Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
520
Поени од реакции
231
Зошто кога сакам да инсталиран некој апликација од cydia ми пишува size mismatch ?

Член од
30 јануари 2007
Мислења
16
Поени од реакции
1
Молам за помош.
Имам ајфон 3г.Досега си работеше ок,но вчера при разговор екранот остана да свети во бело.
Го рестартирав неколку пати но ништо.
Значи само свети бело екранот.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Зошто кога сакам да инсталиран некој апликација од cydia ми пишува size mismatch ?
Пробај рестартирај го телефонот, Сидија е феноменална со кеширањето и секакви глупости знаат да се случат. :)

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Kako moze da se prepoznae kineski iPhone?
I kako moze da se prepoznae iPhone 3G i 3GS ?
Citav po internet nesto kao potezhok bil 3GS-ot, i imal opcija za video recording, a drugiov nemal...

Член од
22 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
10
Imam iPod Touch 4G i posledno vreme koga go klavam da se polni na kompjuter mi izlegva edno "Charging is not supported with this accessory"
Mozi pomos?

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Imam iPod Touch 4G i posledno vreme koga go klavam da se polni na kompjuter mi izlegva edno "Charging is not supported with this accessory"
Mozi pomos?
Си го полнел предходно со истиот полнач или нов ти е? Пробај со друг полнач...

Член од
22 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
10
Веќе го најдов проблемот фала иначе.

Значи пробав прво со друг полнач па исто беше.
Го чистев со четка за заби таму кај шо се става полначо. пак исто беше
Ама после го кладов да се полни кај на сестрами лаптопо па тогаш не излезе оваа пораката. Значи проблемот ми е со компјутерот.
Пробав да го уклучам од други портој на мојот компјутер и од еден фати па не излезе та порака :)

Дали некој знај оти не фаќа на сите портој?

Член од
2 јули 2008
Мислења
167
Поени од реакции
81
Прашање само, постои ли начин конечно да го отклучам iPhone 4 (iOS 5.1 со Modem Firmware 4.12.01) ?
На интернет глеам дека наводно постоело начин, само јас не се разбирам баш, па нејќам да чепкам да не направам поголем проблем.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Kako moze da se prepoznae kineski iPhone?
I kako moze da se prepoznae iPhone 3G i 3GS ?
Citav po internet nesto kao potezhok bil 3GS-ot, i imal opcija za video recording, a drugiov nemal...
Со апликации се прави и 3г да може да снима и да праќа блутут кон сите, пази да не те зезнат.
А кинески лесно можеш да препознаеш, нема иОС

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Г
Веќе го најдов проблемот фала иначе.

Значи пробав прво со друг полнач па исто беше.
Го чистев со четка за заби таму кај шо се става полначо. пак исто беше
Ама после го кладов да се полни кај на сестрами лаптопо па тогаш не излезе оваа пораката. Значи проблемот ми е со компјутерот.
Пробав да го уклучам од други портој на мојот компјутер и од еден фати па не излезе та порака :)

Дали некој знај оти не фаќа на сите портој?
Го полниш со шкарт кабел,не е оригинал. Дури и од тие поубавите да купиш од "грифин" или "белкин" пак може да ти излезе пораката. Проблемот не ти е физички па шо си го четкал со четка,тоа воопто не ти помогнало и нема врска со проблемот.

Веројатно кај сестра ти на лап топот немаш инсталирано ајтјунс,па нема шо да прати на телефонот таква порака :) А кај тебе веројатно имаш инсталирано ајтјунс,така?
A и во зависност која верзија iOS го имаш инсталирано на телефонот и тоа може да делува ;)

S

stefi

Гостин
Значи иам ајфон 4, декодиран. Вчера ми снема батерија и ми се исклучи и сеа никако мрежа да фати. Исто ми се појавуе да инсталирам некоја апликација Gevey. помош одма може? :pipi:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи иам ајфон 4, декодиран. Вчера ми снема батерија и ми се исклучи и сеа никако мрежа да фати. Исто ми се појавуе да инсталирам некоја апликација Gevey. помош одма може? :pipi:
Значи не ти е декодиран туку ти треба GEVEY sim картица за секое рестартирање на телефонот. Оди до некоја мобилара, нека проверат која верзија на сим картица ти треба и плати си некои 1000-1500 денарчиња.

S

stefi

Гостин
Значи не ти е декодиран туку ти треба GEVEY sim картица за секое рестартирање на телефонот. Оди до некоја мобилара, нека проверат која верзија на сим картица ти треба и плати си некои 1000-1500 денарчиња.
Ја иам картицата, коа го декодирав ми ја ставија. Незнам зашо сеа пак заебава...

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Зошто на другарчево, Ајфон 4ес, донесен од Америка-декодиран,
става кредит и постепено му го цица,
и кога ќе снема му се појавува Dissmis... ко демек нема доволно средства за да продолжи со некоја апликација на пример ?

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Ја иам картицата, коа го декодирав ми ја ставија. Незнам зашо сеа пак заебава...
Има упатство како се активира сим картица со gevey.
Еве шо треба да направиш

--- надополнето: 8 мај 2012 во 03:19 ---
Зошто на другарчево, Ајфон 4ес, донесен од Америка-декодиран,
става кредит и постепено му го цица,
и кога ќе снема му се појавува Dissmis... ко демек нема доволно средства за да продолжи со некоја апликација на пример ?
нека оди во settings/general/network и нека го исклучи 3G. Ваљда нешто има шо му работи на нет некоја апликација,меил,апдејт и слично

Kajgana Shop

На врв Bottom