Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

H

Hombre

Гостин
Веќе 8-ми ден некој си манијак со статична IP адреса:192.168.1.254 ме напаѓа...
Неможам да го лоцирам...Помош...

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Веќе 8-ми ден некој си манијак со статична IP адреса:192.168.1.254 ме напаѓа...
Неможам да го лоцирам...Помош...
таја адреса е од рутерот твој, требит да си зачистиш со некое програмче

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Една другарка има sony vaio лаптоп и тие лаптопи за пуштање на wireless имаат како switch напред и го пушташ и гасиш .. е сега она го исклучила од system tray, додека switch-от бил оn и сега никако неможе да го пушти wireless-от ... да не знае некој што треба да се направи?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Една другарка има sony vaio лаптоп и тие лаптопи за пуштање на wireless имаат како switch напред и го пушташ и гасиш .. е сега она го исклучила од system tray, додека switch-от бил оn и сега никако неможе да го пушти wireless-от ... да не знае некој што треба да се направи?
Во Device Manager нека го најде и Enable

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.534
Поени од реакции
7.057
Незнам колку прашањево е за тука, ама мислам дека се разбирате повеќето и можете да ми помогнете.
Редовно си симињам по потреба од Замунда.нет, филмови, игри, што и да ми е потребно. На акаунтот ми стои оваа информација горе.

Е сега ме интересира, одкаде аплоадирано 27 гига, кога јас кога завршувам нешто со симињање, го бришам од торенти, и битторентот останува изгасен.
Најверојатно проценивте дека врска неам со торентиве и нивно менаџирање, ако може да ми објасните како да направам да не ми цица толку интернет на аплоад, оти ми се случува при крајот на месецот да ми стане спор интернетот поради надминат лимит.

T

Tetro

Гостин
Најверојатно проценивте дека врска неам со торентиве и нивно менаџирање, ако може да ми објасните како да направам да не ми цица толку интернет на аплоад, оти ми се случува при крајот на месецот да ми стане спор интернетот поради надминат лимит.
кога сакаш да не ти се троши сообраќај, долу десно до саатот десен клик на икончето од торент програмата и exit.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.534
Поени од реакции
7.057
кога сакаш да не ти се троши сообраќај, долу десно до саатот десен клик на икончето од торент програмата и exit.
знам, пишав погоре дека после завршувањето со симињање, го бришам торентот од листата( и актуелна и готова) и го гасам преку тоа ти што кажа Exit доле десно.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
знам, пишав погоре дека после завршувањето со симињање, го бришам торентот од листата( и актуелна и готова) и го гасам преку тоа ти што кажа Exit доле десно.
Во опциите на торент клиентот лимитирај upload на 7 или 8 килобајти во секунда.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
има некоја тема на форумов за кој интернет пребарувач е најдобар и кој го користите итн.. ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
има некоја тема на форумов за кој интернет пребарувач е најдобар и кој го користите итн.. ?
Имало немало сеедно е, Opera>all.
За кого како :)
За мене порано беше Firefox, сега Chrome.
Сите се одлични освен IE.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
За кого како :)
За мене порано беше Firefox, сега Chrome.
Chrome е најбрз, тука нема дискусија, но од поглед на дизјан (визуелно) е тапа, така да ништо од бизнисот :)

Иначе во право е Корун, сите се добри освем IE кој е беда од пребарувач, како на дизајн така и од секој друг можен аспект, најмногу заради тоа што ја подржува/работи со Active X технологијата која е гнездо за цел малвер што е раширен низ нетов. За разлика од IE нити еден друг пребарувач не работи на тој принцип, значи заштитата им е тиња, иако последнава верзија почна да личи на нешто колку толку, сепак не можам да ја гледам, одвратен ми е све што е поврзано со овој пребарувач. :pos:

П.С. Нејќете да си замислите колку се напињам кога линковите од MSN се отвараат по дифолт со IE, а најстрашно од све е што нема решение за ова т.е. не можеш да направиш дург пребарувач да ти биде дифолт на MSN (нема подршка) проклет Микрософт! :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom