Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Пробај со впн дали ќе сака да не ти го блокирале. Ако треба помош дај тимвивер.
ок, решен е проблемот (привремено). блокирана ми е ип адресата, преку друга се си е ок, нз зашто.

R

redhead

Гостин
Имам проблем со The Pirate bay, кога и да се обидам да симнам нешто преку страницава секогаш мозилата и гугл кромот ми паѓаат. Инсталирав и U Torrent ама пак џабе. Порано симнував и не ми се дешаваше вака.
Некој?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Имам проблем со The Pirate bay, кога и да се обидам да симнам нешто преку страницава секогаш мозилата и гугл кромот ми паѓаат. Инсталирав и U Torrent ама пак џабе. Порано симнував и не ми се дешаваше вака.
Некој?
Дали паѓањето се случува точно во моментот кога ќе стиснеш get this torrent односно на magnet linkот?
За мозила, оди во tools, options, applications, пиши magnet и види дали е наместено со utorrent да отвора magnet линкови. Ако не е, намести го.
Ако не бива, пробај стартни ја мозила во сејф моуд без адони и глупости (help, restart with add ons disabled) да видиме дали е до некој од нив проблемот.
Ако не бива ни тоа, реинсталирај ја и осигурај си дека си на последната верзија (16.0.2 help, about).

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
На кајгана на форумот бев стално онлајн и на некои други страни ...никогаш не се одјавував .Пред два три дена се се смени и мора секаде да се најавувам после исклучување на хромот.
Исто и на ФБ секогаш кога ќе се најавам ми праќа порака на Мобилен као демек се уклучувам од друг компјутер не од мојот.Исто ко IP имам сменето.
Чаре некое ?

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Зошто во мозила не ми ги зачувува на yahoo пример адресите ? и на други страни ?

Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
Здраво имам еден проблем и ќе ве замолам ако знаете да ми одговрите што е можно побрзо затоа што очекувам важен разговор. :)

Се е нормално јас ги гледам и слушам а тие може да ме слушаат ама не ме гледаат. Камерата ја покажува како неактивна а кога пробувам да ја активирам вели:

" Can't start video. try closing other programs that might be using your webcam "

Ако некој знае кое е решението ќе ве замолам да ми пишете, фала однапред, поздрав! :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Здраво имам еден проблем и ќе ве замолам ако знаете да ми одговрите што е можно побрзо затоа што очекувам важен разговор. :)

Се е нормално јас ги гледам и слушам а тие може да ме слушаат ама не ме гледаат. Камерата ја покажува како неактивна а кога пробувам да ја активирам вели:

" Can't start video. try closing other programs that might be using your webcam "

Ако некој знае кое е решението ќе ве замолам да ми пишете, фала однапред, поздрав! :)
Ти функционирала некогаш камерата на Skype (или на било што друго)?

Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
Ти функционирала некогаш камерата на Skype (или на било што друго)?
Да најнормално функционираше до некое време, после штракања на деца на лаптоп се дешава ова! Мислам ме разбираш.... :)))))

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Да најнормално функционираше до некое време, после штракања на деца на лаптоп се дешава ова! Мислам ме разбираш.... :)))))
Ова денес/сега ти откажа? Ако е така, тогаш најверојатно (како што вели самата порака) некој друг (затупен) процес ја користи камерата, а ти треба само да го „килнеш“ со еден рестарт... Ако е од поодамна и во меѓувреме компјутерот ти е рестартиран (а сеуште има проблем), тогаш најди ги и преинсталирај ги драјверите за камерата.

П

Паган-др

Гостин
Можам некако рутерот да го гасам, да нема безжичен сигнал цело време, само преку кабелски да седам на компјутер, па кога ќе ми треба за лап топ/телефон да го палам рутерот?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Па исклучи го вајрлесот од опциите на самиот рутер

Kajgana Shop

На врв Bottom