Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
a kolku mi trebet za da fatam? ko ke odam na balkon imam 2ili 3 i brzina od
11 mbps
Е незнам колку е оддалеченоста од твојот стан до хотелот. Конектирај се на тој интернет, и оди на www.speedtest.net и измери ја моменталната брзина. А 3 мб брзина ( зборуваме за бесплатен интернет и тоа вајрлес ) и не е така малку :toe:

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Е незнам колку е оддалеченоста од твојот стан до хотелот. Конектирај се на тој интернет, и оди на www.speedtest.net и измери ја моменталната брзина. А 3 мб брзина ( зборуваме за бесплатен интернет и тоа вајрлес ) и не е така малку :toe:
Imam signal 2 crticki signal a speed mi e 56 Mbps ama nemozam da izmeram zs nemozam da vlezam na internet! Neznam so e frkava kolku i da e slab i baven so macenje ke uklucit nekoja strana ama vaka nisto ne otvorat. Imas nekoja ideja?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
А сигурен си дека го знаеш пасвордот ? Пошо обично така прави, кога куцаш погрешен пасворд. Ти вика дека е конектиран а немаш интернет.

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
А сигурен си дека го знаеш пасвордот ? Пошо обично така прави, кога куцаш погрешен пасворд. Ти вика дека е конектиран а немаш интернет.
Konektiran sum kaj so go pisam pasvordov mi e zeleno inaku ako e gresen e crveno. So mojt da e? Mozda trebit da pram nekoja dr konekcija ili nemat vrska?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Konektiran sum kaj so go pisam pasvordov mi e zeleno inaku ako e gresen e crveno. So mojt da e? Mozda trebit da pram nekoja dr konekcija ili nemat vrska?
Нема врска конекцијата, може ти е слаб wireless адаптерот т.е. неможеш да фатиш добар интернет на поголема далечина :toe:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Зошто кога вклучам Мозила и пр.отворам кајгана и после исклучувам и потоа кога пак вклучам Мозила не ми се појавува гугл кој ми е на почетна страна туку кајгана кој ми е последно отворано треба ли нешто да исклучам што е проблемот

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Зошто кога вклучам Мозила и пр.отворам кајгана и после исклучувам и потоа кога пак вклучам Мозила не ми се појавува гугл кој ми е на почетна страна туку кајгана кој ми е последно отворано треба ли нешто да исклучам што е проблемот
tools - options - main - when firefox starts (стави тука Open my home page)

Kajgana Shop

На врв Bottom