Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Имам проблем при конектирање на wireless рутер. Значи имам broadband (со модем) интернет, и по цела постапка на инсталирањето на wireless рутерот, пак нејќе да се конектира на нет.
Мрежата ми ја дава како слободна и спремна за конектирање, но чим стиснам конект, одма праи некоја грешка и не дава да се конектираш.
Кога идам во Troubleshoot problems, ми вика дека DNS серверот не е достапен или е непостоечки.

Помош?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Една другарка има sony vaio лаптоп и тие лаптопи за пуштање на wireless имаат како switch напред и го пушташ и гасиш .. е сега она го исклучила од system tray, додека switch-от бил оn и сега никако неможе да го пушти wireless-от ... да не знае некој што треба да се направи?
Во Device Manager нека го најде и Enable
Јас пробав во Device Manager, ама таму се си е нормално, направив и Disable па пак Enable ама несака да се уклучи ништо ... нешто друго што може да се направи?

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Да откачам кабелот за интернет од ПЦ-то и да го ставам на лаптопот дали би требало да се подесува нешто за да имам нет на лаптопот? Интернетот ми е кабелски и има фиксна т.е непроменлива IP.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Да откачам кабелот за интернет од ПЦ-то и да го ставам на лаптопот дали би требало да се подесува нешто за да имам нет на лаптопот? Интернетот ми е кабелски и има фиксна т.е непроменлива IP.
Не. Можев евентуално да направиш нова конекција, ако се поврзуваш со username и password.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Ахаа.. ЗНачи најфино да викнам сервисерто и да ми га управат работата :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Зашто веќе 3-та недела нетов ми е ултра спор? Јутјуб пуни добро, али сајтови на Мозила ептен споро отвара, особено Фејсбук и некогаш Кајгана. Инсталирав и Хром, али пак џабе. За Опера муабет да не праам- мизерија.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Не е до тебе, на моменти се губат сигнали од Македонски телеком. Значи до нив е проблемот, и не си еднинствен.
Ќе се среди за скоро време.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Не е до тебе, на моменти се губат сигнали од Македонски телеком. Значи до нив е проблемот, и не си еднинствен.
Ќе се среди за скоро време.
Само што се спаси компјутеров од "шутка". Ќе почекам ше некој ден, али стварно претераа.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Ако може некој да ми даде линк или да ми препорача програма со која ќе може да симнувам видеа од youtube.
Јас имав едно време инсталирано, но сега не можам ни да се сетам на името на програмата, апликаицијата.

Се извинувам ако постов не ми е на правилно место.
:kesa:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Ако може некој да ми даде линк или да ми препорача програма со која ќе може да симнувам видеа од youtube.
Јас имав едно време инсталирано, но сега не можам ни да се сетам на името на програмата, апликаицијата.

Се извинувам ако постов не ми е на правилно место.
:kesa:
Ако користиш Mozilla Firefox (постојат екстензии и за Опера, Хром, итн.), има мал милион екстензии (add-ons) токму за симнување на клипови од Youtube, достапни тука. А ако инсистираш апликација посебна да користиш за тоа, тогаш клик тука.

Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Ако користиш Mozilla Firefox (постојат екстензии и за Опера, Хром, итн.), има мал милион екстензии (add-ons) токму за симнување на клипови од Youtube, достапни тука. А ако инсистираш апликација посебна да користиш за тоа, тогаш клик тука.

Thank you! Thank you! Thank you!

Kajgana Shop

На врв Bottom