Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

G

grande-juve

Гостин
да не знае некој колку отприлика се врши download кога се гледа интернет тв, пр. зулу.мк . . . отприлика

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
да не знае некој колку отприлика се врши download кога се гледа интернет тв, пр. зулу.мк . . . отприлика
Зависи од сајтот, колку е квалитетна сликата, звукот, колку download ти дава сајтот.....

Инсталирај си Net Limiter и провери колку ќе направиш сообраќај.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.812
Поени од реакции
4.259
MALCE POMOSS..imam ruter so 3 klienti kako mozam da mu limitiram TRAFIK na sekoj posebno...i brzina ima nacin so net limiter sus/bus ???koj znae sto/kako ??

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
MALCE POMOSS..imam ruter so 3 klienti kako mozam da mu limitiram TRAFIK na sekoj posebno...i brzina ima nacin so net limiter sus/bus ???koj znae sto/kako ??

Снимиси нет лимитер со него можиш и многу е добар и лесен за работа.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
од неодамна кога ќе активирам интернет отворам некој прозорец било преку mozilla, било преку Internet Explorer после некoе време ми се појавуваат, ми излегуваат од никаде некои прозорци на пр: Photo of day, Rock You Ad.. и откако ќе ги исклучам пак се појавуваат одново и одново
Дали ми се има закачено некој вирус и како да се справам со него ако е така?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
од неодамна кога ќе активирам интернет отворам некој прозорец било преку mozilla, било преку Internet Explorer после некoе време ми се појавуваат, ми излегуваат од никаде некои прозорци на пр: Photo of day, Rock You Ad.. и откако ќе ги исклучам пак се појавуваат одново и одново
Дали ми се има закачено некој вирус и како да се справам со него ако е така?
Скенирај со adaware. Можеш да го најдеш тука
http://www.lavasoft.com

Мојот проблем

Вака, имам потреба да поврзам два компјутера, кои се наоѓаат во фирми одалечени една од друга. Значи да бидат како во лан. Ме интересира дали некој нуди таква работа? Мислам на оннет, или т-хоум и слично.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
imam edno prasanje denes probav da spustam fiLm od zamunda filmot idese dobro 400kb\s i nesto a vo isto vreme i eden drugar so ima net kao i jas mi veli deka nego mu spusta so 1.3 mb\s istion fiLm e sega mojot net e zaeban ili sto...
ili da ne treba da se konfigurira modemot oti koga go zedov ne go naprajv toa...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
imam edno prasanje denes probav da spustam fiLm od zamunda filmot idese dobro 400kb\s i nesto a vo isto vreme i eden drugar so ima net kao i jas mi veli deka nego mu spusta so 1.3 mb\s istion fiLm e sega mojot net e zaeban ili sto...
ili da ne treba da se konfigurira modemot oti koga go zedov ne go naprajv toa...
Е па ако имате ист интернет не значи дека со иста брзина ќе спушта торентот тоа зависи од многу фактори, колку е моментално оптеретена мрежата, е сега не знам каков интернет имаш точно, но брзината варира на реони, варира од бројот на корисници уклучени во твоја близина, а исто зависи и од компјутерот , плус и торентот зависи од тоа колку качуваш, а можи и пример u torentot , или Bitcometot незнам што користиш грешно да ти е сетиран.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Е па ако имате ист интернет не значи дека со иста брзина ќе спушта торентот тоа зависи од многу фактори, колку е моментално оптеретена мрежата, е сега не знам каков интернет имаш точно, но брзината варира на реони, варира од бројот на корисници уклучени во твоја близина, а исто зависи и од компјутерот , плус и торентот зависи од тоа колку качуваш, а можи и пример u torentot , или Bitcometot незнам што користиш грешно да ти е сетиран.
Koristam MAXAdsl 25gb isto i dRugar mi a odaleceni sme ne znam 20 najmnogu 25 metri. i ne kacuvav nisto. no sepak thnxx:P

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Скенирај со adaware. Можеш да го најдеш тука
http://www.lavasoft.com

Мојот проблем

Вака, имам потреба да поврзам два компјутера, кои се наоѓаат во фирми одалечени една од друга. Значи да бидат како во лан. Ме интересира дали некој нуди таква работа? Мислам на оннет, или т-хоум и слично.
Колку се оддалечени фирмите? Можеби ќе можеш да ги поврзеш сам баш во лан :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Далеку се, нема шанси со кабел. Едната во Маџари, другата во Илинден.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Епа каков интернет имаш, прашај ги нив во техничка поддршка или пиши им на маил дали можат да ти обезбедат таква услуга...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Moжи ваерлес мрежа да се воспостави само ќе треба да си обезбедиш антени глупости и ќе си имаш WLAN мрежа исто фаервол хардверско решение би ти препорачај за таквата мрежа ако сакаш да си ја обезбедиш нај нај.

Баш еден колега имаше за тоа проект направено ако сакаш ќе ти го дадам да видш како би изгледала таа мрежа.

Kajgana Shop

На врв Bottom