Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
26 април 2012
Мислења
205
Поени од реакции
123
78.157.16.30 - оваа е во Карпош, твоја ли е?[/quote]
не него од оваа со месеци имам некакви poison attack. ајде деновиве ќе се јавам во близу да видиме што е ова

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
78.157.16.30 e dns server од близу....

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Многу чудно. Пробај да избришеш се од кешот со ccleaner. Би требало да заврши работа. И пред да се конектираш со хотспотсхилд не отварај хулу.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 22:59 ---
Или едноставно да не нема добра поддршка за win xp. Јас сум на win 7.
Сеа сака. Дали беше до бришењето со CCleaner не знам ама во секој случај фала.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.356
Поени од реакции
38.615
Nekoj da mi pomogne da kaze kako da go smenam passwordot na wireless?

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
имам еден проблем па ако некој знае нека помага. Секоја минута нетот ми се рестартира на рутерот светат сите 4, но доле што е кај часовникот тоа се рестартира и губам интеренет на 10 секунди па па доаѓа, дај некој ако знае нека помага.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Дали знае некој да ми каже како на tp-link 740n да подесам филтрирање по мак адреси, односно и да има некој конектирано на мрежава дали преку wireless или преку lan, да има интернет пристап само ако јас ја одобрам мак адресата

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Значи вака, имам интернет од Оне и по дифолт брзината на нетот треба да е околу 5-6 мбпс, арно ама мене ми е под 1 мбпс. Им се јавувам во контакт центар и они од таму тестираат и ми викаат дека се е во ред и дека можно проблемот да е до компјутерот или до мрежната картичка.
Е сеа, би ги замолил оние кои поише имаат познавања од таа област да ми помогнат како да го решам овој проблем. :)
Како можам да ја проверам максималната брзина за пренос на податоци на мрежната картичка?
Да не треба да променам некои цифри, шифри и вредности во Local Area Connection?
Дали е можно да е до драјверот?-Така нешто спомна и вработениот кога се јавив.

Инаку користам Windows 7 (64bit) a модемот е оној стандардниот што го даваат (ТП-Линк).

Однапред благодарен :)
Шифра: Разочаран интернет корисник :icon_mrgr:

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Имам едно прашање. Еве, јас земам интернет од вифи од комшиите, а тие не знаат. Е сега, прашањето ми е дали можат да дознаат преку нивниот компјутер дека некој им зема интернет?(само не ми велите за намалување на брзината).ме пукнаа татко ми и мајками со тоа дека ќе ме дознаеле, иќе сум се карал.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Имам едно прашање. Еве, јас земам интернет од вифи од комшиите, а тие не знаат. Е сега, прашањето ми е дали можат да дознаат преку нивниот компјутер дека некој им зема интернет?(само не ми велите за намалување на брзината).ме пукнаа татко ми и мајками со тоа дека ќе ме дознаеле, иќе сум се карал.
Можат ако прочепкаат во рутерот.
Дури можат и да те снифаат и да ја следат твојата неенкриптирана комуникација.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Некој искуство со флешнување на TL-WR740N на DD-WRT зашто сега повеќе од 2Mbps преку рутерот нејќе да повлече а директно од модем си нема гајле а и така е срање firmware-от негов.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Некој искуство со флешнување на TL-WR740N на DD-WRT зашто сега повеќе од 2Mbps преку рутерот нејќе да повлече а директно од модем си нема гајле а и така е срање firmware-от негов.
Не знам како е на тој, ама кај мене на Линксисот имаш опција Browse каде го бираш firmware-от и му правиш нешто како update. Не сум дома да проверам, ама море да има некоја опција како Restore или апдејт.

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Зашто неможам да ја отворам замунда.нет? значи кај сите други ја отвара, кај мене нејќе. пробав и од друг компј., на мојот интернет, ама ништо. како така, блокирана да е само таа? до што е проблемот, до рутерот, модемот?:confused:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Зашто неможам да ја отворам замунда.нет? значи кај сите други ја отвара, кај мене нејќе. пробав и од друг компј., на мојот интернет, ама ништо. како така, блокирана да е само таа? до што е проблемот, до рутерот, модемот?:confused:
На кој провајдер си?

Kajgana Shop

На врв Bottom