LordDragonII
Dr.Strangelove
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 10.995
- Поени од реакции
- 5.726
Има повеќе пари од мене, не сум достоен за неа
Sad but true.
Sad but true.
Те поддржувам целосно! И мојава има повеќе пари, некогаш и келнерот ме зеза шо ми плаќа пијачка (другарчина сме, ама пак) , ама па некогаш се тешам со тоа шо ќе види јас кога че имам пари и че ја честам на секое излегување. Не држи вода муабетот дека ако таа има повеќе пари, јас (машкото во секој случај) не ја заслужува, па уште пред парите имало љубов.:wink:Бидејки никад у живот не сум имал пари, афтоматски моите девојки секогаш беа многу побогати од мене. Пример ако ја имам 100 ден, она ке има 1000-1500. Првпат ми беше глупаво да и дозволам да ме части или да дозволам било што да плати. После неколку години сватив дека сум дечко со 100 денари и сега за сега е така и го прифатив тоа, па ако сака некоја да ми плати нека ми плати. И воопшто не се замарам денеска. И не ми е срам од самиот јас зашто знам кој сум па штом е она со мене нека трпи.
Sosema se slozuvam.Комплексно прашање.
Вие и да се сакате, она да има пари да иде по 5 кафиња у ден, да плаќа карти за најскупите журки кои ти неможеш да си ги дозвилиш...нема да ви биде нешто многу од врската.
Заеби џенталменство, едноставно ако не можеш да си у трка со нејзините искачања, јебем ти врската. Исто и ако она не може да биде во трка со твоите, истото важи. Не иде ти да и ја плаќаш секоја карта и да ја частиш пијачка. Тогаш веќе е спонзоруша, а ако не е таква само ќе направиш да се чуствува како таква и ќе ја изгубиш.
Така да не е до парите, до класата во општеството во која се наоѓа е. Ако сакам да фатам девојка што искача у картел нема да можам да ја фатам пошо нема да ме пуштат мене на врата. Ме разбирате што сакам да кажам?
Od moe iskustvo ova mi doagja kako notorna glupost vo denesno vreme.Ако сака да биде со тебе ќе жртвува да биде со тебе.
I ova mi izgleda sosema nerealno. Koj covek pri pari nema da saka da vidi nesto, da otide na odmor..Има девојки кои се подобро ситуирани но не значи дека тие сакаат фенси журки, дека бараат постојано да бидат шетани, сакаат скапи одмори ...
I so ova se slozuvam. Denesno vreme vakva vrska nema nikakva sansa da uspee.Таквите парови јас мислам дека се ретки, кога би ги тргнале на страна машките и женски спонзоруши.
За да запознаеш некој што не е твоја класа, треба да се движите на исти места, а тоа е скоро невозможно. Тие што се богати и можат да си дозволат да трошат нечија цела месечка плата во една недела само на пијачки, сигурно не излегуваат на исти места со тие кои неделно си дозволуваат 2-3 кафиња. Покрај тоа, и да се разминат по улица или на друго место, не верувам дека би се запознале. Луѓето и по надворешен изглед се препознаваат и се делат.
Значи, морам да се согласам дека најчесто ваквите врски се проблематични и немаат баш шанси за успех, но само ако се работи за двајца кои немаат храброст да се изборат, да се откажуваат од многу нешта и да дадат се` во името на љубовта.
Работата е што пред излегување некој сака да отиде на кафе, па ај во едно кафанче, па после во диско, па ај тука е тапа, да идеме во друг клуб:pos2::pos2:, па плус пијачки, плус превоз, телефон, има бајаги трошоци. Некој за ова не може да си го плати и својот дел!Парите не се мерило за љубовта. Денешниот свет е либерален, така што при излегување и девојката и момчето си ја плаќаат својата сметка посебно. На крајот на краиштата, мене во повеќето случаи ме частеле девојки одошто сум ги частел јас. Не се сложувам со темава и мислам дека таа одговара на некои постари времиња од пред 20 години
Брат, не за џабе постои поговорката:„Колку пари, толку музика“:wink:Работата е што пред излегување некој сака да отиде на кафе, па ај во едно кафанче, па после во диско, па ај тука е тапа, да идеме во друг клуб:pos2::pos2:, па плус пијачки, плус превоз, телефон, има бајаги трошоци. Некој за ова не може да си го плати и својот дел!
Поубаво е да си со некој што е твое ниво, ќе има повеќе меѓусебно разбирање.
па не ми мења нешто финансиската состојба зошто најубаво е кога ќе си легнете у паркче под сонце....ќе те сака каков што си..секогаш е така.Темава е првенствено наменета за машки ама може и женски да учествуваат...
Значи ситуација, ти се свиѓа некое девојче, сакаш да имаш нешто со неа, ама те спречува да „тргнеш во поход“ тоа што таа (поточно нејзиното семејство) е значително побогата од тебе.
Бидејќи нели, машките треба да се џентлмени... а за да си џентлмен треба и кешарица...
Значи дали ве спречило некогаш ова или пак сметате дека она што го поседувате како „Јас“ е посилно од сите пари на светов и дека ако ве сака треба да ве сака таков каков што сте па макар и да треба таа да ви плаќа кафе...
Може и за женските ама не ми е некако соодветно таква ситуација...
Да да, кешарица треба за џентлмен... Како не. Кешарица треба за да бидеш спонзорТемава е првенствено наменета за машки ама може и женски да учествуваат...
Значи ситуација, ти се свиѓа некое девојче, сакаш да имаш нешто со неа, ама те спречува да „тргнеш во поход“ тоа што таа (поточно нејзиното семејство) е значително побогата од тебе.
Бидејќи нели, машките треба да се џентлмени... а за да си џентлмен треба и кешарица...
Значи дали ве спречило некогаш ова или пак сметате дека она што го поседувате како „Јас“ е посилно од сите пари на светов и дека ако ве сака треба да ве сака таков каков што сте па макар и да треба таа да ви плаќа кафе...
Се согласувам али сепак и многу зависи карактерот на девојката, ако девојката е добра и те сака у вистинска смисла на зборот и ја знае твојата ситуација нема да се кочопери со парите туку ќе прави колку ти е тебе моќ и ќе се труди да ти биде убаво без да приметиш дека таа може да те купи со се партали ако сака.Верувам повеќето машки ке се согласат со мене кога ке кажам дека е многу потешко за машките кога се нема пари затоа што, да бидеме искрени, во големото мнозинство врски шо ги знаеме, сепак се очекува од машкото да има повеќе пари и да плаќа за повеќе работи. АКо девојката има повеќе пари од тебе и е навикната на одреден животен стил (редовни излегувања по кафани како загревање па во дискотека после тоа, си оди на скапи одмори во странство...) дури и да те обожава и да сака да ги споделува тие проводи со тебе, ако не си на НИВОУ, можиш да го дудлаш само...е таа е суровата реалност за многу машки. <- ситуација дожиевеана повеќекратно, лично искуство.
Можеби и тие богатите на кои сум налетал биле спремни на такво нешто, ама јас се повлекував многу брзо. Не знам колку ми било грешка и колку вредело да се ризикуват еден куп потенцијално непријатни ситуации, но тоа ми беше одбрамбен систем од кој сеуште не сум спремен да се откажам. Better safe than sorryСе согласувам али сепак и многу зависи карактерот на девојката, ако девојката е добра и те сака у вистинска смисла на зборот и ја знае твојата ситуација нема да се кочопери со парите туку ќе прави колку ти е тебе моќ и ќе се труди да ти биде убаво без да приметиш дека таа може да те купи со се партали ако сака.
Донекаде си во право, ама додека не пробаш неможеш да знаеш, а секогаш може да се прекине нешто ако станува непријатно.Можеби и тие богатите на кои сум налетал биле спремни на такво нешто, ама јас се повлекував многу брзо. Не знам колку ми било грешка и колку вредело да се ризикуват еден куп потенцијално непријатни ситуации, но тоа ми беше одбрамбен систем од кој сеуште не сум спремен да се откажам. Better safe than sorry
Најмногу ме нервира кога некој ќе рече..Абе брат, не можам јас кај неа. Види ја колку троши на вечер. Кај можам да и платам се.Темава е првенствено наменета за машки ама може и женски да учествуваат...