Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ај малце помош сега.

Имам поврзано два компјутера, преку рутер, овој што го даваат од т-хоум, томпсон. Едниот е преку кабел, другиот е wireless. Имам интернет и на двата, ама сакам да ми бидат поврзани и меѓу себе, значи да можам да правам sharing. Во network places не се наоѓаат. Чаре ?

Член од
24 март 2007
Мислења
5
Поени од реакции
0
Koga ke vklucam msn pogolem od 1.1 momentalno me diskonektira od internet i posle se taka ne sekoi 5 min :S da ne znae nekoj sto e problemot poz

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ај малце помош сега.

Имам поврзано два компјутера, преку рутер, овој што го даваат од т-хоум, томпсон. Едниот е преку кабел, другиот е wireless. Имам интернет и на двата, ама сакам да ми бидат поврзани и меѓу себе, значи да можам да правам sharing. Во network places не се наоѓаат. Чаре ?
Пробај со друг мрежен кабел, ако пак не сака тогаш е нешто до компјутерите па да бараме чаре.

Koga ke vklucam msn pogolem od 1.1 momentalno me diskonektira od internet i posle se taka ne sekoi 5 min :S da ne znae nekoj sto e problemot poz
Не го разбрав ова "Поголем од 1.1". Дај објасни подобро

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Ај малце помош сега.

Desen klik na koj disc sakas i share i ete ti.toa e toa.

Napravi go istot na dvata Pc-a.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Ова од ace_elemeNt е проверено, работи. Кај мене порано исто се случуваше, го применив ова плус му направив disable на процесот за автоматскиот апдејт и сега го немам тоа. Претходно испроверив со повеќе антивируси (дури и со combofix) и ништо не ми најдоа.
Пробај, врши работа. Само ако си во работна група со друг комп. нема да можеш да го гледаш.
затворив ги тие порти 445, и 135 со едно програмче windows worms doors cleaner, па ке видиме шо ќе се дешава у иднина

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
затворив ги тие порти 445, и 135 со едно програмче windows worms doors cleaner, па ке видиме шо ќе се дешава у иднина
Види, ако не си го средил проблемот за generic host, за некоја минута пак ќе ти покаже. Ако нема ништо подолго време, средено е :wink:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Пробај со друг мрежен кабел, ако пак не сака тогаш е нешто до компјутерите па да бараме чаре.
Не е до кабелот, затоа што си се поврзани преку рутер, на двата има нет, кога го пингувам другиот ми дава резултат. Што не пробав, исклучив firewall, напраив share на двата компјутера, имаат ист workgroup, и веќе не ми ни текнува што друго. И пак исто.

Desen klik na koj disc sakas i share i ete ti.toa e toa.

Napravi go istot na dvata Pc-a.
Сторено веќе, пак нема резултат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.744
Поени од реакции
12.199
Не е до кабелот, затоа што си се поврзани преку рутер, на двата има нет, кога го пингувам другиот ми дава резултат. Што не пробав, исклучив firewall, напраив share на двата компјутера, имаат ист workgroup, и веќе не ми ни текнува што друго. И пак исто.

Сторено веќе, пак нема резултат.
Ако имаш се направено според советите како што ти објаснуваа(овозможен file and printer sharing, workgroup, ip....), види го ова на сајтот на Microsoft, доста корисници имаат проблем со my network place. Овој линк е доколку имаш СП3 инсталирано на XP-то. Не тврдам дека е до тоа, чисто информативно. Можеби преку map network drive може да се најде диск од другиот пц.

Член од
12 декември 2008
Мислења
71
Поени од реакции
1
да не знае некој местенја за NetSupport School зс ?

Член од
12 декември 2008
Мислења
71
Поени од реакции
1
епа 3 сме во мреза и сеа го симанв и незз како преку NetSupport School Tutor Console да гледа со прават другите 2 и.т.н

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
епа 3 сме во мреза и сеа го симанв и незз како преку NetSupport School Tutor Console да гледа со прават другите 2 и.т.н

Ти треба за тоа само ремоте десцтоп програмче ништо друго. Оди во темата во Софтвер ,,Барам Програма" има таму супер програмчиња предложено. :smir:

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
hi

So wireless fajkam internet neznam kakov e od hotel i go znam passwordot ama kako mozam da se konektiram treibt da pram nekoj konekcii ili nesto dr? pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom