Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Џену,не користам Хром,јас сум и верен на лисицата. Брат ми користи хром и за вакви ситници можам да видам што како се прават. :)
Инаку пробај да направиш реинстал,можеби ке помогне. Али направи си бекап еден од профилот/букмаркси да не ти ги снема. :D
Уживај, средив, гугл ме упати :D

Cataclysm

Член од
2 февруари 2009
Мислења
223
Поени од реакции
647
Ако уште некој има проблем со Chrome-от што бара на Google.mk единствено чаре што го најдов е ова:
http://t.co/RwFRoqK

Стварно незнам зошто Google почнале да форсираат што да користам. Инаку менувањето на search engine не помага.
Ако и после ова не успеете да го решите проблемов, симнете си Chrome BETA верзија и пробајте ја пак постапката погоре, би требало да успее.

Член од
18 септември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
1
имам едно прашање на телекабел сум поврзан со ПЦ, има и рутер ама сега сакам да фаќам од истиот нет и на лап топ. Што треба да докупам, инсталирам за да профункционира тоа? ресивер или што, врска сум од тие работи, ако сака некој да ми каже...help

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
имам едно прашање на телекабел сум поврзан со ПЦ, има и рутер ама сега сакам да фаќам од истиот нет и на лап топ. Што треба да докупам, инсталирам за да профункционира тоа? ресивер или што, врска сум од тие работи, ако сака некој да ми каже...help
Ништо, само модемот поврзи го со рутерот, и ќе имаш wireless.. Мрежниот кабел од модем во WAN портата во рутерот, и тоа е тоа. Нормално треба и да си го насетираш рутерот, пасворд и сл.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Глеам ми се појави една глупост

http://www.weeklyprizewinner.com-net.info/winner/?sid=cp-1&subid=28755&sub2=WWBpAJjNDADPzKkAAAAAAA6rKQAAAAAAAAAAAAYAAAAAAA4AAgAEAul7IwAAAAAAKI42AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADXmgYAAAAAAAIAAgAAAAAA9zswiTIBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA=&sub5=1375

Се е на Македонски,и демек ете добитник сум на iphone.....и се ќе беше убаво ако не ги загледав "среќните добитници"....чии имиња воопшто не постојат на фејсбук....а ме чуди дали стварно некој ќе се насади на ваква глупост?!

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Предлог за добар ваерлес рутер со пристојна цена?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733
Зошто претходната стррана е блокирана? :)
Мојата теорија е дека:
Ти си во студентски дом. Таму тој шо е администратор за интернет мрежата користи DansGuardian, кој е филтер за интернет содржини. Со помош на овој филтер тој има ставено да ви блокира се од интернет каде што се содржат зборовите: "студентски дом". На 299 страна има некој напишано "студентски дом".

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Како да подесам Рутер (ТП-Линк марка) најобичен.
Имам нет од Cabletel. Сакам да го користам интернетот преку рутерот иако немам потреба сега. Од Каблетел ми велат дека требало да се подеси макадресата во рутерот, пробав со некои совети добиени овде од подфорумот за каблетел но безуспешно. Ај ако сака некој подетално нека ми објасни. :(

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.937
Поени од реакции
7.050
Мене страшно ме нервира мојов рутер, Gembird од Анхоч го зедов 1050 ден. Не можам да сфатам шо е работава. Кога сурфаш ептен го успорува интернетот, тешко се отвараат страници поготово ако имаш 3-4 отворени таба. А па ако спуштам од торент си крева максимални брзини 600, 800, 900 КВ/ѕ. Пробавме директно од модемот на копјутер исто си крева макс брзина си летаат страните....а пробаш преку рутеров кочи :mad: Еве и на спидтест, без рутер си крева до 4-5 Мb, а со рутер одвај 0.5

S

StormRage

Гостин
Народе иам прашање... сакам да копирам од пц во лаптоп преку wifi... двава имаат Windows 7 ама сепак неможам да се снајдам никако... некоја финта?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733
ти делат интернет компјутерот и лаптопот со помош на рутер?
направи homegroup во Control Panel\Network and Internet од десктопот, приклучи се во хоумгрупот со лаптопот и после кога ќе влезеш во computer/network ќе си ги видиш компјутерите... и пребаци си фајлови.

а сеа чуј ја песнава ако си сеуште онлајн во 03:36

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.937
Поени од реакции
7.050
Мене страшно ме нервира мојов рутер, Gembird од Анхоч го зедов 1050 ден. Не можам да сфатам шо е работава. Кога сурфаш ептен го успорува интернетот, тешко се отвараат страници поготово ако имаш 3-4 отворени таба. А па ако спуштам од торент си крева максимални брзини 600, 800, 900 КВ/ѕ. Пробавме директно од модемот на копјутер исто си крева макс брзина си летаат страните....а пробаш преку рутеров кочи :mad: Еве и на спидтест, без рутер си крева до 4-5 Мb, а со рутер одвај 0.5
Добро бе никој нема за помош?
:place:

Kajgana Shop

На врв Bottom