нигде легално.Off topic: Kaj mozam da go najdam IPHONE-ot u sk?
А илегално? И, за колку се нуди?нигде легално.
неможе онде у беверли до 9ка дуќанот на епл што е?нигде легално.
незнам не сум прашал... море... чеј мислам дека имаа или се лажам. не сум сигурен знам пред некој ден шетав таму со Вирусот и мислам дека видовме Ај фон или сега сум збунет нешто.неможе онде у беверли до 9ка дуќанот на епл што е?
ај, нека ти текне :wink:незнам не сум прашал... море... чеј мислам дека имаа или се лажам. не сум сигурен знам пред некој ден шетав таму со Вирусот и мислам дека видовме Ај фон или сега сум збунет нешто.
полесно ми е да тркнам до беверли хаха...ај, нека ти текне :wink:
по огласи - приватњаци што биле во "странство"А илегално? И, за колку се нуди?
тие од 8 гига неможат да се декодираат, имаат јака заштита. тој од 4 гига може да се декодира, ама при декодирањето губи многу функции... и се сведува на просечен мобилен телефон со основни функции. се на се, шкарт телефон. послушате ме мене и земете си го SE P1i. според мене мнооооогу подобар телефон од ај фонот.полесно ми е да тркнам до беверли хаха...
како и да е мислам дека Ај фонот сеуште не е за македонско држиште т.е. балканско наменет.
по огласи - приватњаци што биле во "странство"
ги нудат тие од 8 гига од 400 до 500 евра
јас колку што сум информиран телефонот не се декодира - туку се манипулира со сим картичката. значи се се работи на симот, се тргаат некои кодови од симот и се внесуваат од оригиналниот што е предложен да се користи со Ај фонот и автоматски ај фонот ја детектира картичката како да е американска или како и да е а сепак имаш мрежа во Македонија.тие од 8 гига неможат да се декодираат, имаат јака заштита. тој од 4 гига може да се декодира, ама при декодирањето губи многу функции... и се сведува на просечен мобилен телефон со основни функции. се на се, шкарт телефон. послушате ме мене и земете си го SE P1i. според мене мнооооогу подобар телефон од ај фонот.
значи ме разбра: јас зборам за декодирање на апаратот, а не сим картицата. колку што сум информиран јас... -))јас колку што сум информиран телефонот не се декодира - туку се манипулира со сим картичката. значи се се работи на симот, се тргаат некои кодови од симот и се внесуваат од оригиналниот што е предложен да се користи со Ај фонот и автоматски ај фонот ја детектира картичката како да е американска или како и да е а сепак имаш мрежа во Македонија.