Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.921
ми треба помош за прелистувачот имав ИЕ8 долго време и ме нервира што е спор и заебан и си викам ај да пробам гугл хром како прв основен прелистувач ,а ИЕ е втор односно дефаулт и веќе 2 месеци го користам гугл хром и задоволен сум и без проблеми се досега и кога го отварам само празно бел екран ништо не функционира а кога го пробав на ИЕ се беше нормално како што треба,а гугл хром не е, што може да е проблемот ЧАРЕ????

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Братучед мој има проблем со Wi-Fi на Pirelli рутер од Т-хоум.
Може да се конектира на Него, но страни не отвара. Пробано преку Мобилен W705 и Iphone.

Кај мене на рутер TrendNet(не сум на Т-хоум) со W705 работи нормално Wi-Fi oд рутер.

Идеја некаква?
Демек се јавивме кај нив, кажаа нешто но пак нејќеше.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
ми треба помош за прелистувачот имав ИЕ8 долго време и ме нервира што е спор и заебан и си викам ај да пробам гугл хром како прв основен прелистувач ,а ИЕ е втор односно дефаулт и веќе 2 месеци го користам гугл хром и задоволен сум и без проблеми се досега и кога го отварам само празно бел екран ништо не функционира а кога го пробав на ИЕ се беше нормално како што треба,а гугл хром не е, што може да е проблемот ЧАРЕ????
Избриши Хромот, симни CCleaner, скенирај регистрите, ако најде нешто неисправно, одма кликај Fix Selected Issues. Пак инсталирај и пробај дали ќе сака. Иначе цел екран на Хромот е бел, ниту адрес бар, ништо???

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.921
има бел екран и има адрес барот и само треба да чекам долго време да се појави онаа голема буква гугл и никако да се појави како да нема нет-конекција а иначе има нет- конекција и пробав на ИЕ и си работеше нормално а хром никако што е работава и пробав со рево унисталер направив ремоув и ги чистев регистри ништо да не остане од хром и одново инсталирав и пак истото???? што е работава и дали некој од вас има пробано хром и дали има истиот проблем???

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
има бел екран и има адрес барот и само треба да чекам долго време да се појави онаа голема буква гугл и никако да се појави како да нема нет-конекција а иначе има нет- конекција и пробав на ИЕ и си работеше нормално а хром никако што е работава и пробав со рево унисталер направив ремоув и ги чистев регистри ништо да не остане од хром и одново инсталирав и пак истото???? што е работава и дали некој од вас има пробано хром и дали има истиот проблем???
пробај да исчистиш историјата,колачината....оди опции потоа Under the hood и clear browsing history и селектирај сите.

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
alertpay

имам alertpay акаунт на кој што сакам да ставам пари (deposit)
1. дали за да ја верификувам картицата (visa), кога ке ја ( Add Credit Card) ке ми одбијат нешто од неа?
2. дали одбива провизија кога ке ставам пари(deposit)? fala

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.921
пробај да исчистиш историјата,колачината....оди опции потоа Under the hood и clear browsing history и селектирај сите.
пробав и пак истото не работи ништо,изгледа ќе користам ИЕ8 :toe: и не знам што му е на гугл хром??

Г

Грејвдигер

Гостин
имам alertpay акаунт на кој што сакам да ставам пари (deposit)
1. дали за да ја верификувам картицата (visa), кога ке ја ( Add Credit Card) ке ми одбијат нешто од неа?
2. дали одбива провизија кога ке ставам пари(deposit)? fala
1. Не сум користел AlertPay, али как што сум запознаен ти додаваат на сметката 0,001$ и во описот на трансакцијата ти пишува код за верификација.
1. Може(ше) да ти пратат код за верификација по SMS.

И зашо не користиш PayPal?

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
1. Не сум користел AlertPay, али как што сум запознаен ти додаваат на сметката 0,001$ и во описот на трансакцијата ти пишува код за верификација.
1. Може(ше) да ти пратат код за верификација по SMS.

И зашо не користиш PayPal?
не за верификација, мене верификиван ми е преку смс, туку прашувам дали кога ке ставам пари (кога ке ја внесам картичката на профилот на АП) ке ми земе пари?

Член од
21 март 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
Дали некој го знае user i pass за да добијам администраторски пристам до пирели дрг а225 г за да мозам да внесам друг софтвер зошто рутерот е од т хоме и два приклучока се за интернет и два за воип ако некој знае нека пише.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ми треба помош. Сакам да си отворам онлајн сметка а појма немам како иде тоа. Не ми е битно дали AlertPay, Moneybookers итн. Ќе може ли некој да ми препорача и да ми каже како оди постапката ама детално, пошто јас немам веза. Не ја отворам за да купам нешто, туку да ми пратат пари на неа. Иначе, моментално имам картица од Стопанска банка и од ТТК.

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
Ми треба помош. Сакам да си отворам онлајн сметка а појма немам како иде тоа. Не ми е битно дали AlertPay, Moneybookers итн. Ќе може ли некој да ми препорача и да ми каже како оди постапката ама детално, пошто јас немам веза. Не ја отворам за да купам нешто, туку да ми пратат пари на неа. Иначе, моментално имам картица од Стопанска банка и од ТТК.
зависи на кој начин ке ти ги пракјаат парите, ако ти ги пракјаат преку алертпај зачлени се на http://alertpay.com има таму да го ферификуваш акаутнтот преку смс, не мора да ја внесуваш картицата за да ти ги пратат парите. после тоа мозес да ги извадиш на картица ама ке ти треба виса електрон од тутнска.ако нешто прасај. поз

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
зависи на кој начин ке ти ги пракјаат парите, ако ти ги пракјаат преку алертпај зачлени се на http://alertpay.com има таму да го ферификуваш акаутнтот преку смс, не мора да ја внесуваш картицата за да ти ги пратат парите. после тоа мозес да ги извадиш на картица ама ке ти треба виса електрон од тутнска.ако нешто прасај. поз
Ама како да се зачленам на алертпеј? Треба да идам до банка? До која банка? Минимална сума на сметка треба да имам?

Kajgana Shop

На врв Bottom