Има повеќе пари од мене, не сум достоен за неа

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Денеска бодобро би одел со некоја на пониско ниво одколку со некоја со "повеке пари" Барем ке знам дека не ме вара со други дека не се разбацува по се и сешто. И порака за тие на "високото" ниво: Нека не се дуваат многу многу зошто кој високо лета ниско паѓа:pos2:

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Со проштење не су ногу кфалификована за темана, оти јаска од Битола сум, кај нас мажишчана сите имат пари, и ниедна не им е достојна НИВ,не обратно.

Ама имам да кажам два збора.

Ако има пари не значи дека е девојка од фамилија, нит дека е од ниво различно од твоето.
Ако го користиш достоинството како изговор, то значи дека немаш муда да и се приближиш и прво и основно се потценваш себеси и своите квалитети.
Парите создават непријатности, ако мислиш дека тие се она шо те минира, има милион начини за да поминиш квалитетно време без пари.
Ако та се замишља Парис Хилтон, и домашните нејзини новопечени богаташи од родители ја воспитале дека за 100ка пијачка треба да ги напрај сите луѓе околу неа гомна, тогаш можда сепак не е за тебе.

Д

Демијан

Гостин
Денеска бодобро би одел со некоја на пониско ниво одколку со некоја со "повеке пари" Барем ке знам дека не ме вара со други дека не се разбацува по се и сешто. И порака за тие на "високото" ниво: Нека не се дуваат многу многу зошто кој високо лета ниско паѓа:pos2:
Ти со ова горе кажуваш дека сите што имаат повеќе пари од просекот во Македонија се разбацуваат со пари?Ич не си ми јасен да ти кажам.Ако девојката има пари значи е некоја нафурана шмизла и не ги цени работите што не се поврзани со пари?Да има и такви татини мази,ама верувај има и богати девојки што се во врска со не многу богати дечки и врските им се солидни.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
еве нешто во контекст на муабетов бидејќи зборувавме за класно раслојување...

======================================================================================

Еден индиски тинејџер е претепан, влечен низ улица, а на крајот фрлен под воз само затоа што се осудил да напише љубовно писмо на девојка од друга каста.

Маниш Кумар бил киднапиран од припадници на друга каста додека одел на училиште. Петнаесетгодишното момче прво било нападнато, потоа напаѓачите го истрижале ќелав, а потоа го изложиле на улица да го плукаат и омаловажуваат, додека неговата мајка молела за милост.

На крајот напаѓачите го однесле детето до блиската пруга каде што е фрлен под товарен воз. Неговата мајка беспомошно гледала како тркалата од возот го смачкуваат нејзиниот син.

Сведоците тврдат дека полицијата не успеала да ја спречи разбеснетата маса, но еден човек е уапсен, а еден полицаец е суспендиран од работа.

Полицијата потврди дека тинејџерот бил во врска со девојката од друга, пониска каста, а целата работа излегла на виделина кога пред три месеци нејзиното семејство го пронашла кобното писмо.

Во некои делови на Индија се уште е задржан обичајот фамилиите од различните касти да посегнуваат по вакви драстични мерки за да ја задржат „семејната чест“.

извор

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..со што прочитав...фактички мислењево се сведуа дека ние идемо со некого само зарад парете?? ма ајде...се знаат кој одат по пари..
...ако има пари...повеќе од тебе..не претставуа пречка за да и пријдеш...
..и не треба да се споредуамо со земји од трет свет...:helou:

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
кажи ја тајната :vozbud::vozbud::vozbud:

браво за тебе... еве едно убаво постче на темава :)

ако те разбрав за тебе љубов е да сакаш некој посиромашен од тебе...
ова ко споменар од 3то - една другарка на прашање
- шо е љубовта?
- љубовта е мечка

а не викаме овде дека ти трчаш по неа за парите, туку ете, ти се свидела, си се вљубил, ама што со тоа, дали ќе и го (по)кажеш или...
јованче, аман бе друше мили...проста е финтата...се вика машко на место...шо не глуми...нејкат они со слика, нејкат со куриште, можда со парица...али пред се...сакаат со особа на место:smir:

зашо...поради фактот шо лугето сакаат акција храброст иницијатива оригиналност креативност...да е интересно се то...забава брате...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Таквите парови јас мислам дека се ретки, кога би ги тргнале на страна машките и женски спонзоруши.
За да запознаеш некој што не е твоја класа, треба да се движите на исти места, а тоа е скоро невозможно. Тие што се богати и можат да си дозволат да трошат нечија цела месечка плата во една недела само на пијачки, сигурно не излегуваат на исти места со тие кои неделно си дозволуваат 2-3 кафиња. Покрај тоа, и да се разминат по улица или на друго место, не верувам дека би се запознале. Луѓето и по надворешен изглед се препознаваат и се делат.
Е сега, доколку испадне некои двајца покрај овие сериозни поделби да се пронајдат и да започнат барем разговор, не би требало тој од помалата класа да се повлече. Ако е прифатен од другиот, би требало да е охрабрен и да продолжи да гради било што повеќе помеѓу нив.
Јас сум имала партнери кои биле со подлабоки џебови од мене, но не сум дозволила тоа да ми е пречка да сум со нив или па да бидам во некој момент понижена од нивна страна. Кога се работи за излегување си одам каде што сама можам да си дозволам и ако испаднело да ни се совпаднат идеите - добро, а ако не - никому ништо. На туѓ грб не сум дозволила да живеам, па затоа и не сум гледала на тие ситуации како на нешто страшно и посебно. И тоа со частењата не ми било проблем, затоа што таков гест одбивам и кога немам и кога имам, освен ако се работи за посебна прилика, па морам да дозволам.
Значи, морам да се согласам дека најчесто ваквите врски се проблематични и немаат баш шанси за успех, но само ако се работи за двајца кои немаат храброст да се изборат, да се откажуваат од многу нешта и да дадат се` во името на љубовта.:pipi:

Член од
25 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
15
Таквите парови јас мислам дека се ретки, кога би ги тргнале на страна машките и женски спонзоруши.
За да запознаеш некој што не е твоја класа, треба да се движите на исти места, а тоа е скоро невозможно. Тие што се богати и можат да си дозволат да трошат нечија цела месечка плата во една недела само на пијачки, сигурно не излегуваат на исти места со тие кои неделно си дозволуваат 2-3 кафиња. Покрај тоа, и да се разминат по улица или на друго место, не верувам дека би се запознале. Луѓето и по надворешен изглед се препознаваат и се делат.
Е сега, доколку испадне некои двајца покрај овие сериозни поделби да се пронајдат и да започнат барем разговор, не би требало тој од помалата класа да се повлече. Ако е прифатен од другиот, би требало да е охрабрен и да продолжи да гради било што повеќе помеѓу нив.
Јас сум имала партнери кои биле со подлабоки џебови од мене, но не сум дозволила тоа да ми е пречка да сум со нив или па да бидам во некој момент понижена од нивна страна. Кога се работи за излегување си одам каде што сама можам да си дозволам и ако испаднело да ни се совпаднат идеите - добро, а ако не - никому ништо. На туѓ грб не сум дозволила да живеам, па затоа и не сум гледала на тие ситуации како на нешто страшно и посебно. И тоа со частењата не ми било проблем, затоа што таков гест одбивам и кога немам и кога имам, освен ако се работи за посебна прилика, па морам да дозволам.
Значи, морам да се согласам дека најчесто ваквите врски се проблематични и немаат баш шанси за успех, но само ако се работи за двајца кои немаат храброст да се изборат, да се откажуваат од многу нешта и да дадат се` во името на љубовта.:pipi:
Спонзоруша!!!!:baeh::baeh: се шалам...
Пари си се Пари...Парите се Љубов..Љубовта се добива(наоѓа)со пари за жал на ова денешно време..така да ... не би се осмелил да тргнам по некоја таква

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
За да запознаеш некој што не е твоја класа, треба да се движите на исти места, а тоа е скоро невозможно. Тие што се богати и можат да си дозволат да трошат нечија цела месечка плата во една недела само на пијачки, сигурно не излегуваат на исти места со тие кои неделно си дозволуваат 2-3 кафиња. Покрај тоа, и да се разминат по улица или на друго место, не верувам дека би се запознале.
добро сеа, не зборуваме за ева лонгорија дека ќе ја бркаме туку зборуваме за девојка од македонија која има повеќе пари од нас...
значи ете да речеме иста група сме на факултет, комшија ни е, другарка на брачеда ни, и уш колку сакаш начини има да знапознаеш женска, немора да е тоа во најјакото место за излегување во држава...
може така? :)

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
.да ја откачам затоа што имам повеке пари??? хаха, не фала... ако ми пружи љубов, ако ми ја даде топлината што ми ја треба, ако е искрена,убава и ако не ме изневери, има шанси со мене да биде засекогаш... Не ми е финтата колку пари зимаат нејзините, колку пари таа фрла на кафиња или кога излегува, туку сакам девојка која психички вреди...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
.да ја откачам затоа што имам повеке пари??? хаха, не фала... ако ми пружи љубов, ако ми ја даде топлината што ми ја треба, ако е искрена,убава и ако не ме изневери, има шанси со мене да биде засекогаш... Не ми е финтата колку пари зимаат нејзините, колку пари таа фрла на кафиња или кога излегува, туку сакам девојка која психички вреди...
во ситуацијава не сме дојдени до тоа дека ти имаш таква девојка и ја откачуваш...
ситуацијава вика запознаваш некоја таква и сакаш да си ја фатиш за женска...
дали би пробал и дали би се носел со тоа дека е побогата од тебе?

Член од
25 јули 2008
Мислења
53
Поени од реакции
6
Според мене, не е битно кој колку пари има, се до брак. Бидејки тогаш веќе и стан, кола треба да се купува, деца да се растат, и се тоа повлекува значителни трошоци така да не би било лошо бар едниот да е од богато семејство, а најубаво и двајцата. А инаку до тогаш, по принцип чиста сметка долга љубов, кој колку пие, толку плаќа. Ни сакам да ме части, ни да ја частам. Сега нормално, кога некој во моментот нема пари, може партнерот да му ПОЗАЈМИ, не да му даде. И така сите среќни, и ке имаш farytale finish: And they lived happyly ever after...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
во ситуацијава не сме дојдени до тоа дека ти имаш таква девојка и ја откачуваш...
ситуацијава вика запознаваш некоја таква и сакаш да си ја фатиш за женска...
дали би пробал и дали би се носел со тоа дека е побогата од тебе?
До сега сто пати повтори на што мислиш и сеуште се чудам на кој јазик читаат луѓево.Ај може вака подобро ќе биде.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
за пробување ќе си пробам незнаеш ’’среќата’’ кај ти е што викаат старите, но едно знам дека кад тад на нос ќе ти излезе тоа што она има повеќе пари има да ти го спомне тоа па што сака нека биде а може и во секоја прилика па ке биде :sekss::sekss: после тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom