?
..........
Гостин
околу поврзување на два компјутери во мрежа, лан, се работи за десктоп и лаптоп, ги поврзав со кабел, се се среди , и сега кога сакам да влегувам од еден во друг ми бара некој јузернејм и пасфорд незнам
Треба да направиш Share на оние хард-дискови кај што ќе сакаш да влегуваш. Од кога ќе направиш треба IP адресата што ти е во Local Area Connection (Properties, Internet Protocol (TCP/IP) да ти биде иста и на двата компјутери. Од кога ќе го направиш тоа во Run го пишуваш името на компјутерот во кој сакаш да влезеш, пример \\Pipovski. И јас баш за ова истово имав мал проблем, али го решив, ако ти треба уште помош пиши.околу поврзување на два компјутери во мрежа, лан, се работи за десктоп и лаптоп, ги поврзав со кабел, се се среди , и сега кога сакам да влегувам од еден во друг ми бара некој јузернејм и пасфорд незнам
Тука имаш СЕ!околу поврзување на два компјутери во мрежа, лан, се работи за десктоп и лаптоп, ги поврзав со кабел, се се среди , и сега кога сакам да влегувам од еден во друг ми бара некој јузернејм и пасфорд незнам
Затоа што обично онлајн филмовите се со намален квалитет, ќе заштедиш така повеќе, ама минимално.Како повеќе ќе заштедам интернет гледајќи го филмот онлајн или со симнување ?
Инсталирај си uTorrent и пробај со некој сигурни торенти (пример од замунда) или некој нека ти даде сигурен торент што 100% се симнува.Не сум баш сигурен дали е за тука прашањето ама ке го поставам. Имам проблем со данлодирање преку торенти. Програма која ја користам е vuze azureus a торенти вадам преку btjunkie. Проблемот е што кога ке го пуштам торентот не сака да мрдне ниту малку. Пробав торенти и од други страни и иста приказна. До пред некој ден немав никаков проблем. Што би можело да биде проблемот?
тоа од КОРУН + провери си го фајрволот, може имаш кликнато у ексепшнсНе сум баш сигурен дали е за тука прашањето ама ке го поставам. Имам проблем со данлодирање преку торенти. Програма која ја користам е vuze azureus a торенти вадам преку btjunkie. Проблемот е што кога ке го пуштам торентот не сака да мрдне ниту малку. Пробав торенти и од други страни и иста приказна. До пред некој ден немав никаков проблем. Што би можело да биде проблемот?
Фала на информацијата со uTorrent бидна работа по се изгледа дека нешто имаше проблем во Vuze. Инаку сега го симнувам истиот торент од истата страна и нема проблем значи беше проблемот во програмата не во торентот.Инсталирај си uTorrent и пробај со некој сигурни торенти (пример од замунда) или некој нека ти даде сигурен торент што 100% се симнува.
format factoryМи треба програмче кое што ќе конвертира слики од дадена димензија во друга.( тука спаѓаат пиксели, па конвертирање од гиф во јпг и обратно, и големина на сликите)
На пример ако е сликата 100 со 100 пиксела и 56 килобајта, јас сакам да ја направам 70 со 70 пиксела и 3 килобајта.
Може да ми помогнете?
Фала
Како да го исчистам компјутеров од malware?Инсталирај си uTorrent и пробај со некој сигурни торенти (пример од замунда) или некој нека ти даде сигурен торент што 100% се симнува.