Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ги синхронизирав сите контакти од мејл по грешка, како да ги избришам или еден по еден?

S

stefi

Гостин
Има упатство како се активира сим картица со gevey.
Еве шо треба да направиш

--- надополнето: 8 мај 2012 во 03:19 ---

нека оди во settings/general/network и нека го исклучи 3G. Ваљда нешто има шо му работи на нет некоја апликација,меил,апдејт и слично

фала на трудот, активирана ми е картицата :) му требало 5-6 пати до го исклучам па да фати мрежа :)

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
--- надополнето: 8 мај 2012 во 03:19 ---

нека оди во settings/general/network и нека го исклучи 3G. Ваљда нешто има шо му работи на нет некоја апликација,меил,апдејт и слично

Исклучено е 3G, исто и воа Location Services ..али пак му цица од кредитот :rolleyes:

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
фала на трудот, активирана ми е картицата :) му требало 5-6 пати до го исклучам па да фати мрежа :)
Е па друг пат глеј да снемаш батерија и истото ќе те снајде. Значи не е тоа на среќа ај демек 5 6 пати ќе го исклучиш па да фати. Си има ете убаво упатство за да ти фати од прва ;)
--- надополнето: 9 мај 2012 во 15:41 ---
Треба да е исклучено Data Roaming, тоа е интернетот, 3G е само брзина.
Се на OFF :))

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
520
Поени од реакции
231
Дали некој знае како да декодирам Alcatel OT 813 ?
(знам дека не за овде но ве молам итно е)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Добив iPod на поклон и воопшто не ми се јасни некои работи. Како прво зошто направа што е наменета за слушање музика е толку многу искомплицирана огромна и габаритна??? Како воопшто можам да вежбам возам велосипед или трчам со неа кога е огромна и лесно кршлива??? Плус никако не сака убаво да го пребарува интернетот, прави loading на страната и цела вечност да и дадеш не ја отвара незнам во што е проблемот, единствено преку апликацијата за Youtube работи перфектно. Друго што ме нервира е што неможам да извадам никакви програми од нивниот сервис бидејќи ми бара да се регистрирам СО КОД ОД КРЕДИТНА КАРТИЧКА иако не планирам да купувам од нивните апликации туку само да ги извадам бесплатните! Надворешниот звучник е бетер од кинеско радио, мобилниот од пред 10 години вади посилен и поубав звук. Од позитивните страни секао е огромната меморија од 32ГБ, брзиот интерфејс и батеријата која држи дооолго, но секој кој мисли дека чудово оправдано вред над 300 евра е луд.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Добив iPod на поклон и воопшто не ми се јасни некои работи. Како прво зошто направа што е наменета за слушање музика е толку многу искомплицирана огромна и габаритна??? Како воопшто можам да вежбам возам велосипед или трчам со неа кога е огромна и лесно кршлива??? Плус никако не сака убаво да го пребарува интернетот, прави loading на страната и цела вечност да и дадеш не ја отвара незнам во што е проблемот, единствено преку апликацијата за Youtube работи перфектно. Друго што ме нервира е што неможам да извадам никакви програми од нивниот сервис бидејќи ми бара да се регистрирам СО КОД ОД КРЕДИТНА КАРТИЧКА иако не планирам да купувам од нивните апликации туку само да ги извадам бесплатните! Надворешниот звучник е бетер од кинеско радио, мобилниот од пред 10 години вади посилен и поубав звук. Од позитивните страни секао е огромната меморија од 32ГБ, брзиот интерфејс и батеријата која држи дооолго, но секој кој мисли дека чудово оправдано вред над 300 евра е луд.
Да не ти дале кинеско лајно тебе?

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Дечки ај ако мозе мала помош. Се работи за ајфон 4с стар 2 месеци се си функционираше како треба, сега го земам телефонот тој е исклучен, не реагира кога го притискам копчето за уклучување, го ставам на полнач не реагира. Стварно незнам што му е, иинаку ми нема ниту еднаш паднато така да ја исклучувам можноста да ова е предизвикано од физичко оштетување... Има некој идеја што може да е? Инаку под гаранција ми е ќе го носам утре у тмобајл, али сепак да прашам да не е ова чест случај што се решава едноставно а јас да незнам пошто сум нов корисник на ИОС..Поздрав!

Едит; Средив се што требало да направам е да го држам home и lock копчето 10 секунди, и си напраи reboot :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Како би можел да проверам?
Абре не ти е кинески :) ама ова што го пишуваш ми нема логика.

Дечки ај ако мозе мала помош. Се работи за ајфон 4с стар 2 месеци се си функционираше како треба, сега го земам телефонот тој е исклучен, не реагира кога го притискам копчето за уклучување, го ставам на полнач не реагира. Стварно незнам што му е, иинаку ми нема ниту еднаш паднато така да ја исклучувам можноста да ова е предизвикано од физичко оштетување... Има некој идеја што може да е? Инаку под гаранција ми е ќе го носам утре у тмобајл, али сепак да прашам да не е ова чест случај што се решава едноставно а јас да незнам пошто сум нов корисник на ИОС..Поздрав!
Држи ги двете копчиња (тоа доле и горното за заклучување) некои 10-15 секунди, додека не се појави Apple логото.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Држи ги двете копчиња (тоа доле и горното за заклучување) некои 10-15 секунди, додека не се појави Apple логото.
Да, одкако прашав овде за проблемот прогуглав малку и видов дека не сум единствениот на кој му се случило ова. Како и да е фала на совет,

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
311
Поени од реакции
167
Дали iPhone 4 со model firmware 04.11.08 може да се користи со наша VIP Картичка ?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Да ве прашам, колку долго ви трае полнењето на батеријата на ајфон ?

Kajgana Shop

На врв Bottom