Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Гарант не ти е до интернетот, или имаш вирус или нешто заебан ти е виндовсот , така да сними касперски авг или нод скенирај исчисти се би требало да се среди проблемот, ако не формат.
земав касперски и тројанци сто има ги избриса, а има и 3 вируси и писува quarentined i не мозе да ги избришам! Што да направам?

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
Не си го направил тоа? Обавезно направиго и гледај да се во иста класа (PC1: 192.168.1.1; PC2: 192.168.1.2, SUBNET MASK 255.255.255.0)
ама ако ставам такви ип адреси на двата комјутера, ке снема интернет кабелот од интернет иде во hubot и на двата комјутери има аутоматски ип адреси во облик 89.205.xx.xx

хмм.. пробав ги наместив ип адресите мануелно сто ги дава ISP на двата комјутери ама не сака да ги најде двата во my network place.
пробав и со TeamViewer, кога ке го пуштам VPN тогаш ги наога двата во My network place. Како тогаш да направам VPN да се пушта кога ке го пучтам комјутерот, за да ги наога постојано, постои ли некоја друга програма само за стартување на VPN?да работки како што работи Lan на сликата

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Ако може за еден совет.На стариот ПС користам ВАДСЛ нет и сеа купив лаптоп.Дали можам некако со рутер,сплитер или wireless антена да го поврзам и лаптопот и така на двата ПС да иам нет. ???

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ако може за еден совет.На стариот ПС користам ВАДСЛ нет и сеа купив лаптоп.Дали можам некако со рутер,сплитер или wireless антена да го поврзам и лаптопот и така на двата ПС да иам нет. ???
Свич или рутер ќе ти заврши работа.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
А неможам некако со wireless антена ?
Види, на неколку места имам правено со свич/рутер и знам дека работи. Со истиот јузер/пасс се конектираш и немаш гајле. А за ова со антенава, стварно незнам :toe:

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5
Е вака сега.Стартувам мозила влегувам и се е воре.За некојси 20тина минути одприлика ми се гаси целосно и треба одпоново да ја стартувам и да ја вратам сесијата.Што може да биде проблемот да не знае некој ?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.822
Поени од реакции
12.316
Исто имам пц и лаптоп. Порано, кога имав Wadsl ми беа врзани кабел од антената/линијата во свич и по еден кабел излегуваше во пц-то и лаптопот. Сега (и на соло исто бев врзан и сега на дуо) излезот на лан картичката ми е расипан на лаптопот (во него има и лан и wireless картичка), па сум врзан кабел од линија до модем, од модем во свич и од свичот еден кабел во пц-то (на излез на лан картичка), другиот кабел во акцес поинт (некоја фирма левел оне). Акцес поинтот дава сигнал на лаптопот така да можеш нетот да го користиш низ стан/двор преку лаптопот (добрата страна на вајрлесот).

Со свичот и на соло и на дуо ми ја намалува брзината кога симнувам или сурфам и на двата истовремено. Со рутер не знам дали намалува брзина кога два пц-ја истовремено се активни.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
denovive mnogu cesto koga otvoram stranici na internet mi izleguva adress not found. no po povtorno kliknuvanje na istata strana se e okey, odnosno ja otvora .
do so moze da e problemot.
p.s inaku nna onnet sum

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Е вака сега.Стартувам мозила влегувам и се е воре.За некојси 20тина минути одприлика ми се гаси целосно и треба одпоново да ја стартувам и да ја вратам сесијата.Што може да биде проблемот да не знае некој ?
А ти дава некое известување: Mozilla crashed and needs to be restarted ?

denovive mnogu cesto koga otvoram stranici na internet mi izleguva adress not found. no po povtorno kliknuvanje na istata strana se e okey, odnosno ja otvora .
do so moze da e problemot.
p.s inakuna onnet sum
Болдираното = твојот проблем :tapp:
Инаку, имаш ставено днс ?

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ова стално ми се појавува денеска, стално кликам на "Terminate" и после 5 минути пак се појавува. Чаре?

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Problem so konekcija na wadsl

Imam win 2000 operativen sistem i neznam kako da mu napravam konekcija na istiot za WADSL na on net ako moze slika da vidam bi vi bil zahvalen
Gledav na sajtot na on net imat samo za XP kako se poravi konekcija

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Generic Host Procces For Windows 32... Еве како да го решиш проблемот
Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer. :wink:
ej abe ovoa ''Generic Host Procces For Windows 32.'' често ми го јавува кај мене, али мене ми се чини тоа е од вируси, иам некој Worm/kido и за жива глава не можам да го исчистам, и ми се чини он ми ја паѓа конекцијата.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.822
Поени од реакции
12.316
ej abe ovoa ''Generic Host Procces For Windows 32.'' често ми го јавува кај мене, али мене ми се чини тоа е од вируси, иам некој Worm/kido и за жива глава не можам да го исчистам, и ми се чини он ми ја паѓа конекцијата.
Ова од ace_elemeNt е проверено, работи. Кај мене порано исто се случуваше, го применив ова плус му направив disable на процесот за автоматскиот апдејт и сега го немам тоа. Претходно испроверив со повеќе антивируси (дури и со combofix) и ништо не ми најдоа.
Пробај, врши работа. Само ако си во работна група со друг комп. нема да можеш да го гледаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom