проблемот и јас ќе немам интернет? Еднаш кога имаше проблеми со него и јас немав, затоа ме буни.

Tnx

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Едно нубско прашање. Се дешава сестра ми на лаптопот да снема нет, а кај мене на ПЦ да има а и јас го земам нетот од ПЦ преку рутерот. Се оправа ако се рестартира и модемот и рутерот (немам видено дали само рутерот). Сеа пред некој саат пак се деси тоа ама заборавив да проверам дали преку мобилен фаќам вифи да видам во што точно е проблемот.

Според вас во што би бил проблемот? Зошто нели ако е до рутерот проблемот и јас ќе немам интернет? Еднаш кога имаше проблеми со него и јас немав, затоа ме буни.

Tnx
На Blizoo да не си? И кој рутер?

Проблемот е до WiFi конекцијата, затоа ти имаш интернет преку кабел ако си, а другите што се безжично немаат.
Рутерот да не ти е Belkin?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На Blizoo да не си? И кој рутер?

Проблемот е до WiFi конекцијата, затоа ти имаш интернет преку кабел ако си, а другите што се безжично немаат.
Рутерот да не ти е Belkin?
Linksys и на blizoo сум да :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Тој што ти го шитнал убаво те заебал, зашто овој има модифициран фирмвер од страна на on.net затоа што му го дале на користење, а он од тебе извадил ќар :)
Ќе треба он.нет да дојдат и ако сакаат да го вратат како што треба, што не ми се верува.
го заебал и тоа дебело, му пратив по ПП насока како да го реши проблемот ама уште ми нема ништо вратено :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
го заебал и тоа дебело, му пратив по ПП насока како да го реши проблемот ама уште ми нема ништо вратено :)
зашо по пп?
дај сподели го со нас решението.. може некој ќе има сличен проблем и ќе си го најде тука решението :)

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Зашто кога сум пуштен на wi-fi од мобилен нонстоп ми паѓа нетот? Од лап топ се е ок, ама телефонот ме зеза нешто. Читав негде дека треба да сменам канал на рутерот, сменив(ги пробав речиси сите) ама пак нејќе. Чаре некое?:)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Зашто кога сум пуштен на wi-fi од мобилен нонстоп ми паѓа нетот? Од лап топ се е ок, ама телефонот ме зеза нешто. Читав негде дека треба да сменам канал на рутерот, сменив(ги пробав речиси сите) ама пак нејќе. Чаре некое?:)
Смени енкрипција.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Помош :)
Користам интернет од Кабелнет од Прилеп.Имам пакет од 10GB-300ден.Имам лап топ ама жицава од интернетов ужасно ме нервира.Сакам да си ставам рутер за да имам безжичен инетернет.Од кабелнет ми рекоја дека на пакетов од 300 ден не можело да си ставам рутер,неопходно било да сменам пакет од 600 ден,а мене не ми е потребно,доста ми е 10GB за 300ден.
Разбрав од познаници дека сами си купувале рутер и си местеле и на овој пакет,дека нема врска тие да ме ограничат колку GB да имам за рутер.
Што мислите вие ,точно е ова сама да си наместам рутер и да биде во ред и лесна е инсталацијата на рутерот ?
Хахахахахах, поочаен начин за лажење корисници / заработување на пари немам видено одамна...

Kajgana Shop

На врв Bottom