Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
П.С. Нејќете да си замислите колку се напињам кога линковите од MSN се отвараат по дифолт со IE, а најстрашно од све е што нема решение за ова т.е. не можеш да направиш дург пребарувач да ти биде дифолт на MSN (нема подршка) проклет Микрософт! :pos2:
Мене ми се отвараат преку дефолтниот - Опера. Дури и мејлот. :toe:
Пробај го ова. Иди во Preferences -> Advanced -> Programs -> Details -> штиклирај све што покажува дека го отвара со IE.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
За кој пребарувач ми збориш, малце ме збуни ? :)
Брат за Опера ти зборам. Отвори го тоа, и таму ќе видиш некои работи означени дека ги отвара со IE. Штиклирај ги за да ги отвара со Опера.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Брат за Опера ти зборам. Отвори го тоа, и таму ќе видиш некои работи означени дека ги отвара со IE. Штиклирај ги за да ги отвара со Опера.
Зборувам за MSN default browser, значи тоа не се менува, ама нервозата и фрустрацијата кога ќе отворам линк од MSN ме натераа по 4 пат да барам решение по нет кое воедно не успеав да го најдам. Сепак на крај се сетив, го избришав IE :pos:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Зборувам за MSN default browser, значи тоа не се менува, ама нервозата и фрустрацијата кога ќе отворам линк од MSN ме натераа по 4 пат да барам решение по нет кое воедно не успеав да го најдам. Сепак на крај се сетив, го избришав IE :pos:
Стави си денешен Live Messenger :)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Помош да го забрзам малце нетов.. мн ми е бавен во последно време, а не ми е поминат лимитов.. да исчистам cache,cookies или нема везе?

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Помош да го забрзам малце нетов.. мн ми е бавен во последно време, а не ми е поминат лимитов.. да исчистам cache,cookies или нема везе?
Пробај со CCleaner, ама не вервам да е до кешот...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
И користи Опера, т.е. опцијата за спор нет што ја има Turbo.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Дали можам некако да разделам нет на два компјутери со модем?
пр. Да најдам разделник за мрежниот кабел, да го ставам во модемот и од модемот да земам со два мрежни во два компјутери.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
OK fala na pomosta iscistiv, koristam Chrome sega pobrz mi e.. ama pak nemozam da vlegvam na fb od nikoj prebaruvac.. t.e nekogas mozam i po 1-2 min kako da mi paga net, ne mi raboti chat, ne otvara sliki etc.. ama samo na facebook taka mi e. Any idea?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
OK fala na pomosta iscistiv, koristam Chrome sega pobrz mi e.. ama pak nemozam da vlegvam na fb od nikoj prebaruvac.. t.e nekogas mozam i po 1-2 min kako da mi paga net, ne mi raboti chat, ne otvara sliki etc.. ama samo na facebook taka mi e. Any idea?
ама со фб одвреме навреме така ти прај така? Ако е така тогаш до фб е, не е до пребарувачот

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Дали можам некако да разделам нет на два компјутери со модем?
пр. Да најдам разделник за мрежниот кабел, да го ставам во модемот и од модемот да земам со два мрежни во два компјутери.
Не. Ти треба свич или рутер.

Kajgana Shop

На врв Bottom