фала на трудот, активирана ми е картицата му требало 5-6 пати до го исклучам па да фати мрежаИма упатство како се активира сим картица со gevey.
Еве шо треба да направиш
--- надополнето: 8 мај 2012 во 03:19 ---
нека оди во settings/general/network и нека го исклучи 3G. Ваљда нешто има шо му работи на нет некоја апликација,меил,апдејт и слично
--- надополнето: 8 мај 2012 во 03:19 ---
нека оди во settings/general/network и нека го исклучи 3G. Ваљда нешто има шо му работи на нет некоја апликација,меил,апдејт и слично
Треба да е исклучено Data Roaming, тоа е интернетот, 3G е само брзина.Исклучено е 3G, исто и воа Location Services ..али пак му цица од кредитот
Е па друг пат глеј да снемаш батерија и истото ќе те снајде. Значи не е тоа на среќа ај демек 5 6 пати ќе го исклучиш па да фати. Си има ете убаво упатство за да ти фати од првафала на трудот, активирана ми е картицата му требало 5-6 пати до го исклучам па да фати мрежа
Се на OFF )Треба да е исклучено Data Roaming, тоа е интернетот, 3G е само брзина.
Прашањето ќе си го поставиш во оваа тема.Дали некој знае како да декодирам Alcatel OT 813 ?
(знам дека не за овде но ве молам итно е)
Да не ти дале кинеско лајно тебе?Добив iPod на поклон и воопшто не ми се јасни некои работи. Како прво зошто направа што е наменета за слушање музика е толку многу искомплицирана огромна и габаритна??? Како воопшто можам да вежбам возам велосипед или трчам со неа кога е огромна и лесно кршлива??? Плус никако не сака убаво да го пребарува интернетот, прави loading на страната и цела вечност да и дадеш не ја отвара незнам во што е проблемот, единствено преку апликацијата за Youtube работи перфектно. Друго што ме нервира е што неможам да извадам никакви програми од нивниот сервис бидејќи ми бара да се регистрирам СО КОД ОД КРЕДИТНА КАРТИЧКА иако не планирам да купувам од нивните апликации туку само да ги извадам бесплатните! Надворешниот звучник е бетер од кинеско радио, мобилниот од пред 10 години вади посилен и поубав звук. Од позитивните страни секао е огромната меморија од 32ГБ, брзиот интерфејс и батеријата која држи дооолго, но секој кој мисли дека чудово оправдано вред над 300 евра е луд.
Како би можел да проверам?Да не ти дале кинеско лајно тебе?
Абре не ти е кинески ама ова што го пишуваш ми нема логика.Како би можел да проверам?
Држи ги двете копчиња (тоа доле и горното за заклучување) некои 10-15 секунди, додека не се појави Apple логото.Дечки ај ако мозе мала помош. Се работи за ајфон 4с стар 2 месеци се си функционираше како треба, сега го земам телефонот тој е исклучен, не реагира кога го притискам копчето за уклучување, го ставам на полнач не реагира. Стварно незнам што му е, иинаку ми нема ниту еднаш паднато така да ја исклучувам можноста да ова е предизвикано од физичко оштетување... Има некој идеја што може да е? Инаку под гаранција ми е ќе го носам утре у тмобајл, али сепак да прашам да не е ова чест случај што се решава едноставно а јас да незнам пошто сум нов корисник на ИОС..Поздрав!
Да, одкако прашав овде за проблемот прогуглав малку и видов дека не сум единствениот на кој му се случило ова. Како и да е фала на совет,Држи ги двете копчиња (тоа доле и горното за заклучување) некои 10-15 секунди, додека не се појави Apple логото.