Acid
Frontman
- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 35.205
- Поени од реакции
- 34.441
Нема гајле, мило ми е што помогнав :smir:Да сигурно до тоа беше до dns серверите супер е сега се среди :smir:
Нема гајле, мило ми е што помогнав :smir:Да сигурно до тоа беше до dns серверите супер е сега се среди :smir:
Нема гајле, мило ми е што помогнав :smir:
Иначе Skype може да работи и само во LAN мрежа, немора да има интернет, колку за информација :wink:Боо фала еј, џабе паники кревавме тука.
И јас сум на Кејблтел и не знам шо им е филмот на идиотите шо не можат да го решат проблемот. Доволно е да го ставиш мрежниот кабел од нив во рутерот и они гледаат кога некоа друга MAC адреса им се приклучува. Обично прашуваат за адресата на живеење и кога ке ја најдат ја гледаат моментално приклучената Mac адреса и ја зачувуваат. Едино нешто шо нејкат да ти помогнат е тоа што го делиш интернетот или пак да не ти е среден рутерот како што треба.Епа вака имам еден проблем се сетиранјето на рутерот и кабелскиот модем. Имам интетрнет од Кејблтел и сакам да го поделам преку рутер се обидов и никако да го направам, се јавив во центарот за подршка и таму ми рекоа да им ја кажам MAC адресата на рутерот???? Малку се зачудив зошто е потребана MAC адресата на рутерот а не на модемот??? Па си викам ај они знаат како треба. И после 3-4 јавувања ми рекоа дека не сум знаел да сетирам рутер и ми пукна филмот. Ај доста со ова зборот ми беше како може јас да го подесам рутерот да конекцијата ја поделам, дали некој ќе може во кратки црти да ми објаси инаку имам рутер Asus RX3041. Фала
Гарант не ти е до интернетот, или имаш вирус или нешто заебан ти е виндовсот , така да сними касперски авг или нод скенирај исчисти се би требало да се среди проблемот, ако не формат.po nekoe vreme na internet nekogas poveke, nekogas pomalce, ke si se iskluci internetot i se menja temata na windows (doaga bela), potoa nikako ne mozam da go uklucam internetot, osven so restartiranje na kompjuterot.
koga ke probam disconnect na internet ne se pusta, samo se pojavuva slika i odma ja snemuva. Pomagajte!
Generic Host Procces For Windows 32... Еве како да го решиш проблемотpo nekoe vreme na internet nekogas poveke, nekogas pomalce, ke si se iskluci internetot i se menja temata na windows (doaga bela), potoa nikako ne mozam da go uklucam internetot, osven so restartiranje na kompjuterot.
koga ke probam disconnect na internet ne se pusta, samo se pojavuva slika i odma ja snemuva. Pomagajte!
користам кабловски интернет, модемот директно во hubot, подесив све во my network place, за преку hub не биваШто нет користиш, модемот директно во hub?
Што подесувања правиш во My network places?
Хабот ти прави проблем, најверојатно има колизија некоја па неможе да се најдат.користам кабловски интернет, модемот директно во hubot, подесив све во my network place, за преку hub не бива
треба ли мануелно да се наместат ип адресите на двата комјутери?Хабот ти прави проблем, најверојатно има колизија некоја па неможе да се најдат.
Провери сетинзите на двата компјутери дали ти се добри и гејтвејот. Но најдобри ти е да си набавиш свич
Не си го направил тоа? Обавезно направиго и гледај да се во иста класа (PC1: 192.168.1.1; PC2: 192.168.1.2, SUBNET MASK 255.255.255.0)треба ли мануелно да се наместат ип адресите на двата комјутери?