Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
Прво, си поврзувал некогаш компјутери во лан?
Зашто треба да се во ист WORKGROUP (исто име да има workgroup и кај двата РС), и тој што нема интернет треба да го намесиш дека е поврзан во мрежа во која зема интернет преку другиот РС, а овој другиот РС што е со интернет, треба да го наместиш дека има интернет и дека тие што се во мрежа зимаат од него.

Одиш на конекцијата, десен клик, пропертис и таму негде у табовите имаше SHARE THIS CONNECTION нешто така.
имам поврзувано само во лан, сега ко сто ги поврзав со хубов имаат интернет на двата, да исто така ставени се во иста група но кога се во лан само тогаш ги наога двата, а кога има интернет не ги наога

п.с
сега ги врзав на друг начин, но повторно истиот проблем не ги наога пак двата :S,
едниот пц е поврзан со мрежен кабел а другиот со усб што е проблеот :mad:

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
имам пакет од 10гб го надминав лимитот, а брзината уште е иста, а како што знам треба да се намали на 64/64 што е работата??????????

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам пакет од 10гб го надминав лимитот, а брзината уште е иста, а како што знам треба да се намали на 64/64 што е работата??????????
Јави им се кажи им да ти намалат на 64/64 :tapp:

(најглупото прашање што го имам прочитано на форумов)

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
ке ми каже ли некој како да го решам мојот проблем :S

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Мерачот на т-хоме им беше заглавен. Тоа е работата

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
Напишано од -={K-O-R-U-N}=-
Прво, си поврзувал некогаш компјутери во лан?
Зашто треба да се во ист WORKGROUP (исто име да има workgroup и кај двата РС), и тој што нема интернет треба да го намесиш дека е поврзан во мрежа во која зема интернет преку другиот РС, а овој другиот РС што е со интернет, треба да го наместиш дека има интернет и дека тие што се во мрежа зимаат од него.

Одиш на конекцијата, десен клик, пропертис и таму негде у табовите имаше SHARE THIS CONNECTION нешто така.
п.с
сега ги врзав на друг начин, но повторно истиот проблем не ги наога пак двата :S,
едниот пц е поврзан со мрежен кабел а другиот со усб што е проблеот :mad:
ај луге хелп..

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Знае ли некој како на hi5 кога ке отворам notification и ке стиснам back автоматски да го избрише? Порано така ми беше, ама сега се усрало нешто:toe::toe:

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Zdravo

Ko ke otvoram nekoj strani mi izlegvet onie nekoj glupi strani pop kako mozam da gi sprecam?so mozilla otvoram

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Ko ke otvoram nekoj strani mi izlegvet onie nekoj glupi strani pop kako mozam da gi sprecam?so mozilla otvoram
Стави си pop-up bloker :zver:

Знае ли некој како на hi5 кога ке отворам notification и ке стиснам back автоматски да го избрише? Порано така ми беше, ама сега се усрало нешто:toe::toe:
Некој знае...?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
имам дома направено бежична мрежа преку wifi lincys рутер. некој успеал да ми го пробие пасот и ми влегол во мрежа, дозволениот трансфер ми се троши со невообичаено голема брзина. како може дополнително да ја заштитам мрежата од вакви посетители?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
имам дома направено бежична мрежа преку wifi lincys рутер. некој успеал да ми го пробие пасот и ми влегол во мрежа, дозволениот трансфер ми се троши со невообичаено голема брзина. како може дополнително да ја заштитам мрежата од вакви посетители?
Стави му WPA-PSK Encryption

Kajgana Shop

На врв Bottom