G
grande-juve
Гостин
да не знае некој колку отприлика се врши download кога се гледа интернет тв, пр. зулу.мк . . . отприлика
Зависи од сајтот, колку е квалитетна сликата, звукот, колку download ти дава сајтот.....да не знае некој колку отприлика се врши download кога се гледа интернет тв, пр. зулу.мк . . . отприлика
фала за net limiterЗависи од сајтот, колку е квалитетна сликата, звукот, колку download ти дава сајтот.....
Инсталирај си Net Limiter и провери колку ќе направиш сообраќај.
MALCE POMOSS..imam ruter so 3 klienti kako mozam da mu limitiram TRAFIK na sekoj posebno...i brzina ima nacin so net limiter sus/bus ???koj znae sto/kako ??
Скенирај со adaware. Можеш да го најдеш тукаод неодамна кога ќе активирам интернет отворам некој прозорец било преку mozilla, било преку Internet Explorer после некoе време ми се појавуваат, ми излегуваат од никаде некои прозорци на пр: Photo of day, Rock You Ad.. и откако ќе ги исклучам пак се појавуваат одново и одново
Дали ми се има закачено некој вирус и како да се справам со него ако е така?
Е па ако имате ист интернет не значи дека со иста брзина ќе спушта торентот тоа зависи од многу фактори, колку е моментално оптеретена мрежата, е сега не знам каков интернет имаш точно, но брзината варира на реони, варира од бројот на корисници уклучени во твоја близина, а исто зависи и од компјутерот , плус и торентот зависи од тоа колку качуваш, а можи и пример u torentot , или Bitcometot незнам што користиш грешно да ти е сетиран.imam edno prasanje denes probav da spustam fiLm od zamunda filmot idese dobro 400kb\s i nesto a vo isto vreme i eden drugar so ima net kao i jas mi veli deka nego mu spusta so 1.3 mb\s istion fiLm e sega mojot net e zaeban ili sto...
ili da ne treba da se konfigurira modemot oti koga go zedov ne go naprajv toa...
Koristam MAXAdsl 25gb isto i dRugar mi a odaleceni sme ne znam 20 najmnogu 25 metri. i ne kacuvav nisto. no sepak thnxxЕ па ако имате ист интернет не значи дека со иста брзина ќе спушта торентот тоа зависи од многу фактори, колку е моментално оптеретена мрежата, е сега не знам каков интернет имаш точно, но брзината варира на реони, варира од бројот на корисници уклучени во твоја близина, а исто зависи и од компјутерот , плус и торентот зависи од тоа колку качуваш, а можи и пример u torentot , или Bitcometot незнам што користиш грешно да ти е сетиран.
Колку се оддалечени фирмите? Можеби ќе можеш да ги поврзеш сам баш во ланСкенирај со adaware. Можеш да го најдеш тука
http://www.lavasoft.com
Мојот проблем
Вака, имам потреба да поврзам два компјутера, кои се наоѓаат во фирми одалечени една од друга. Значи да бидат како во лан. Ме интересира дали некој нуди таква работа? Мислам на оннет, или т-хоум и слично.
Епа како на друг начин да бидат во лан а без кабел ?Далеку се, нема шанси со кабел. Едната во Маџари, другата во Илинден.
Епа каков интернет имаш, прашај ги нив во техничка поддршка или пиши им на маил дали можат да ти обезбедат таква услуга...Далеку се, нема шанси со кабел. Едната во Маџари, другата во Илинден.
Moжи ваерлес мрежа да се воспостави само ќе треба да си обезбедиш антени глупости и ќе си имаш WLAN мрежа исто фаервол хардверско решение би ти препорачај за таквата мрежа ако сакаш да си ја обезбедиш нај нај.Далеку се, нема шанси со кабел. Едната во Маџари, другата во Илинден.